- Tort Triple Chocolate Mousse
- Ingrediente pentru blatul de Tort Triple Chocolate Mousse:
- Cum se prepară blatul de Tort Triple Chocolate Mousse:
- Ingredientele pentru stratul de ciocolată a tortului Triple Chocolate Mousse:
- Cum se prepară stratul de ciocolată al tortului Triple Chocolate Mousse:
- Ingrediente pentru stratul de ciocolată albă al Tortului Triple Chocolate Mousse:
- Cum se prepară stratul de ciocolată albă al Tortului Triple Chocolate Mousse:
- Tort de fructe și pișcoturi
- Ingrediente pentru 8-10 porții de Tort de fructe și pișcoturi:
- Cum se prepară Tortul de fructe și pișcoturi:
- Tort de portocale
- Ingrediente pentru 10 porții de Tort de portocale:
- Cum se prepară Tortul de portocale:
- Tort Cranț
- Ingrediente pentru 10 porții de Tort Cranț:
- Cum se prepară Tortul Cranț:
- Tort de mere cu caramel
- Ingredientele pentru blatul Tortului de mere cu caramel:
- Cum se prepară blatul de Tort de mere cu caramel:
- Ingredientele pentru Sosul de caramel al tortului de mere:
- Cum se prepară Sosul de caramel al tortului de mere:
- Ingrediente pentru crema de unt a tortului de mere:
- Cum se prepară crema de unt:
- Ingredientele pentru umplutura de mere:
- Cum se prepară umplutura de mere:
- Ingredientele pentru 8-10 porții de Tort de mere vor fi:
- Cum se prepară Tortul de mere cu caramel
- Timp preparare:
- Peste 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Mere, Capsuni, La foc, Fara foc, Portocale, Nuci, Zmeura, Afine, Kiwi, Migdale, Iarna, Lapte, Smantana, Fructe, Lactate, Oua, Torturi, Cereale, Revelion, Oua de gaina, Torturi diplomat, Torturi cu fructe, Torturi deosebite, Torturi festive, Torturi de casa, Cina, Faina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua, unt, praf de copt, lapte, frisca, zahar, fructe, mirodenii
Tort Triple Chocolate Mousse
Dacă vrei ca de Revelion să-ți impresionezi într-adevăr familia și oaspeții, prepară acest tort.Nu numai că va fi pe gustul tuturor datorită combinației de ciocolată albă și ciocolată obișnuită, dar va impresiona și prin aspectul său deosebit.
Ingrediente pentru blatul de Tort Triple Chocolate Mousse:
300 de grame de ciocolată de calitate, dar care să nu fie foarte dulce4 ouă mari (ținute la temperatura camerei)
1/3 cană de zahăr
1/4 de linguriță de sare
1 linguriță de esență de vanilie
1/2 de cană de unt (ținut la temperatura camerei)
Cum se prepară blatul de Tort Triple Chocolate Mousse:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade.Pasul 2: Pregătiți vasul (ar trebui să fie o formă rotundă, cu diametrul de aprox. 20 cm) în care se va coace blatul, punând în interior hârtie de copt și îl veți unge pe margini cu puțin unt.
Pasul 3: Topiți ciocolata la foc mic.
Pasul 4: Puneți albușurile de la ouă într-un castron mare împreună cu 1/3 din zahăr și mixați cu mixerul, la viteză redusă. Creșteți treptat viteza și adăugați treptat restul de zahăr, sarea și esența de vanilie. Continuați să mixați până când va rezulta o compoziție pufoasă, ca de bezea.
Pasul 5: Puneți untul în ciocolata care se topește încet și amestecați încet cu un tel. Adăugați acolo și gălbenușurile de ouă.
Pasul 6: Adăugați în această compoziție și jumătate din amestecul compus din albușuri, zahăr, sare și esența de vanilie. Amestecați încet și treptat adăugați și restul de compoziție din albușuri, zahăr, sare și vanilie (uniformizați totul cu o spatulă).
Pasul 7: Puneți compoziția în forma de copt și dați-o la cuptor pentru 26-28 de minute.
