- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Portocale, Lapte, Fructe, Lactate, Prajituri, Prajituri cu crema, Prajituri cu lapte, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Prajituri pufoase, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- oua, lapte, faina, cacao
Ingrediente pentru prajitura cremoasa:
Pentru blat
4 oua, 150 ml lapte
3 linguri de cacao
100 gr nuci tocate marunt
8 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
5 linguri de faina
Pentru crema alba
Zeama stoarsa de la ½ portocala
1 plic praf budinca de vanilie sau 200 g de mascarpone
400 ml lapte
5 linguri de zahar
Cum prepari prajitura cremoasa:
Bate galbenusurile cu zaharul, adauga cacao, nucile, laptele, faina, zaharul pudra si praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma tare. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava in cuptorul incins in prealabil pana cand aluatul creste si se coace frumos. Lasa-l la racit pe blatul din bucatarie.
Prepara budinca de vanilie cu lapte, adauga zaharul si zeama de la portocala si lasa-o la racit*. Cand budinca s-a racit, taie blatul prajiturii, pune budinca intre straturi si mai lasa-o apoi la rece cel putin o ora, pana ce se inmoaie si blatul.
*Daca ai ales sa folosesti mascarpone, freaca crema cu zahar, pune putina esenta de vanilie si amesteca bine pana ce crema devine o pasta.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!