Culinarby
Qbebe

Borş de perisoare

Borş de perisoare

Isabela Polnar

Borşul de perişoare este preferatul nostru, al întregii familii, pentru că, să recunoaştem, pescuirea perişoarelor din zeamă este o activitate care face prânzul mult mai distractiv. Eu vă ofer o reţetă pe care am moştenit-o de la mama mea, şi mama de la bunica, şi care, iată, nu şi-a pierdut din farmec.

Borş de perisoare
Timp preparare Timp preparare:
1 ora si 30 de minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de porc, Carne de pui, Ciorbe, Carne de curcan, La foc, Ciorbe de perisoare, Ciorbe romanesti, Ciorbe taranesti, Carne, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
legume, carne tocata

Ingrediente pentru borş de perişoare:

1 litru de supă de oase sau de carne, 1 morcov mare, o jumătate de ţelină, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 250 ml de borş, leuştean, sare - după gust

Pentru perişoare: 200 g de carne tocată (pui, curcan, porc, amestec), 20 g de orez, 1 ou 

Cum prepari borş de perişoare:

Spală şi taie mărunt legumele. Pune-le la fiert în supa de oase la foc mic. Între timp formează perişoarele, amestecând orezul cu oul si carnea tocată. Când legumele sunt gata, adaugă uşor perişoarele şi lasă la fiert 10 minute la foc mic. Între timp, separat, dă în clocot borşul, adaugă-l peste fiertură şi mai lasă 2 minute la fiert. Pune verdeaţa, sare după gust şi serveşte. Poftă bună!

bors de perisoare

Articolul urmator
Rețeta tradițională de ciorbă de știr
Rețeta tradițională de ciorbă de știr

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (13)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    Pește, brânză organică, sorbet sau tartă cu fructe - așa arată prânzul la o școală din Paris
    Pește, brânză organică, sorbet sau tartă cu fructe - așa arată prânzul la o școală din Paris

    La cantina unei școli din Paris, copiii servesc zilnic patru feluri de mâncare variată și organică! Elevii sunt răsfățați cu un aperitiv, fel principal, platou cu...

    Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!
    Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!

    Sunt o tânără mămică a unui bebeluș de doar șapte luni care încearcă să își îndeplinească cu brio atâta atribuțiile de mamă, soție, fiică și...

    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești
    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești

    Noi, românii, suntem un popor foarte creativ. Când vine vorba despre prenume, se poate spune că facem chiar exces de creativitate.

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    © 2024 Qbebe