- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Ciorbe de vara, Legume, Cartofi, Pranz, Cina, Simple, Cartofi noi
- Ingrediente principale:
- cartofi, morcovi
Ingrediente detaliate pentru ciorba estivala:
- 3-4 cartofi noi
- 3-4 rosii
- 3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cepe
- 2-3 frunze de telina
- 2 ardei (unul verde, celalalt rosu)
- 250 g fasole verde
Cum sa pregatesti ciorba estivala:
Spala si curata legumele, apoi toaca-le pe fiecare in parte, cu exceptia fasolei verde, pe care o cureti si o rupi in bucatele. Intr-o oala curata, in care ai pus aproximativ 2 l de apa, adauga morcovii, ceapa, telina, ardeii si radacina de patrunjel. Cand incepe sa clocoteasca, adauga fasolea verde, iar la urmatorul clocot, adauga si cartofii. Dupa aproximativ 4-5 minute, adauga si rosiile feliate. Intre timp, fierbe separat 250 ml de bors (cantitatea poate varia in functie de gusturile tale si ale celui mic). Adauga borsul peste ciorba si mai lasa oala pe foc pana cand se fierb toate legumele. Adauga sare si presara patrunjel verde cand ciorba este gata.
Ciroba estivala nu trebuie sa lipseasca din meniul familiei tale in aceasta vara!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!