Pasul 8: Scoateți blatul de la cuptor și lasăți-l să se răcească la temperatura camerei. Puneți-l apoi la frigider pentru 1 oră.
Pasul 9: Scoateți blatul de la frigider, îl veți scoate din forma în care s-a copt și îl veți pune pe o farfurie.
Timp de preparare: 50 de minute
Ingredientele pentru stratul de ciocolată a tortului Triple Chocolate Mousse:
300 de grame de ciocolată, nu foarte dulce (tăiată bucățele)300 de grame de ciocolată, nu foarte dulce (tăiată bucățele
1-1/2 de cană de frișcă grasă
1 lingură de gelatină
2 lingurițe de apă rece
Cum se prepară stratul de ciocolată al tortului Triple Chocolate Mousse:
Pasul 1: Puneți ciocolata (tăiată bucățele) într-un vas rezistent la temperaturi înalte.Pasul 2: Într-un castron mic veți pune la înmuiat gelatina (cu apa rece)
Pasul 3: Luați jumătate de cană de frișcă și puneți-o peste ciocolată. Puneți amestecul să se topească, amestecând încet, până la topirea completă a ciocolatei. Dacă observați că ciocolata nu este complet topită, puneți-o din nou la foc mic, amestecând în continuu.
Pasul 4: Puneți amestecul de apă și gelatină la foc mic. Când gelatina este complet topită, puneți-o peste ciocolata topită.
Pasul 5: Peste amestecul de ciocolată și gelatină veți adăuga 1 cană de frișcă și amestecați până când frișca se topește complet.
Pasul 6: Amestecul rezultat va fi pus peste blatul de tort. Puneți la frigider.
Timp de preparare: 15-20 de minute
Ingrediente pentru stratul de ciocolată albă al Tortului Triple Chocolate Mousse:
200 de grame de ciocolată albă (tăiată bucățele)1-1/2 cană de frișcă grasă
1 linguriță de gelatină
1 lingură de apă rece
Cum se prepară stratul de ciocolată albă al Tortului Triple Chocolate Mousse:
Pasul 1: Repetă indicațiile oferite pentru prepararea stratului de ciocolată
Pasul 2: Adaugă stratul alb peste blat și peste stratul de ciocolată și pune-le le frigider pentru cel puțin 4-5 ore (ideal este să le lași acolo peste noapte).
Pasul 3: Scoate tortul de la frigider și decorează-l cu „bucle" de ciocolată și cu ciocolată rasă.
Timp de preparare: 15-20 de minute
Tort de fructe și pișcoturi
Prepară de Revelion un tort gustos și răcoritor, care poate fi inclusiv pe placul celor mici. În plus, vei vedea că nu necesită coacere, îți va lua foarte puțin timp să-l pregătești și va fi foarte aspectuos.
Timp de preparare: 15-20 de minute
Ingrediente pentru 8-10 porții de Tort de fructe și pișcoturi:
1/2 de cană de smântână
1/2 de cană de zahăr
2 și 1/2 de cană de frișcă grasă
1 lingură de esență de vanilie
1/ 2 lingură de zeamă de lămâie
12 căpșune de mărime medie
1 cană de afine
45 de pișcoturi
Pentru decor: glazură de ciocolată (care se prepară instant), căpșune, afine și miez de nucă
Cum se prepară Tortul de fructe și pișcoturi:
Pasul 1: Combină smântâna și zahărul într-un castron și mixează-le (la viteză medie) timp de 3 minute. Adaugă și frișca, vanilia, zeama de lămâie și continuă să mixezi (crecând viteza mixerului) pentru încă aproximativ 2 minute, până când vei constata că ai obținut un amestec consistent.
Pasul 2: Spală fructele și pune-le împreună într-un castron de mărime medie.
Pasul 3: Umple un cornet din plastic cu 1/4 de cană din compoziție și începe să-l pui în forma specială (detașabilă) de tort. Uniformizează bine. Înfige în compoziție 21 de pișcoturi, astfel încât partea lor cu zahăr să fie vizibilă.
Pasul 4: Fixează în compoziție alte 8 pișcoturi, de data aceasta punându-le în partea inferioară a formei de tort. Ai grijă, dacă este nevoie, să le rupi bucățele, astfel încât să formezi un strat uniform.
