- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri cu orez, Orez, Legume, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- orez
Ingrediente pentru pilaf ca la bunica
1 pui, o găină sau 500 g de mușchi de porc, 200 g de unt, 500 g de orez, o bucată de țelină, 1 morcov, 1 ardei gras, sare și piper după gust
Cum prepari pilaf ca la bunica
Primul lucru pe care îl fac este să las carnea la fiert. Carnea de porc de obicei o tai în bucăți mici. Din pasăre pun la fiert aripile, copanele, pieptul, ficățelul și pipota. Le las să fiarbă bine cu puțină sare. Bunica prăjea apoi carnea. Eu prefer, după ce s-a fiert, să o bag la cuptor să se rumenească. Cât se fierbe carnea, toacă ardeiul, morcovul, țelina. Când cărnița este aproape fiartă, călește în unt legumele, adaugă dupa 2-3 minute orezul, amestecând ușor, pâne ce devine transparent. Scoate carnea din supa ei, pune-o într-o tavă la cuptor și adaugă orezul în zeamă. Lasă-l să fiarbă la foc cât mai mic pentru 30 de minute. Adaugă sare și piper după gust. Dacă folosești carne de porc o poți încorpora în pilaf și bagi oala la cuptor pentru încă 15 minute, până ce orezul absoarbe toată zeama. La pasăre, prefer să pun separat carnea de orez. Se servește cu povești și multe murături. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!