- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, La foc, Dulceata, Fructe, Lactate, Gemuri, Legume, Cartofi, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua
Ingrediente pentru pierogi:
Pentru aluat:
3 oua;
230 g de smantana;
360 g de faina;
Un varf de cutit de sare;
1 praf de copt
Pentru umplutura:
1. De cartofi: 4-5 cartofi medii, 1 ceapa mica, 50 g de unt, 4 linguri de lapte (se prepara ca un piure, numai ca se adauga si ceapa calita tocata marunt, optional)
2. De branza: 150 g de telemea de vaca, 3 linguri de smantana, 2 oua (se omogenizeaza toate ingredientele)
3. De urda: 150 g de urda, 1 legatura de marar verde, 3 linguri de smantana, 1 ou (se omogenizeaza toate ingredientele)
4. Gem: 200 g de gem de fructe
Cum prepari pierogi:
Pentru a face aluatul, bate ouale cu smantana pana la omogenizare. Adauga faina, sarea si praful de copt si amesteca pana cand se formeaza aluatul. Framanta aluatul pe o suprafata pe care ai presarat putina faina. Imparte aluatul in 2 parti. Intinde prima jumatate de aluat cu facaletul si taie in forma si grosimea pe care o doresti. Pune in mijlocul fiecarui pierogi cate o lingurita de umplutura si lipeste marginea cu o furculita. pentru a le lipi mai usor umezeste marginea acestora cu apa. Pune o oala la foc si pune coltunasii la fiert intre 3 si 5 minute pana candincep sa pluteasca la suprafta apei. Scoate-i cu o lingura si serveste-i calzi. Pofta mare!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!