- Brăduți cu ciocolată
- Ingrediente pentru 16 Brăduți cu ciocolată
- Cum se prepară Brăduții cu ciocolată
- Tartă cu ciocolată și cu nuci
- Ingrediente pentru 10 bucăți de Tartă cu ciocolată și cu nuci
- Cum se prepară Tarta cu ciocolată și cu nuci
- Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
- Ingrediente pentru 12 felii de Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
- Cum se prepară Rulada festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
- Timp preparare:
- 40-90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ciocolata, faina, oua, zahar, produse lactate, mirodenii
Brăduți cu ciocolată
Mai ales copiii vor fi încântați să aibă parte de un desert care să fie în forma unuia dintre cele mai îndrăgite simboluri ale Crăciunului: bradul împodobit.Brăduții obținuți prin rețeta de mai jos vor fi speciali nu numai datorită aromei intense de ciocolată, ci și a prezenței steluțelor roșii și verzi.
Ingrediente pentru 16 Brăduți cu ciocolată
230 g făină
150 g ciocolată de menaj (cu conținut ridicat de cacao)
3 ouă
200 g unt
200 g zahăr brun
1 linguriță de praf de copt
1 plic glazură de ciocolată neagră (care se pune direct în apă fierbinte)
acadele de Crăciun, steluțe de zahăr (pentru decor)
Timp de preparare (fără timpul în care se întărește glazura): 1 oră și jumătate
Cum se prepară Brăduții cu ciocolată
Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 140 de grade
Pasul 2: Vei tăia untul cubulețe, vei rupe bucățile de ciocolată și le vei pune într-o cratiță, alături de zahăr. O vei pune pe foc și vei amesteca ușor, până când ingredientele se topesc. Vei lua vasul de pe foc și vei lăsa amestecul la răcit (pentru aproximativ 10 minute)
Pasul 3: Vei pune într-un vas făina, praful de copt și ouăle. Le vei amesteca bine, obținând un aluat. Peste el vei turna și amestecul de ciocolată. Vei continua să amesteci, până când se va omogeniza bine
Pasul 4: Vei pune aluatul într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt și îl vei da la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute
Pasul 5: După ce îl vei scoate de la cuptor, îl vei lăsa să se mai răcorească
Pasul 6: Cât este cald, vei încerca să-l tai în triunghiuri.
Pasul 7:Vei lua plicul de glazură, îl vei pune în apă fiebinte și apoi o vei turna peste triunghiuri
Pasul 8: Vei pune peste glazura caldă (nu fierbinte) steluțele pentru decor
Pasul 9: După ce glazura se întărește, poți să încerci să fixezi, la baza triunghiurilor de ciocolată, niște bucăți de acadele, pe post de „trunchiuri"
Tartă cu ciocolată și cu nuci
Dacă vrei să-i impresionezi pe oaspeții de la masa de sărbătoare cu un desert cu ciocolată simplu și rafinat totodată, prepară tarta de mai jos. Ciocolata și nucile îi vor da o consistență plăcută, armonizată perfect cu aluatul ușor crocant.
Ingrediente pentru 10 bucăți de Tartă cu ciocolată și cu nuci
Ingrediente pentru aluat
140 g unt
230 g făină
100 g zahăr din trestie nerafinat (cunoscut și sub numele de „caster")
50 g migdale măcinate
1 ou
Ingrediente pentru cremă
100 g unt
200 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao
50 g zahăr din trestie nerafinat
3 gălbenușuri de ou
1 ou
85 g nuci
Timp de preparare: 40-50 de minute
Cum se prepară Tarta cu ciocolată și cu nuci
Pasul 1: Amestecă untul, zahărul, făina și migdalele măcinate pentru a obține aluatul de tartă. Adaugă peste ele și oul. Amestecă-le și, dacă ți se pare că aluatul e prea moale, pune-l la frigider pentru 20 de minute.
