- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Ficatei de pui, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustari
Ingrediente
500g ficat de pui
½ ceapa,
½ morcov,
½ radacina patrunjel,
170 g unt,
70 g smantana,
1 ou,
Sare,
Piper,
Nucsoara,
Ulei de masline
Preparare
Taiem legumele si ficatul in bucati mici.Intr-o tigaie incinsa adaugam ulei de masline si 20 g unt. Adaugam legumele si apoi ficatul si amestecam. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se inabuse.Cand s-au inabusit adaugam smantana . Se sareaza,se pipereaza si se adauga nucsoara.Se lasa pe foc pana legumele si ficatul sunt moi.Daca mai este nevoie se completeaza cu apa.Oul se bate bine si se adauga in tigaie.Cand sunt gata se introduc la blender impreuna cu untul si se maruntesc.Se mai adauga sare daca nu a fost suficienta.Pateul poate fi modelat.Eu il modelez sub forma de animalute pentru a fi mai atractiv pentru baietelul meu.L-am modelat sub forma arici,tepii i-am facut din miez de seminte de floarea soarelui,ochii din boabe de piper,iar nasul din maslina.Decoram cu verdeata si bureti.
Pofta buna!
Reteta propusa de Alina Vacaru
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!