- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive rapide, Aperitive oua umplute, La foc, Oua, Oua de gaina, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru aperitivul cu oua pane?
Aperitivul cu oua pane nu necesita mult timp petrecut in bucatarie, de aceea este ideal de pregatit, mai ales in situatia in care cel mic nu va lasa sa va jucati prea mult de-a gospodina. Cantitatile pe care le voi mentiona mai jos sunt ajustate pentru doua persoane. In cazul in care doriti sa pregatiti aperitivul cu oua pane pentru toata familia, cantitatile vor fi direct proportionale cu numarul mesenilor. Iata de ce veti avea nevoie:
4 oua fierte tari
2 linguri de faina
un ou crud
3 linguri pesmet
o lingura de cascaval ras
ulei pentru prajit
Cum se prepara aperitivul cu oua pane?
Modul de preparare al aperitivului cu oua pane este deosebit de simplu, astfel incat veti reusi cu foarte putin efort sa fericiti papilele gustative ale micutului tau si pe cele ale intregii familii, daca sunt pofticiosi. Iata care sunt pasii in pregatirea aperitivului cu oua pane:
Pune in boluri diferite faina si pesmetul amestecat cu cascavalul ras.
In alt bol bate bine oul crud cu putina apa rece.
Curata ouale fierte de coaja si trece-le prin faina, prin oul batut, prin pesmet si apoi iar prin faina si oual batut pentru a se forma o crusta mai groasa.
Intr-o cratita adanca, adauga ulei si incinge-l bine, dupa care adauga pe rand ouale fierte trecute prin ingredientele mentionate.
Prajitul oului nu ar trebui sa dureze mai mult de un minut, un minut si jumatate atat cat sa se rumeneasca bine si sa capete o culoare frumoasa.
O data prajite, scoate pe un servet absorbant tocmai pentru a elimina uleiul in exces.
Aperitivul cu oua pane se serveste fie cald, fie rece in functie de preferinte. Recomandabil ar fi sa adaugati pe langa acest aperitiv si salata de cruditati alaturi de un sos verde, sos roz sau sos de marar. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!