- Mâncărică de fasole verde, cu roșii
- Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de fasole verde, cu sos de roșii
- Cum se prepară Mâncărica de fasole verde, cu roșii:
- Mâncărică de fasole verde/galbenă, cu carne
- Ingrediente pentru 2 porții de Mâncărică de fasole verde/galbenă, cu carne:
- Cum se prepară Mâncărica de fasole verde/galbenă, cu carne:
- Mâncărică de fasole verde, cu zucchini și cartofi
- Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de fasole verde, cu zucchini și cartofi:
- Cum se prepară Mâncărica de fasole verde, cu zucchini și cartofi:
- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu fasole, Fasole verde, Vara, Fasole pastai, Toamna, Fasole, Legume, Mancaruri, Pranz, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- fasole (verde sau galbena), alte legume, ulei, verdeata, apa, condimente
Mâncărică de fasole verde, cu roșii
Următoarea rețetă de mâncărică de fasole este binevenită inclusiv în zilele toride de vară. Pentru a te asigura că va fi și pe placul celor mici, trebuie să ai grijă să alegi păstăi cât mai fragede.
Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de fasole verde, cu sos de roșii
1 kg de fasole verde
1 ceapă de mărime medie
4 roșii de mărime medie
3/4 cană ulei de măsline
6 linguri zeamă de lămâie
1 cană de apă
2 linguri de pătrunjel proaspăt
1 frunză de dafin
sare (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute (incluzând și timpul în care se curăță fasolea)
Cum se prepară Mâncărica de fasole verde, cu roșii:
Pasul 1: Fasolea va fi spălată și curățată.
Pasul 2: Stoarce lămâie pentru a obține zeamă.
Pasul 3: Ceapa va fi curățată și tocată mărunt.
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate, curățate de coajă și tăiate cubulețe.
Pasul 5: Pune fasolea, roșiile, ceapa, sucul de lămâie și uleiul de măsline într-o cratiță. Lasă-le să fiarbă (la foc mediu) cam 45 de minute, timp în care vei adăuga și frunza de dafin și sarea, după gust. Nu uita să adaugi și apă, pe măsură ce mâncarea scade.
Pasul 6: Pătrunjelul va fi spălat.
Pasul 7: După ce fasolea, roșiile și ceapa se pătrund bine, vei stinge focul. Adaugă pătrunjelul și îndepărtează frunza de dafin.
Mâncărică de fasole verde/galbenă, cu carne
Rețeta de mai jos este simplă, iar carnea de pui o va face ideală și pentru cei mici. „Secretul" va fi să ai la dispoziție fasole cât mai proaspătă!
Ingrediente pentru 2 porții de Mâncărică de fasole verde/galbenă, cu carne:
1/2 kilogram fasole verde/galbenă
1 piept de pui
2 cepe
2 roșii bine coapte
1 lingură pastă de roșii
2 căței de usturoi
5 linguri ulei de măsline
1 cană de apă
pătrunjel proaspăt
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Mâncărica de fasole verde/galbenă, cu carne:
Pasul 1: Fasolea va fi spălată și curățată.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată.
Pasul 3: Roșiile vor fi decojite și tăiate cubulețe.
Pasul 4: Pieptul de pui va fi spălat și tăiat cubulețe.
Pasul 5: Vei curăța usturoiul.
Pasul 6: Pune uleiul la încins. Peste el vei adăuga ceapa și usturoiul.
Pasul 7: Adaugă apoi carnea, roșiile și pasta de roșii. După aceea vei adăuga și fasolea.
Pasul 8: Lasă pe foc și, pe măsură ce mâncărica mai scade, adăugă și apă.
Pasul 9: După ce fasolea, ceapa, roșiile și usturoiul s-au frăgezit bine, poți lua mâncarea de pe foc.
Pasul 10: Când mâncarea s-a mai răcorit, poți să pui și pătrunjel proaspăt.
Mâncărică de fasole verde, cu zucchini și cartofi
Această rețetă va încânta nu numai prin arome, ci și prin consistență, fiind similară unei tocănițe. În plus, poate fi o variantă prin care poți păcăli un mic „mofturos", care nu vrea de obicei să mănânce fasole verde.
Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de fasole verde, cu zucchini și cartofi:
1/2 de kg de fasole verde
4 cartofi (de mărime medie)
3 roșii bine coapte (de mărime medie)
pastă de tomate (150 g)
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
2 zucchini (de mărime medie)
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță oregano proaspăt
1/2 de cană de pătrunjel proaspăt
2 căni de apă
sare (după gust)
Timp de preparare: 1 oră- 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Mâncărica de fasole verde, cu zucchini și cartofi:
Pasul 1: Fasolea va fi spălată și curățată
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi tocate.
Pasul 3: Zucchini vor fi tăiați cubulețe.
Pasul 4: Cartofii vor fi curățați și tăiați la fel ca și zucchini.
Pasul 5: Roșiile vor fi spălate, decojite și tăiate cubulețe.
Pasul 6: Uleiul de măsline va fi pus la încins și vei pune acolo mai întâi ceapa. După ce aceasta începe să se rumenească, vei adăuga și usturoiul. Lasă pe foc încă 2 minute.
Pasul 7: Adaugă cartofii și o cană de apă. Dă focul tare, acoperă cu un capac și, după ce cartofii sunt pe jumătate gata, poți să pui zucchini și fasolea verde. Lasă pe foc până când acestea se vor frăgezi.
Pasul 8: Peste toate ingredientetele vei adăuga și roșiile, pasta de roșii, oregano, sare și o cană de apă. Lasă pe foc până când roșiile se pătrund bine (5-10 minute).
Pasul 9: Oprește focul și pune peste mâncărică și pătrunjel. De asemenea, dacă simți că nu este suficient de sărată, poți să mai adaugi sare.
Surse:
www.allrecipes.com; www.snapguide.com ; www.vegkitchen.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!