- Timp preparare:
- 1 ora si 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Portocale, Iaurt, Fructe, Lactate, Prajituri, Torturi, Prajituri cu iaurt, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Torturi simple, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- iaurt, faina
Ingrediente pentru prajitura cu iaurt:
3 1/2 cesti faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurite bicarbonat alimentar
1/4 lingurita de sare
5 cesti de iaurt grecesc
1 lingurita de extract de vanilie
Zeama de la doua portocale
1 1/2 cesti de zahar
3 oua mari
1 ceasca de ulei de masline
1 plic de gelatina
Cum prepari prajitura cu iaurt:
Amesteca faina cu praful de cop, bicarbonatul si sarea. Amesteca 2 cesti de iaurt cu zeama de la o portocala si vanilia. Freaca ouale cu zaharul si uleiul, pune-le peste iaurt si adauga faina, amestecand usor. Pune amestecul intr-o tava si lasa la cuptorul incins pentru 50 de minute. Intre timp prepara gelatina conform indicatiilor de pe plic. Amesteca restul de 3 cesti de iaurt cu zeama de la portocala ramasa, adauga gelatina. Lasa blatul sa se raceasca, taie-l in doua blaturi mai mici pe lat. Pune un strat de iaurt, apoi celalalt blat si inca un strat de iaurt. Lasa prajitura la rece peste noapte. Pofta buna!
Nota: Poti inlocui crema de iaurt cu gem, branza dulce, mascarpone, etc.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!