Pasul 5: Adaugă iar 1/3 din compoziție și uniformizeaz-o. Pune peste ea 1/3 din cantitatea de fructe.
Pasul 6: Înfige în compoziție alte 8 pișcoturi, 1/3 din compoziție și 1/3 din cantitatea de fructe. Repetă din nou, astfel încât să ai 3 straturi de compoziție și fructe.
Pasul 7: Acoperă tortul cu o folie de plastic și pune-l la frigider pentru 12 ore (peste noapte) pentru ca pișcoturile să se poată înmuia.
Pasul 8: Scoate tortul de la frigider și prepară glazura de cacao, urmând incațiile de pe ambalaj. Întinde glazura pe suprafața tortului și pune-l iar la frigider, pânâ când glazura se va întări.
Pasul 9: Înainte să servești tortul, decorează-l, peste stratul de glazură, cu alte căpșune și cu afine. Pentru un aspect mai inedit, îl poți decora doar pe jumătate din suprafață.
Tort de portocale
Și acest tort va fi binevenit de Revelion, după atâtea preparate consistente. În plus, are marele avantaj că nu necesită coacere, este foarte răcoritor și va fi sigur și pe gustul celor mai mici.
Timp de preparare: 25-30 de minute
Ingrediente pentru 10 porții de Tort de portocale:
4 ouă
200 de g de zahăr
coaja de la 2 portocale
250 de g de lapte
5 portocale
6 foi de gelatină
600 g de frișcă grasă
200 g pișcoturi
Pentru decor: 1 portocală
câteva steluțe de anason
un tub de frișcă vegetală
un ciorchine de struguri negri
câteva frunzulițe
3-4 fructe exotice (Physalis sau „lampion chinezesc)
Cum se prepară Tortul de portocale:
Pasul 1: Laptele, zahărul, coaja de portocale, ouăle se pun într-un vas rezistent la temperatură mare și se așează pe foc. Se amestecă încet, până se uniformizează. Adăugați și gelatina, continând să amestecați până când aceasta se topește complet. Puneți și frișca, amestecând în continuu, până se răcește.
Pasul 2: Se curăță de coajă portocalele și vor fi tăiate felii. Acestea vor fi așezate în partea inferioară a formei de tort.
Pasul 3: Peste feliile de portocală se va turna o jumătate din cantitatea de cremă preparată anterior. Se vor adăuga peste ea și bucăți de pișcoturi.
Pasul 4: Peste pișcoturi și primul strat de cremă se va turna și restul de cremă. Se va pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pasul 5: Răsturnați tortul, astfel încât feliile de portocale să fie vizibile la suprafața.
Pasul 6: Decorați tortul cu frișcă. Întindeți frișca uniform.
Pasul 7: Decorați și cu steluțele de anason și cu Physalis. Dacă vreți, puteți să faceți și mici ornamente cu frișcă.
Tort Cranț
Acest tort de Revelion va încânta datorită consistenței, aromei de nuci, de migdale și, nu în ultimul rând, prin aspectul său minunat.
Ingrediente pentru 10 porții de Tort Cranț:
1 lingură de miere
60 de g de zahăr
500 ml frișcă
140 de g unt
40 de g lămâie confiată și tocată
100 de g de fulgi de migdale
4 ouă
100 g de zahăr pudră
50 de g ciocolată topită
150 de g nuci măcinate
100 g făină
30 g amidon
1 linguriță praf de copt
10 g gelatină
Pentru decor: alți fulgi de migdale
cranț
glazură de ciocolată în două culori (care se prepară instant)
Cum se prepară Tortul Cranț:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 175 de grade.
Pasul 2: Fierbeți mierea cu 30 de g zahăr, 20 g unt, coaja de lămâie, fulgii de migdale.
Pasul 3: O jumătate din cantitate se întinde pe hârtie de copt și se pune la cuptor pentru 10 minute. Se taie în 8 cât este fierbinte. Restul se lasă să se răcească și se zdrobește.
