- Timp preparare:
- 10 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, Capsuni, Fara foc, Primavara, Fructe, Clatite, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- capsuni
Ingrediente:
În general, căpşunile, fiind fructe de pădure, sunt, de cele mai multe ori asociate cu deserturi. Şi cum nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm fructele în prima parte a zilei, iar dulcele să fie asociat mai degrabă cu micul dejun şi mai puţin cu prânzul şi chiar deloc cu cina, ideile de mai jos vin să ajute pentur un mic dejun consistent, sănătos şi fermecător chiar şi pentru cei mai mofturoşi copii. Ai nevoie de căpşuni, desigur, cu cât mai proaspete şi mai coapte, cu atât mai bine. Şi de ceea ce mai găseşti prin frigider, de la lcatate şi brânzeturi, la felii de pâine prăjite sau croissante.
Căpşuni cu brânzeturi
De cele mai multe ori asociem strugurii cu brânzeturi de orice fel. Însă vă asigur că şi căpşunile vor completa perfect brânzeturi precum brânza Cheddar, gorgonzola sau mozzarella. Poţi face un platou cu o selecţie de astfel de brânzeturi, alături de multe, multe căpşuni şi te asigur că nu va rămâne nimic pe farfurie. Şi dacă le stropeşti şi cu un sirop de arţar vei auzi numai buze plescâind de plăcere.
Shake de căpşuni
Un shake de căpşuni poate să ofere oricui o plăcere minunată a gustului dimineaţa, dar şi un impuls de energie şi optimism. Ai nevoie de lapte, aproximativ o cană la 300 g de căpşuni, o banană bine coaptă, câteva frunze de mentă proaspătă şi, dacă eşti adept al dulcelui mai dulce, poţi adăuga o lingură de miere sau o lingură de stevie - indulcitor natural.
Bruschette cu căpşuni
Pâinea prăjită este obligatorie la micul dejun. Aşa că de ce să nu o combinăm şi cu minunatele căpşuni. Poţi să o ungi cu unt, cu cremă de brânză nesărată sau chiar cu iaurt grecesc sau smântână groasa. Aşezi apoi peste felii delicioase de căpşuni şi savurezi în linişte ... sau nu. Depinde de câţi copii ai!
Sandviş cu căpşuni
O altă găselniţă pe care fiica mea o adoră este sandvişul cu căpşuni. Oricum, în cazul ei, orice aş mai pune pe lângă căpşuni nu mai contează ... căpşuni să fie. Aşa că, de multe ori combin căpşunile aşezate între două felii de pâine cu: cremă de brânză, smântână, mascarpone, unt de arahide, unt, nutella sau pur şi simplu fac un piure de căpşuni cu mascarpone. Secretul este că folosesc pâine cât mai densă şi mai moale, de obicei pâine cu mălai, care se combină şi foarte bine cu gustul căpşunilor.
Croissant sau vafe cu căpşuni
Ca orice mamă care se respectă, sau măcar îşi respectă liniştea de dimineaţa, am întotdeauna depozitate vafe sau croissante, pentru momentele când copilul este mofturos şi eu cedez nervos. Mai nou, mi-am luat şi aparat de făcut vafe, ca să ma asigur că nu intru niciodată în panică. Aşa ca, exact ca şi în cazul sandvisşului cu căpşuni, poţi să combini căpşunile cu vafe sau croissant, pe care le poti îndestula cu mascarpone, cremă de brânză, chiar şi cottage cheese.
Iaurt sau cottage cheese cu căpşuni
Aici mă folosesc de două variante. Prima, este combinarea iaurtului grecesc cu cereale, cu gem de căpşuni şi cu căpşuni. Uneori renunţ la gem, iar dacă fiică-mea se plictiseşte de acelaşi bol de cereale, îi schimb modul de prezentare şi o servesc la pahar, pe straturi colorate. Brânzica cottage îi place să o servească la castronel, dar şi în cazul ei forma de prezentare poate fi schimbată după preferinţe. Ah, şi uneori, îi mai adaug în brânzică mai multă smântână sau stafide şi o linguriţă de miere.
Clătite cu căpşuni
Am lăsat la urmă ce este mai bun, desigur. Deşi evit pe cât pot să fac clătite, pentru că necesită ceva timp, nu prea scap, mai ales acum, în sezonul căpşunilor. Aşa că fac, nu am încotro. Şi, încerc să nu mă repet.Cea mai nouă descoperire este să umplem clătitele cu mascarpone amestecat în blender cu multe căpşuni. Iar preferatele mele sunt clătitele americane cu unt şi căpşuni şi câteva dâre de miere.
Poftă bună la căpşuni!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!