- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, La cuptor, Paste, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, Mancaruri italiene, Mancaruri cu legume, La foc, Paste cu legume, Paste cu pui, Mancaruri cu dovlecei, Mancaruri rapide, Smantana, Cascaval, Mozzarella, Carne, Lactate, Legume, Dovlecei, Sparanghel, Morcovi, Ceapa, Usturoi, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- paste, sparanghel
Ingrediente pentru paste cu pui si sparanghel la cuptor:
200 g de sparanghel oparit in apa fierbinte sau la conserva
500 g de carne de pui (pulpe dezosate sau piept)
300 g de paste (penne, spirale)
1 dovlecel
1 morcov
1 ceapa
3 catei de usturoi
100 g de unt
1 cana de smantana
Cate ½ de lingurita din urmatoarele condimente: sare, piper alb, oregano, busuioc, cimbru
100 g de cascaval sau mozzarela
Cum prepari paste cu pui si sparanghel la cuptor:
Pune pastele la fiert. Intre timp taie in cuburi mici carnea de pui, spala si curata legumele si taie-le in cuburi de aceeasi marime. Ceapa toaca-o marunt. Curata usturoiul. Pune intr-o tava toate legumele si puiul, adauga cuburi de unt peste ele si baga-le in cuptorul incins pentru 20 de minute. Amesteca intr-un castron mic smantana cu condimentele si usturoiul pisat. Cand legumele sunt aproape gata, scoate tava si pune peste ele pastele fierte si sosul de smantana, amesteca-le si mai lasa-le la cuptor 10-15 minute. Adauga cascavalul ras, inchide cuptorul dar baga tava la cuptor pentru inca 2-3 minute. Serveste pastele cu pui si sparanghelcalde. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!