- Timp preparare:
- 1h 30 min
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Nuci, Fructe, Prajituri, Prajituri de post, Gustari, De post
- Ingrediente principale:
- nuci
Ingrediente detaliate pentru baclava:
- 12 foi de placinta
- 1 lingurita de zahar pudra
- 1-2 linguri de margarina
- un varf de lingura de scortisoara
- 120 g migdale pisate
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 4-5 linguri de zahar
- 150 ml apa
- 2 cuisoare
- 2 lingurite de zeama de lamaie
Cum sa pregatesti baclava:
Intr-un bol, amesteca nuca, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si imparte compozitia obtinuta in trei parti egale. Unge o tava de copt cu ulei si intinde 3 foi de placinta, apoi adauga un strat din amestecul de nuca. Peste aceasta, intinde alte 3 foi de placinta, unge-le cu putin ulei si adauga un alt strat de umplutura. Procedeaza la fel si pentru ultima portie de umplutura, avand grija ca in final sa asezi pe deasupra 3 foi de placinta si sa le ungi cu putin ulei. Pune baclavaua in cuptor, la foc mic si las-o acolo pentru 30 de minute. Intre timp, prepara un sirop, amestecand intr-o cratita apa, cuisoare, zeama de lamaie si zahar. Lasa siropul pe foc timp de 7-8 minute, iar cand baclavaua este coapta si siropul s-a racit, toarna-l peste aceasta, imediat ce ai scos-o din cuptor.
Baclavaua este un desert ce il va incanta cu siguranta pe micutul tau!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!