- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Lapte, Lactate, Gustari
Turtele cu miere sunt un desert delicios atat pentru tine cat si pentru copilasul tau. Poti sa incepi sa ii dai acest desert daca are peste 2 anisori.
Pentru aluat ai nevoie de: 500 g faina, 250 g miere, 150 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 50 ml lapte, o lingurita cu varf amoniac carbonic sau bicarbonat, o lingurita rasa scortisoara macinata, 2-3 cuisoare pisate fin. Pentru glazura vei avea nevoie de: 200 g zahar pudra, o lingura zeama de lamaie.
Cum se prepara:
Mierea se cantareste direct in castronul in care se va pregati aluatul, se adauga untul sau margarina moale sau topita, condimentele, laptele, apoi faina cu amoniacul, amestecandu-se cu lingura pana cand se incorporeaza toate. Aluatul se lasa la rece. Dupa aceea, se ia, cate o bucata din aluat si, pe o foaie de nailon presarata cu faina, se intinde in foaie de 3-4 mm, care apoi se taie cu forme speciale de turte (pentru copilasul tau: ursuleti, puisori, papusi) trecute bine prin faina.
Turtele se aseaza in tava cu distanta de 3 cm intre ele. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit dinainte la foc mijlociu, dar focul se reduce imediat la mai mic si se lasa 10-12 minute; dupa circa 7 minute, cuptorul se deschide si tava se intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, ca turtele sa fie rumenite, capatand culoare maro deschis.
Cand toate sunt coapte, se aseaza unele langa altele, pe o foaie de nailon. Zaharul se freaca cu zeama de lamaie si cu o lingura cu apa fierbinte pana cand zaharul se topeste, obtinandu-se un sirop gros. Cu acesta se ung repede, cu o pensula, toate turtele. Pe masura ce se ung, se presara cu bomboane mici colorate, cat gamalia acului, sau se lasa ca atare sa se usuce.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!