- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fructe, Prajituri, Oua, Prajituri cu gem, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Chec, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- faina, oua, gem
Ingrediente pentru prajitura cu gem:
3 oua, 200 g de zahar
200 ml suc de portocala, 300 gr de faina
100 ml de ulei
1 plic de praf de copt
1 esenta de vanilie
500 g de gem
Cum prepari prajitura cu gem:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma. Freaca bine galbenusurile cu zaharul, adauga apoi faina, in ploaie, praful de copt, uleiul, sucul de portocale si esenta de vanilie. Omogenizeaza bine apoi adauga albusurile spuma, amestecand de jos in sus foarte incet. Aseaza intr-o forma de chec sau o tigaie dry cooker si lasa la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Verifica sa fie gata testand cu o scobitoare: daca iese curata, atunci este gata.Scoate prajitura din cuptor si lasa-o sa se raceasca, tai-o in doua, apoi umple-o cu gem. Las-o la racit in frigider pentru o ora cel putin. Taie felii groase. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!