- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, La cuptor, Iarna, Primavara, Fructe, Prajituri, Prajituri pentru copii, Mic dejun
- Ingrediente principale:
- dovleac, foi de foietaj, zahar
Ingrediente detaliate pentru Strudel cu dovleac
Foi de foietaj
un dovleac mai mic
trei linguri rase de gris
doua linguri rase de zahar
un ou
Cum prepari Strudelul cu dovleac
Foile de foietaj se lasa la dezghetat, intre timp radem prin razatoarea mare dovleacul, amestecam dovleacul ras cu grisul si zaharul si il bagam la frigider (nu vrem ca dovleacul sa lase zeama, compozitia pentru foietaj trebuie sa fie cat mai uscata). Dupa ce s-au dezghetat foile de foietaj, dam drumul la cuptor pentru a se incinge. Taiem foietajul in patrate mai mari pe care in mijloc le crestam cu un cutit ascutit. Asezam pe patratele crestate amestecul cu dovleac si il impaturim (putem lipi marginile foietajului cu degetele inmuiate in apa rece). Pachetele obtinute se aseaza cu crestaturile in sus intr-o tava. Eu folosesc hartie de copt pentru ca foietajul este uleios deja si daca tapetam tava cu ulei o sa iasa prea imbibat cu ulei strudelul. Se ung pachetelele de strudel cu ou si se dau la cuptorul bine incins cam 20-30 de minute, mare atentie ca se arde foarte usor fundul strudelelor, focul trebuie sa fie potrivit. Strudelul cu dovleac este un desert foarte bun iarna daca e asezonat cu un pic de scortisoara.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!