- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive de Pasti, Finger Food, La cuptor, Primavara, Pasti, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- maruntaie de miel, diverse legume, oua, ulei, sare, piper
Ingrediente pentru Drobul preparat tradițional
măruntaiele unui miel de 7-8 kg (inimă, ficat, rinichi, plămâni)praporul/prapurul de la miel (membrana care învelește organele interne ale mielului)
5 cepe
1 morcov
4 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
6 ouă
200 ml ulei
sare și piper
Timp de preparare: 3 ore
Cum se prepară Drobul tradițional
Pasul 1: Măruntaiele mielului, dar și praporul, se spală bine. Pentru a scoate mirosul pregnant de miel, se recomandă să le pui în apă și să le lași acolo cel puțin 15 minute, în condițiile în care ai pus în apă și oțet.
Pasul 2: Măruntaiele se pun la fiert în apă cu sare, împreună cu o ceapă și cu morcovul. Când acestea au fiert, se toacă mărunt cu un cuțit.
Pasul 3: Se vor înăbuși în ulei celelalte 4 cepe (tocate mărunt). Când sunt gata, alături de ele se vor adăuga legăturile de ceapă verde (tăiate mărunt, cu tot cu cozi), usturoiul verde, o legătură de mărar și una de pătrunjel (tocate mărunt).
Pasul 4: Toate legumele se amestecă bine, fără a le lăsa să se prăjească.
Pasul 5: Peste ele vei pune sare și piper și le vei amesteca și cu măruntaiele. În plus, vei adăuga și ouăle bătute.
Pasul 6: Amestecul obținut, din măruntaie și legume, se va înveli în prapor. Se va pune apoi într-o tavă, tapetată cu făină în prealabil.
Pasul 7: Drobul se va da la cuptor pentru aproximativ până când se rumenește bine (cam 40 de minute).
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!