- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Muschi de porc, Fripturi de porc, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, Prune, Carne, Fructe, Fripturi, Deosebite
- Ingrediente principale:
- muschi de porc, prune uscate
Ingrediente pentru friptura de muschi de porc umplut cu prune:
1.5 kg de muschi de porc
300g prune uscate
5 linguri de ulei de masline
sare, piper
busuioc, rozmarin, coriandru
2 pahare vin alb, 5 catei de usturoi
2-3 linguri dulceata de prune sau de caise
Cum prepari friptura de muschi de porc umplut cu prune:
Scobeste cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit muschiul de porc, astfel incat sa formezi in el loc pentru a-l umple cu prune. Scoate samburii prunelor si indeasa in muschiul de porc, pruna cu pruna, apasand tare pentru a te asigura ca acoperi golurile. Asezoneaza muschiul cu condimente: sare, piper, busuioc, rozmarin, coriandru. Amesteca intr-un castron uleiul cu vinul, cu dulceata de prune si toarna peste muschi. Pune la cuptor, la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute si apoi pentru o ora la 200 de grade Celsius, turnand din 20 in 20 de minute din sosul de vin peste carne. Se serveste taiata felii. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!