- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de curcan, Paste bologneze, La cuptor, Paste, Pulpe de pui, La foc, Paste cu legume, Paste cu pui, Carne, Legume, Rosii, Ardei, Usturoi, Italiene, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- rosii, paste
Ingrediente pentru paste cu sos rosu:
500 g de paste scurte (penne, fusilli, macaroni, etc.)
50g de unt, 100 g de cascaval sau parmezan
4 rosii mari
4 catei de usturoi
1 ardei rosu, 1 lingura de ulei de masline
2 pulpe de pui sau 1 pulpa de curcan
2 lingurite de oregano uscat
1 lingurita de sare (daca cel mic are peste un an)
Cum prepari paste cu sos rosu:
Pune pastele la fiert. Separat, pune la fiert pulpele de pui sau de curcan cu o jumatate de lingurita de sare. In robot amesteca o pasta din rosii (le poti pune cu tot cu coaja), usturoi, 1/2 de lingurita de sare, ardeiul rosu curatat, oregano. Cand pulpele sunt fierte, dezoseaza-le, taie-le in bucati foarte mici. Adauga carnita si zeama ramasa in urma fierberii (nu mai mult de o cana) peste amestecul de rosii si pune totul la cuptorul incins pentru 20 de minute. Intre timp scoate pastele si lasa-le la scurs, adauga peste ele untul, amesteca si acopera-le. Cand sosul a scazut indeajuns sa para o pasta cremoasa, scoate tava din cuptor, adauga sosul peste paste, razuieste putin cascaval sau presara parmezan. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!