- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, La cuptor, Pizza, Carne, Piept de curcan, Italiene
- Ingrediente principale:
- piept de curcan, oua, porumb
Afla cum se prepara pizza cu piept de curcan! Cu siguranta va fi pe gustul intregii familii si ii poti pune o felie sau doua si copilului tau, la scoala, pentru masa de pranz.
Ingrediente detaliate pentru aluat
- un cub de drojdie sau un plic de drojdie uscata
- 500 g faina
- o cana apa calduta(250 g)
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- 1 lingura de zahar (optional)
Ingrediente pentru pizza cu piept de curcan
- 3 oua
- cascaval ras
- porumb
- piept de curcan
- masline fara samburi
- ardei
- rosii
Cum prepari pizza cu piept de curcan
Drojdia se faramiteaza intr-un castron, se adauga zaharul si putina apa calduta (putina inseamna o lingurita cat sa se inmoaie drojdia). Se lasa 5 minute. Apoi se adauga treptat apa, praful de sare, uleiul si faina. Se framanta pana se face o coca potrivita. Coca potrivita pentru mine inseamna sa nu fie tare (nu pui faina la refuz).
Coca astfel obtinuta se lasa la crescut jumatate de ora intr-o camera calda. Se intinde apoi cu facaletul in forma tavii de cuptor(dreptunghi). Tava se unge cu ulei si apoi se presara faina sau se foloseste harte de copt. Se aseaza coca in tava.
Peste aluat se pun in ordine: 3 oua batute ca la omleta (jumatate pun pe coca, iar cealalta jumatate deasupra ingredientelor dupa ce le-am asezat), cascaval ras, porumb, piept de curcan taiat cubulete (fiert in prealabil), ardeii, maslinele si rosiile taiate fasii. Poti adauga si diverse condimente: oregano sau sos cu menta. Eu nu am adaugat pentru ca fetelor mele nu le place.
Cuptorul incins in prealabil 15 min la 200 de grade. Timpul de coacere este de 45 min.
Surse foto: istock
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!