- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Garnituri, La cuptor, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Cartofi, Romanesti, Garnituri de cartofi, Craciun, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, 1-2 porții, 100, Cartofi la cuptor
Rețetă nouă pentru cei mai buni cartofi la cuptor
Cartofii la cuptor reprezintă una dintre cele mai apreciate mâncăruri atât de copii, cât și de adulți. Însă, ca să fie cu adevărat delicioși, cartofii copți trebuie să fie un pic crocanți la exterior, iar înăuntru este de preferat dă fie moi și dulci. Pentru a obține acest lucru, secretul este ca înainte să-i bagi la cuptor, să treci cartofii într-un amestec de miere și muștar. Iată mai exact cum trebuie să procedezi:
Ingrediente:
- 4 cartofi decojiți și tăiați în bucăți mari
- 2 linguri de muștar
- 4 linguri de miere
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Combină într-un bol muștarul cu piperul, apoi adaugă mierea și amestecă bine.
- Încinge o cratiță cu ulei și adaugă sare și două linguri de unt.
- Dă cartofii prin amestecul de miere și muștar, apoi adugă-i în cratiță și pune-i la cuptor pentru 30-40 de minute.
- Când au rămas 20 de minute de gătit, trece cartofii din nou prin amestecul de miere și muștar.
- Din acel moment trebuie să ungi cartofii cu respectiva mixtură la fiecare cinci minute până când aceștia sunt copți suficient.
Cartofi crocanți la cuptor cu cremă de usturoi
Usturoiul este extrem de sănătos și ar trebui să se regăsească cât mai des în alimentația ta și a copilului tău. Iată o rețetă foarte ușoară și delicioasă de cartofi la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi.
Ingrediente:
- 1kg de cartofi
- ulei de măsline
- sare și piper după gust
- cimbru uscat
- 2-3 căței de usturoi pisat
- 350 grame de iaurt gras
- 1 legătură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă, spală-i bine, apoi taie-i în felii de aproximativ 1 cm.
- Pune feliile pe o tavă tapetată cu folie de copt și adaugă peste fiecare felie ulei de măsline, sare, cimbru uscat.
- Întoarce feliile pe partea cealaltă și procedează la fel, presărând ulei și condimente.
- Introdu-i apoi la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius timp de aproximativ 30 minute.
- Scoate-i din cuptor, întoarce feliile pe cealaltă parte și mai bagă-i timp de 5 minute înapoi la cuptor.
- În acest timp, prepară crema de usturoi.
- Pune într-un bol usturoiul pisat, sare și ulei de măsline și amestecă bine până se obține o pastă. Apoi adaugă suc de lămâie și amestecă în continuare.
- Adaugă iaurtul peste usturoi, apoi pătrunjelul și amestecă.
- Scoate cartofii din cuptor și servește-i cu crema de usturoi obținută și o salată de verdeață. Poftă bună!
Cei mai buni cartofi la cuptor: rețetă cu umplutură de cașcaval
Această rețetă este consistentă și poate fi consumată ca și garnitură sau ca fel principal, alături de o salată de crudități. Este foarte delicioasă și este ușor de făcut.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 100 gr. de cașcaval ras
- 30 gr. unt la temperatura camerei
- 3 căței de usturoi pisat
- 30 gr. (1 lingură) de mărar
- 1 lingură de maioneză
Mod de preparare:
- Spală bine cartofii și înțeapă-i în mai multe locuri cu un cuțit.
- Pune cartofii într-o tavă unsă în prealabil cu ulei și bagă-i la cuptor (190 garde Celsius) timp de aproximativ 40-50 de minute.
- Scoate cartofii și transferă-i pe un tocător de lemn.
- Taie cartofii în formă de cruce pe mijloc, dar nu până la fund (nu trebuie să faci bucăți, ci trebuie obținute crestături puternice), apoi introdu iar catofii în tavă.
- Într-un bol, rade cașcavalul pe răzătoarea mare, apoi adaugă untul, usturoiul pisat, mărarul și maioneza. Amestecă bine compoziția.
- Introdu în mijlocul fiecărui cartof compoziția obținută (1-2 lingurițe pe fiecare cartof) și apoi bagă-i din nou la cuptor (190 grade Celsius) timp de încă 40 minute, apoi scoate-i și servește-i calzi. Poftă bună!
Surse foto: Pixabay.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!