- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Lapte, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu lapte, Prajituri de casa, Prajituri fara crema, Oua de gaina, Gustari, Gustoase
Ingrediente:
-2 oua
-1 lgt. bicarbonat de sodiu
-4 lg ulei
-1 cana malai
-1 cana gris
-1 cana zahar
-1 cana faina
-1 cana lapte batut
-1 cana lapte dulce
-2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
- galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat;
- albusurile se bat cu telul, apoi se amesteca cu galbenusurile frecate;
- se adauga iaurtul, in care ai dizolvat bicarbonatul;
- se toarna incet laptele;
- se adauga in ploaie si amestecand continuu, mai intai malaiul, apoi grisul si in final faina (obligatoriu in aceasta ordine, pentru a nu se forma cocoloase);
- se adauga uleiul;
- compozitia astfel obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt;
- se da la cuptor pentru cca 45 de minute (pentru a verifica daca s-a copt se incearca cu o scobitoare: daca nu se lipeste compozitia de ea, este gata), pana ia o culoare aurie;
- se taie cubulete;
- se serveste atat calda, cat si rece.
Reteta propusa de Amalia Sasarman
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!