Pasul 2: Dacă nu este prea moale, pune-l într-o tavă termorezistentă, ca de chec (cu lungimea de aproximativ 23 cm). Uniformizează-l bine și dă-l la rece pentru aproximativ 20 de minute
Pasul 3: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 4: Pune aluatul la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 5: Vei lua miejii de nucă și îi pune la rumenit într-o tigaie. Alături de ei, vei pune 4 linguri de zahăr și le vei lăsa la caramelizat
Pasul 6: Vei turna amestecul de zahăr și de nuci pe o hârtie pergament și, după ce se mai răcește, îl vei tăia bucăți
Pasul 7: Vei topi untul și ciocolata la Bain-Marie și apoi vei lăsa amestecul la răcit
Pasul 8: Vei amesteca gălbenușurile de ou, oul întreg și restul de zahăr la foc mic, până când zahărul se topește complet
Pasul 9: Amestecul din ouă și zahăr va fi luat de pe foc și pus peste cel cu unt și ciocolată
Pasul 10: Vei împrăștia o parte din nuca și zahărul caramelizate pe aluatul tartei și apoi vei turna peste el amestecul de ciocolată. Vei da la cuptor tarta pentru aproximativ 15-20 de minute
Pasul 11: Vei scoate tarta din cuptor și o vei lăsa la răcit. Poți să o decorezi cu nuca rămasă.
Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
Este un desert care-i va cuceri de îndată pe cei dragi prin consistența cremoasă și gustul bogat. În plus, dacă vrei, poți să-i conferi un aspect mai autentic de sărbătoare dacă vei face pe crema de deasupra ruladei niște urme, astfel încât aceasta să aibă un aspect similar unei prăjituri de Crăciun vestite: „Bûche de Noël".
Ingrediente pentru 12 felii de Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
Ingrediente pentru blatul ruladei
90 g unt
6 ouă
1praf de sare
175 g zahăr
150 g făină
Ingrediente pentru crema ruladei
4 foi de gelatină
300 g piure de castane
200 g mascarpone
100 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
80 g zahăr
70 ml lapte
150 ml frișcă
1 plic zahăr vanilat
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Cum se prepară Rulada festivă, cu ciocolată și cu piure de castane
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pasul 3: Vei separa ouăle și vei bate albușurile cu sare. Gălbenușurile vor fi bătute cu zahăr
Pasul 4: În amestecul de gălbenușuri vei adăuga făina și untul topit
Pasul 5: Vei turna peste acestea și albușurile bătute
Pasul 6: Vei amesteca toate aceste ingrediente pentru a obține un aluat, care va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul va fi lăsat la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 7: Îl vei scoate din cuptor și îl vei răsturna pe un prosop umed, pudrat cu zahăr
Pasul 8: Vei desprinde hârtia de pe fund, iar blatul se va rula în prosop. Îl vei lăsa la răcit
Pasul 9: Vei începe să prepari crema: prima dată vei înmuia gelatina în apă rece.
Pasul 10: Vei amesteca piureul de castane cu mascarpone, zahăr, cacao, zahăr vanilat și 20 ml din lapte
Pasul 11: Vei încălzi restul de lapte și vei dizolva în el gelatina. Vei adăuga acolo și 3 linguri din crema cu piure de castane și apoi vei amesteca totul și cu restul de cremă.
Pasul 12: Vei da crema la frigider
Pasul 13: Între timp, vei bate frișca
Pasul 14. Când crema începe să se întărescă, vei adăuga peste ea și frișca
Pasul 15: Vei întinde blatul și îl vei unge cu jumătate din cremă, lăsând de jur-împrejur o margine liberă
Pasul 16: Vei rula blatul cu ajutorul unui prosop și îl vei pune pe un platou
Pasul 17: Vei unge rulada cu restul de cremă
Pasul 18: Dacă vrei, poți lua o furculiță și poți să faci pe cremă niște urme, astfel încât rulada să dobândească un ușor aspect de „trunchi de copac". Poți să o ornezi cum dorești!
Pasul 19: Vei da rulada la frigider pentru aproximativ 2 ore
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!