- Timp preparare:
- 45 min-2h
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Toamna, Fursecuri, Lactate, Prajituri, Americane, Gustari, Deosebite
1. Fursecuri de speriat
Ingrediente pentru blat: 250 ml unt lasat la incalzit, 1 cana zahar granulat, 50 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie,
1 ou mare, 2 3/4 cani faina, 1/4 cana cacao neindulcita, 1 patrat de ciocolata de menaj neindulcita, topita si apoi racita, 3/4 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu.
Ingrediente pentru crema: 4 cesti zahar pudra, 125 ml unt lasat la incalzit,2 lingurite vanilie, 2 linguri lapte, colorant alimentar - orice culoare dorita.
Mod de preparare:
Intr-un vas mare, bate untul si zaharul. Adauga laptele, esenta de vanilie si oul, dupa care amesteca totul foarte bine, Adauga faina, cacao, ciocolata topita, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul in doua si inveleste fiecare parte intr-o punga din plastic. Lasa compozitia la frigider timp de 2 ore. Preincalzeste cuptorul.
Ruleaza o parte din aluat pe o suprafata usor pudrata cu faina - foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aproximativ 1 - 1.5 cm. Cu o forma speciala pentru prajituri, rotunda (poti folosi in acest scop si un pahar cu gura mai larga), taie cat mai multe cercuri de aluat.
Asaza fursecurile pe o foaie sau o tava de copt neunsa. Decupeaza centrul a jumatate din fursecurile rotunde cu alte forme de prajituri, cu modele specifice Halloween-ului (dovleci, fantome, felinare etc.). Lasa toate fursecurile (rotunde si decupate) la copt timp de aproximativ 10 minute sau pana cand sunt gata. Scoate prajiturelele de pe foaia sau tava de copt si lasa-le la racit.
Repeta aceasta procedura pana cand ai epuizat tot aluatul. Cat timp fursecurile se racesc, prepara crema. Amesteca zaharul pudra, untul si vanilia intr-un vas de mici dimensiuni. Foloseste mixerul la viteza minima si adauga treptat laptele, pana cand compozitia capata consistenta. Adauga colorant alimentar in orice nuanta doresti si amesteca mai departe. Toarna 2 lingurite de crema pe spatele fiecarui fursec rotund, punandu-i apoi "capac" fursecul decupat in forma specifica Halloween-ului. Fursecurile se servesc imediat.
2. Degete de vrajitoare
Ingrediente:
Pentru 20 de bucati: 100 g unt, 100 g zahar pudra, 1 ou, 280 g faina, un praf sare, 1 /2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita esenta de migdale, 20 migdale intregi decojite, 1 lingura gem (prune).
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul pudra cu untul mentinut la temperatura camerei. Se adauga esentele, oul batut si un praf de sare. In final incorporam faina, amestecam pana obtinem un aluat neted si omogen, pe care il dam la frigider pentru o ora. Inainte de a-l da la rece il intindem sub forma de snur. Se cantareste aluatul scos din frigider pentru 20 de bucati egale. Portionam aluatul, apoi fiecare bucata o vom intinde in forma de snur de aproximativ 10 cm.
Formam nodurile degetelor, trasam cu un cutit sau o furculita crestaturile pielii, apoi luam o migdala, o ungem cu gem pe o parte si o impingem usor, la o extremitate a degetului, astfel incat sa obtinem unghia. Migdalele le-am curatat de coaja tinandu-le in apa fierbinte (abia luata de pe foc) timp de 2 minute. Coaja se va curata foarte usor.
Asezam biscuitii intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.
3. Bezele-fantoma
Ingrediente (pentru 12 bucati): 3 albusuri, 200 g zahar, 1 praf de sare, 1/4 lingurita esenta de vanilie, 2 cuburi ciocolata topita pentru desenat
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, continuand mixatul in jur de 20 de minute. Se pune albusul spuma tare intr-o punga de patisserie, fara varf si se modeleaza bezele duble in inaltime, cu un mot mic.
Se coc la 100 de grade timp de 75 de minute apoi se lasa 4 ore in cuptor sa se raceasca, fara a deschide usa cuptorului. Dupa acest interval, bezele vor fi suficient de tari si gata de a fi decorate cu ochi si gura din ciocolata topita.
4. Oua-paianjeni
Ingrediente: 6 oua fierte tari, 3 linguri de maioneza, 1 lingura de ceapa tocata fin, 1 lingura de otet alb (5 ml), 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust, masline negre, fara samburi
Mod de preparare:
Dupa ce ouale sunt fierte bine, se taie in jumatati si se scoate galbenusul cu atentie.
Intr-un bol se amesteca galbenusul cu maioneza, ceapa tocata, otet si mustar (poti adauga si sunca presata, taiata foarte fin) si se asezoneaza compozitia cu sare si piper, dupa gust.
Pentru a face paianjenii, se taie maslinele in doua. Se pune fiecare jumatate de maslina, cu partea taiata in jos, pe fiecare ou umplut. Se taie restul maslinelor mai subtire si se pozitioneaza cate 4 fasii pe fiecare parte a maslinei din mijloc, pentru a obtine picioarele paianjenului.
