- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- La foc, Lapte, Branza, Cascaval, Branza de vaci, Lactate
- Ingrediente principale:
- lapte, branza de vaci, unt
Ingrediente pentru cașcaval de casă
- 1 litru de lapte- 500 g brânză de vaci cât mai proaspătă
- 50 g unt
- o linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 50 de g brânză de oaie (opțional), dacă vrei să fie un cașcaval mai sărat
Cum se pregătește cașcavalul de casă
În primul rând, trebuie să te asiguri că ingredientele folosite sunt cât mai proaspete cu putință. Astfel, poți începe prin a mărunți brânza de vaci, cu ajutorul unei furculițe. Pasta rezultată trebuie adăugată într-o oală, peste care vei turna laptele. Lași totul la fiert până ce începe să fiarbă.
Amestecul trebuie strecurat printr-o sită foarte deasă. Urmează să adaugi untul, sarea și bicarbonatul, după care lași totul la fiert, la foc mic. După 10 minute, începi să mesteci până ce compoziția va deveni fină, fără urmă de cocoloașe de brânză. Îndepărtezi compoziția de pe foc atunci când aceasta a devenit omogenă.
Urmează pasul final. Amestecul rezultat va fi turnat în formele alese de tine, fie ele castroane sau tăvițe, acoperă-le cu folie de pastic și le lăsați la rece. După 2 zile, cașcavalul ar trebui să fie suficient solid, astfel încât poate fi consumat sub orice formă dorești.
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!