- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, La foc, Carne, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- pui, mazare
Ingrediente detaliate pentru risotto cu pui si mazare:
- 1 piept de pui
- 150 g mazare congelata
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 400 g orez
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 4 linguri de praf de supa de pui
- jumatate de cescuta de vin
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 150 g parmezan ras
Cum sa pregatesti risotto cu pui si mazare:
Pune la fiert un litru de apa si adauga praful de supa de pui. Intre timp, taie pieptul de pui in fasii de 1 cm grosime si lasa-le la fiert timp de 5 minute in oala cu supa, apoi scoate-le intr-un vas separat. Pune la fiert in oala cu supa mazarea si las-o la foc mare timp de 3-4 minute, apoi scoate-o intr-un alt vas, lasand supa la foc mic. Intr-o tigaie, pune la topit untul cu uleiul de masline si adauga orezul, amestecand bine. Adauga ceapa si usturoiul si lasa totul pe foc timp de 3 minute, apoi stropeste cu vin alb si amesteca bine. Adauga progresiv cate o lingura de supa in tigaia cu orez, asigurandu-te ca supa se integreaza in orez. Intre timp, taie pieptul de pui in cubulete, iar, odata cu ultima lingura de supa, adauga si aceste cubulete si o parte din cantitatea de parmezan. Nu uita de boabele de mazare, ce vor fi adaugate la sfarsit, avand grija ca atunci cand amesteci sa nu le zdrobesti. Cand asezi risotto in farfurie, presara pe deasupra restul de parmezan.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!