
-
Timp preparare:
- 1 ora
-
Varsta:
- Familie
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive, Moldovenesti, Aperitive calde, Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Toamna, Branza, Branza de vaci, Lactate, Placinte, Placinte moldovenesti, Placinte la cuptor, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple
-
Ingrediente principale:
- malai, faina, smantana, branza de vaci, unt, lapte, oua
Ingrediente pentru 20-24 porții de Alivenci
300 g brânză de vaci
200 g făină
300 g mălai
400 g smântână
6 ouă
100 g unt
300 ml lapte
1 ou bătut
1/2 linguriță sare
Timp de preparare: 1 oră (cu tot cu coacerea)
Cum se prepară Alivencile:
Pasul 1: Laptele se va fierbe până dă în clocot și se opărește cu el făina și mălaiul.
Pasul 2: Toate aceste ingrediente se amestecă bine și se apoi se adaugă brânza de vaci, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de smântână, albușurile bătute spumă și sarea.
Pasul 3: Amestecul se așează cu lingura într-o tavă unsă cu unt.
Pasul 4: Se unge deasupra cu oul bătut și se pune la cuptor (la foc potrivit).
Pasul 5: Alivencile se pot servi cu smântână.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!