- Timp preparare:
- 15 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu branza, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri fara zahar, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, 1-2 porții
Cheesecake japonez
Această prăjitură din trei ingrediente, care te va cuceri pe dată, se bazează pe ingrediente simple, pe care le poți procura foarte ușor. Ca să te asiguri că va avea textura perfectă și că va fi răcoritoare, va trebui să stea la rece fie toată noaptea, fie pentru cel puțin 4 ore înainte de a o servi.
Ingrediente pentru cheesecake japonez:
- 255 g ciocolată albă (aprox.1 cană și 1/2 de chips-uri de ciocolată sau de ciocolată topită)
- 230 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 6 ouă mari (la temperatura camerei)
Timp de preparare cheesecake japonez: 15 minute (fără intervalele în care cheesecake-ul va fi lăsat la răcit)
Mod de preparare cheesecake japonez:
- Vei încinge cuptorul la 180 de grade
- Vei lua o formă rotundă de prăjituri (cu diametrul de aprox.20 cm) și o vei tapeta cu hârtie de copt, având grijă ca aceasta să acopere toată forma și toate marginile acesteia
- Vei pune ciocolata albă într-un bol de mărime medie și, în funcție de posibilități, fie vei lăsa ciocolata la topit în microunde (pentru aprox. 20 de secunde), fie o vei topi pe baie de aburi, pe aragaz, amestecând bine, până când ciocolata se va topi complet
- Ciocolata topită va fi pusă într-un vas mare și peste ea vei pune crema de brânză
- Vei lăsa ciocolata și crema de brânză să se răcorească, după care vei adăuga gălbenușuri de ou și vei amesteca totul
- Folosește un mixer setat la viteză mare pentru a bate albușurile
- Vei lua o cantitate mică din albușurile de ou și o vei adăuga amestecului cu ciocolata albă- Vei amesteca bine și după aceea vei continua procedeul până când se va termina întreaga cantitate de albușuri
- Amestecul de ouă, cremă de brânză și ciocolată albă va fi turnat în forma de prăjituri
- Vei pune forma de prăjituri în case se află cheesecake-ul într-o tavă pentru copt, adăugând în acea tavă apă călduță (nivelul apei ar trebui să ajungă cam la jumătatea formei de prăjituri în care se află cheesecake-ul)
- Cheesecake-ul japonez va sta la cuptor cam 40-45 de minute
- Vei stinge focul și vei mai lăsa prăjitura în cuptor pentru alte 15 minute
- Vei scoate cheesecake-ul din cuptor și îl vei lăsa să se răcească de tot
- După ce prăjitura se va răci, o vei scoate din forma de prăjituri, o vei transfera pe un platou și o vei da la rece peste noapte sau pentru cel puțin 4 ore înainte de a o servi
Sursă: epicurious.com
Sursă poză principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!