Desigur, intreg conceptul de pizza este de blat din faina cu diverse toppinguri. Insa, nu intotdeauna avem timp sa modelam incaptanatul de blat, asa ca ... purcedem spre o reteta mai romaneasca si inlocuim carbohidratii din faina cu cei din cartofi. Si dam nastere unei pseudo-pizza-mai-degraba-musaca la fel de gustoasa.
INGREDIENTE: 5-6 cartofi, toppingurile preferate de voi (eu am folosit porumb, carnaciori de vita, cas de vaca, branza de oaie, iaurt si smantana), oregano, bulion sau ketchup
Fierbe cartofii. Piseaza-i bine. Unge o tava cu unt, presara putin pesmet, apoi pune cartofii, peste care presara putina sare si putin piper.
In robot amesteca smantana cu iaurtul, cu oregano si branza. Adauga amestecul peste cartofi.
Pune apoi ce topping doresti.
Adauga peste bucati de cas sau mozarella data pe razatoare. Presara oregano.
Decoreaza cu bulion sau ketchup.
Este la fel de buna si rece si calda.
Aceasta reteta a fost oferita de: