- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Prajituri, Prajituri cu lamaie, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- lamaie, oua
Ingrediente pentru prajitura cu lamaie
Pentru blat: 5 linguri de zahar, 5 oua, 3 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1/2 de lingurita de praf de copt, 1 lamaie, 1 esenta de vanilie
Pentru glazura: 150 g de mascarpone, esenta de vanilie, zeama de lamaie, 50 g de zahar pudra
Cum prepari prajitura cu lamaie
Separa albusurile de galbenusuri. Da lamaia pe razatoare. Stoarce-i sucul. Bate spuma albusurile, cu un praf de sare. Adauga zaharul si amesteca pana ce devine totul o spuma tare. Freaca galbenusurile cu ulei. In albusuri adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si galbenusurile. Amesteca incet. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste albusuri. Amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Toarna compzitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga la cuptorul incins in prealabil pentru 25 de minute. Scoate prajitura si lasa-o la racit. Intre timp prepara glazura amestecand mascarpone cu esenta de vanilie, zeama de lamaie dupa gust si zaharul pudra. Cand prajitura s-a racit, pune glazura si lasa-o la frigider pentru 45 de minute. Serveste cu pofta.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!