5. Paianjeni din Oreo
Ingrediente: bomboane licorice negre (le gasesti in supermarketurile mari, la raionul de produse internationale), biscuiti Oreo, bomboane colorate (M&M sau Bonibon), ciocolata topita
Mod de preparare:
Taie firele licorice in bucati de 6-7 cm, ataseaza-le biscuitelui, iar apoi lipeste bombonelele colorate cu ajutorul ciocolatei topite.
Un desert pe cat de simplu, pe atat de aspectuos.
6. Cimitirul vrajitoarelor
Ingrediente:
Pentru brownies: 2 oua, 150 g unt, 2 linguri cacao, 200 g ciocolata neagra, 120 g zahar, 120 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel vanilie, 60 grame alune
Pentru glazura de ciocolata: 2 linguri de cacao, 5 linguri zahar pudra, putina apa fierbinte
Pentru glazura alba: 6 linguri de zahar pudra, putina apa fierbinte
Pentru decorat: 6 biscuiti dreptunghiulari, cipsuri de ciocolata
Mod de preparare brownie:
Se topeste untul in bain marie sau la foc foarte mic. Adauga ciocolata taiata bucatele, iar cand e topita se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana cand se incorporeaza cacaoa, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se mixeaza ouale cu zaharul timp de cateva minute. Se adauga compozitia de unt, cacao si ciocolata calduta, se amesteca bine si se adauga faina amestecata cu praful de copt si alunele taiate in doua.
Se mixeaza bine totul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Forma nu trebuie sa fie foarte regulata. Se coace la 180 de grade, 25-30 de minute.
Dupa ce am scos tava din cuptor, se taie prajtura in patratele si se aseaza neregulat in farfurie, pentru a da aspectul unui "teren accidentat".
Mod de preparare glazura alba:
Punem cele 6 linguri de zahar pudra intr-un caston,peste care picuram foarte putina apa clocotita si amestecam. Adaugam apa cate putina pana ajunge sa aiba consistenta dorita (relativ densa,dar sa curga fara sa lase urme). Daca am scapat prea multa apa, o reglam adaugand inca putin zahar pudra.
Mod preparare glazura neagra:
Intr-un castron punem 5 linguri de zahar pudra si 2 linguri de cacao. Procedam ca la glazura alba, turnand cate putina apa clocotita, pana ajunge la densitatea dorita. In caz ca e prea multa apa, vom corecta cu 1 lingura de zahar pudra si jumatate de lingura de cacao.
Decoram cimitirul luand cu o lingura din glazura de cacao si plimband-o peste acesta. Deasupra presaram cu chips-uri de ciocolata pentru a crea "pamantul".
Lasam deoparte putina glazura pentru inscriptiile de pe pietrele funerare. Glazuram 6-7 biscuiti cu glazura alba si ii punem pe un gratar la scurs.
Cand glazura de pe biscuiti s-a uscat, formam un cornet mic cu varful foarte subtire din hartie de copt si il umplem cu 1 lingura de glazura de cacao. Scriem ceea ce dorim pe pietrele funerare. Lasam sa se usuce si inscriptiile, dupa care le asezam pe terenul "miscat".
Sursa reteta si foto: justlovecooking.com
7. Crenvursti-mumii
Ingrediente: crenvursti, aluat frantuzesc
Mod de preparare:
Taie crenvurstii in jumatate. Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei. Taie aluatul in fasii lungi si inveleste crenvurstii de jur imprejur, ca pe o mumie. Pune crenvurstii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pana se rumeneste aluatul. Poti ulterior sa decorezi cat mai infricosator cu... ketchup!
8. Mere infricosatoare
Ingrediente: 12 mere verzi (Granny Apple) ,12 bete (poti folosi chiar si crengute din gradina, curatate si spalate bine), 1 cana si jumatate de zahar, 1 jumatate de cana de sirop de porumb, 1 lingura de colorant alimentar negru (pasta)
Mod de preparare:
Se spala merele bine si se usuca. Se pun merele pe o hartie de copt si se inteapa ferm cu betisoarele. Unge o hartie de copt cu o pelicula de unt si pune-o langa prima hartie de copt.
Pune zaharul intr-o cratita si adauga ¾ cani de apa si siropul de porumb. Da cratita pe foc la temperatura medie. Amesteca pana sa dizolva zaharul. Las-o pe foc pana cand atinge 150 de grade (aici ai nevoie de un termometru pentru mancare). Ia cratita de pe foc. Adauga colorantul alimentar, amesteca cu atentie pana se omogenizeaza, apoi trece merele prin amestec si inlatura excesul. Lasa merele sa se usuce pe hartia de copt unsa cu unt.
9. Dovleacul de Halloween
Si pentru ca din topul nostru nu putea sa lipseasca celebrul dovleac de Halloween, Qbebe ti-a pregatit o lista de tutoriale video pentru ca tu sa inveti sa realizezi cele mai frumoase, simple, dar de efect, decoratiuni pentru sarbatoarea de Halloween.
Surse: coolinaria.ro, annie-eats.com, bettycrocker.com, retete.eva.com, divainbucatarie.ro, justlovecooking.ro, countryliving.com
Surse foto: geekalerts.com, thebarrelroom.com, leitesculinaria.com, apronstringsblog.com, cookingpanda.com, raviolisforlunch.com, countryliving.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!