Pasul 4: Se separă ouăle. Restul de unt se bate cu zahăr, gălbenușuri, ciocolată, nuci, făină, amidon și praf de copt. Se adaugă albușurile bătute. Se coace 50 de minute într-o formă unsă cu unt.
Pasul 5: Se lasă să se răcească (la temperatura camerei) și se taie pe 3 nivele.
Pasul 6: Se bate frișca și se adaugă în ea gelatina dizolvată separat.
Pasul 7: O jumătate din cantitate se amestecă împreună cu cranțul (amestecul de zahăr, unt, lămâie și fulgii de migdale) și se ung cu ea primele 2 nivele de blat. Cu 3 linguri de frișcă se vor acoperi ultimele 2 blaturi.
Pasul 8: Primul blat se unge și el cu cranț și se dă la rece pentru 2 ore.
Pasul 9: Scoateți tortul de la frigider și presărați fulgi de migdale peste blaturile din partea inferioară a tortului, ocolind însă suprafața cu cranț al blatului de deasupra.
Pasul 10: Pregătiți glazura în două culori, urmând întocmai indicațiile de pe ambalaj.
Pasul 11: Cât glazura este călduță, o veți pune peste stratul de cranț și modelați, cu ajutorul unei scobitori, niște forme ca steluțele de la artificii.
Pasul 12: Puneți din nou tortul la frigider pentru aproximativ două ore.
Citește și: Torturi festive
Tort de mere cu caramel
Iată o variantă de tort de Revelion care cu siguranță vă va aminti de aromele copilăriei.
Secretul pentru ca prepararea sa să nu vă ocupe prea mult timp este să pregătiți mai întâi componentele de bază.
Dacă le veți avea la dispoziție pe toate acestea, asamblarea propriu-zisă a tortului nu vă va lua mult timp.
Ingredientele pentru blatul Tortului de mere cu caramel:
340 g de unt
200 g de făină albă
90 g făină specială pentru prăjituri
7 g praf de copt
3/4 de lingură de praf de copt
2 lingurițe de praf de scorțișoară
150 g zahăr
160 g zahăr brun
4 ouă mari
1 lingură de esență de vanilie
300 de g de mere (decojite și tăiate bucățele)
Cum se prepară blatul de Tort de mere cu caramel:
Pasul 1: Amestecă untul cu zahărul brun, până când zahărul se topește complet.
Pasul 2: Într-un alt recipient vei pune laolaltă făina (cele 200 de g), sarea, scorțișoara și praful de copt. Le vei amesteca.
Pasul 3: În alt vas vei pune zahărul alb și cel brun, ouăle și esența de vanilie. Le vei amesteca încet.
Pasul 4: Pune amestecul de zahăr brun și unt împreună cu amestecul de zahăr (alb și brun) și ouă.
Pasul 5: Adaugă peste ele și amestecul pe bază de făină și amestecă bine.
Pasul 6: Adaugă și merele curățate și tăiate mărunt. Amestecă bine.
Pasul 7: Noua compoziție va fi pusă într-o formă de copt și dată la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade.
Pasul 8: Scoate aluatul din cuptor după 25-35 de minute.
Pasul 9: Lasă aluatul să se răcească (la temperatura camerei) și împarte-l în 3 blaturi mai subțiri.
Timp de preparare și coacere pentru blat: 50-60 de minute
Ingredientele pentru Sosul de caramel al tortului de mere:
600 g de zahăr
zeama provenită de la o jumătate de lămâie
240 ml de frișcă grasă
42 g de unt (nu prea sărat)
2 lingurițe esență de vanilie
3/4 de lingură de sare
Cum se prepară Sosul de caramel al tortului de mere:
Pasul 1: Într-o cratiță mare se pun zahărul și zeama de lămâie, se amestecă și se vor ține la foc mediu până când zahărul se topește perfect.
Pasul 2: Odată ce amestecul începe să fiarbă, nu mai amesteca și lasă zahărul să se caramelizeze.
Pasul 3: Folosind o pensulă de patiserie pentru a dizolva toate cristalele ce se formează în vas.
Pasul 4: Odată ce zahărul are culoarea arămie, stinge focul și pune-l încet peste frișcă.
