- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Retete Pe Gustate
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu branza, Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, Paste, Mancaruri italiene, La foc, Paste cu branza, Mancaruri gustoase, Lactate, Legume, Spanac, Ceapa, Usturoi, Mancaruri, Garnituri pentru pui, Italiene, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- cannelloni, ricotta, legume, oua
Ingrediente pentru cannelloni cu ricotta:
250 g de paste cannelloni
400 g de ricotta (sau urda), 200 g de bacon
100 g de spanac, 800 g de rosii
1 ceapa, 2 catei de usturoi
2 oua, 100 g de unt Lactag
parmezan ras, nucsoara, oregano uscat
sare, piper - dupa gust
Cum prepari cannelloni cu ricotta:
Taie baconul in cubulete. Spala frunzele de spanac si lasa-le sa se scurga. Curata ceapa si usturoiul si toaca-la marunt. Toaca marunt si spanacul. Pune in 50 g de unt la calit ceapa si usturoiul, baconul si frunzele de spanac. Unge o tava cu unt si preincalzeste cuptorul. Adauga pe amestecul de spanac cu bacon ricotta si amesteca bine. Umple cannelloni cu amestecul, Aseaza-le pe tava. Opareste rosiile, curata-le de coaja, paseaza-le si condimenteaza-le cu nucsoara, oregano, sari si piper. Pune sosul de rosii peste cannelloni, adauga bucati de unt si parmezan. Lasa tava la cuptor pentru 35 de minute pana ce cannelloni se rumenesc. Se servesc decorate cu frunze de salvie sau busuioc proaspete. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!