- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Paste, La foc, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara paste la cuptor cu carne si verdeata?
Pentru 4 portii de paste la cuptor cu carne si verdeata ai nevoie de :
- 80 g paste,
- 200 g carne slaba,
- 40 ml ulei,
- un ou,
- 120 g sos de rosii,
- 8 g faina,
- 20 g verdeata ,
- sare.
Cum se prepara paste la cuptor cu carne si verdeata?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Fierbi pastele in apa cu sare timp de 10-15 minute.
2. Le limpezesti in apa calduta, iar apoi le scurgi bine.
3. Treci carnea prin masina de tocat, adaugi sarea, uleiul si verdeata tocata fin.
4. Inabusesti compozitia pana cand nu mai ramane lichid.
5. Pudrezi o tava cu faina, asezi pastele amestecate cu o parte din galbenus, alternand un rand de paste cu un rand de carne inabusita.
6. Ungi cu galbenusul ramas stratul de paste de deasupra.
7. Pui tava in cuptor si o lasi o jumatate de ora.
8. Dupa jumatate de ora, scoti tava din cuptor si pui sosul de rosii.
Pentru ca reteta de paste cu carne si verdeata sa iti reusesca este important sa ai grija sa pastreazi raportul intre paste si apa, un litru de apa la 100 de grame de paste, sarea o pui in apa de la inceput, adaugi pastele doar dupa ce apa clocoteste, nu pui ulei in apa si nu clatesti pastele cu apa rece.
Durata totala de preparare a pastelor cu carne si verdeata pentru copilul tau este de 45 de minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!