Pasul 5: Adaugă peste acest amestec și untul, amestecând încet, cu o lingură de lemn.
Pasul 6: Adaugă apoi și esența de vanilie.
Pasul 7: Transferă sosul de caramel într-un recipient de sticlă sau de metal, lăsându-l să se răcorească la temperatura camerei.
Timp de preparare: 20-25 de minute
Ingrediente pentru crema de unt a tortului de mere:
6 ouă mari
300 g de zahăr
250 g de zahăr pudră
3/4 de cană de ulei (vegetal)
1 linguriță de esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
Cum se prepară crema de unt:
Pasul 1: Pune într-un vas mare de metal zahărul (cristal) și albușurile de ou și amestecă-le încet, la foc mic.
Pasul 2: După ce zahărul s-a topit perfect, transferă amestecul într-un castron și cu ajutorul unui mixer (pus pe viteză mare) vei amesteca ingredientele până când se va obține o compoziție fermă, ca de bezea. Pe măsură ce mixezi, adaugă treptat și zahărul pudră.
Pasul 3: Când observi că această compoziție s-a întărit suficient, vei micșora viteza mixerului.
Pasul 4: Asigură-te că untul și uleiul sunt la temperatura camerei. Adaugă-le treptat în compoziția obținută.
Pasul 5: Adaugă și esența de vanilie
Pasul 6: Continuă să folosești mixerul la viteză mică, amestecând până când compoziția se mai înmoaie.
Timp de preparare: 30-35 de minute
Ingredientele pentru umplutura de mere:
150 ml de apă
50 g zahăr
1 lingură de scorțișoară
2 lingurițe de amidon
mere decojite și tăiate cubulețe (200 g, adică aproximativ 2 mere de mărime medie)
Cum se prepară umplutura de mere:
Pasul 1: Primele 3 ingrediente vor fi fierte împreună.
Pasul 2: Prepară un amestec format din zahăr, amidon și apă
Pasul 3: Adaugă acest amestec în primul amestec (care a fost pus la fiert) și amestecă. Vei continua să amesteci până când se îngroașă.
Pasul 4: În noua compoziție vei adăuga și merele. Focul va trebui să fie mediu și vei lăsa ingredientele pe foc cam 5 minute.
Pasul 5: Transferă compoziția cu mere într-un recipient și las-o să se răcească (la temperatura camerei). Abia ulterior o poți pune și la frigider.
Timp de preparare: 15 minute
Ingredientele pentru 8-10 porții de Tort de mere vor fi:
blatul
sosul de caramel
crema de unt
umplutura de mere
Pentru decor: feliuțe de măr și ornamente din crema de unt
Cum se prepară Tortul de mere cu caramel
Pasul 1: Pregătește blatul. Acesta poate fi preparat cu câteva zile înainte de asamblarea tortului. Va putea fi păstrat la frigider.
Pasul 2: Ocupă-te de sosul de caramel. Acesta va putea fi ținut la frigider, iar înainte să-l folosești pentru tort va trebui să-l lași să se încălzească la temperatura camerei.
Pasul 3: Prepară crema de unt. Amestec-o și cu o cană de sos de caramel răcit în prealabil.
Pasul 4: Pune pe „fundul" platoului pe care vei monta tortul niște pesmet fin, pentru o mai bună aderență.
Pasul 5: Ia blatul care va fi ultimul și întinde pe suprafața lui cremă de unt. Peste crema de unt vei pune și umplutură de mere.
Pasul 6: Suprapune peste acesta următorul blat, peste care vei pune din nou cremă de unt și umplutură de mere.
Pasul 7: Pune deasupra lui și ultimul blat. Pe acesta vei pune cremă de unt.
Pasul 8: Începe să torni peste tort din sosul de caramel răcit, având grijă ca acesta să se scurgă cât mai bine.
Pasul 9: Peste caramel vei face ornamentele din cremă de unt.
Pasul 10: Feliuțele de mere (ținute anterior în zeamă de lămâie) vor fi așezate chiar peste ornamentele din cremă de unt.
Citește și: Tort de mere
Surse:
www.omgchocolatedesserts.com; www.gretchensbakery.com
Surse poze:
www.facebook.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!