- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive de post, La foc, Lamai, Fructe, Legume, Naut, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Vegetariene
De ce ingrediente am nevoie pentru humusul libanez?
Un preparat prin excelenta vegetarian, humusul libanez este foarte sanatos si satios potrivit pentru masa de pranz sau pentru una dintre gustarile celui mic. Iata de ce anume veti avea nevoie pentru pregatirea de humus libanez:
250 g de naut uscat (daca nautul il vei achizitiona direct fiert, vei avea nevoie de 400 de grame)
150 ml de pasta susan
O lamiae
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
Sare
Piper alb
Cum se pregateste humusul libanez?
O data ingredientele adunate, humusul libanez este foarte usor de preparat. Necesita doar timp si rabdare. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:
Fierbeti nautul uscat. Cel mai in regula ar fi sa lasi la inmuiat nautul peste noapte. Nautul inmuiat se fierbe in jur de o ora si jumatate la foc mediu.
Scurge nautul, insa pastreaza o parte din zeama in care a fost fiert.
Nautul scurs, paseaza-l in blender sau toaca-l fin.
Amesteca bine pasta obtinuta din naut cu cea de susan.
Amesteca apoi preparatul obtinut cu zeama de lamaie si cu usturoiul facut pasta.
Amesteca continuu adaugand ulei si apa in care a fiert nautul, pana obtii o crema fina, dar consistenta.
Adauga sare si piper dupa gust.
Humusul libanez se consuma cel mai bine insotit de o lipie, fie cu lingurita, fie intins pe lipie. Preparatul poate fi consumat si alaturi de paine prajita in cazul in care nu avetii lipii la indemana. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!