- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Fara foc, Fructe, Prajituri, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ciocolata, fructe si voie buna
Fructe învelite în cremă de ciocolată
Ingrediente: fructe deshidratate (caise, prune, curmale, stafide, etc.) sau fructe proaspete, fulgi de cocos/alune/migdale/cereale, 3 linguri de cacao, 5 linguri de lapte praf, 150 g de smântână grasă, esență de vanilie, 4 linguri de stevie sau 3 linguri de miere
Orice desert ai pregăti copilului, nu dai greș dacă vede că are ciocolată. Așa că taie fructe proaspete în bucăți de diferite forme / cu cât formele sunt mai drăguțe cu atât mai bine. Sau folosește fructe deshidratate. Înfige-le în scobitori. Prepară crema de ciocolată. Pune smântâna, cacao, laptele praf, vanilia, mierea în mixer la viteză mică și amestecă până ce se omogenizează. dacă ți se pare că nu este prea dulce, mai adaugă miere. Servește bombonelele pe băț, scufundate în crema de ciocolată și în fulgi de cocos. Poftă bună la pitici!
Bomboane de jeleu cu fructe
Ingrediente: 500 g din fructele preferate, făcute piure sau suc de fructe natural fărăa aditivi, 2 plicuri de gelatină, 4 linguri de miere, forme de silicon sau orice forme ai prin casă
Amestecă piureul de fructe sau sucul de fructe cu gelatina, conform instrucțiunilor de pe plic. Adaugă miere după gust. Fructele foarte dulci nu au nevoie de foarte multă miere. Amestecă bine. Pune amestecul în forme de silicon sau într/o tavă și lasă-l la frigider pentru cel puțin 4 ore. Dacă nu ai folosit forme, răsucește tava și taie în cuburi mici jeleul obținut. Poftă bună!
|
|
|
Biluţe cu unt de arahide
Ingrediente: 150 g de unt de arahide, 50 g de cremă de brânză nesărată, 3 linguri de sirop de arțar sau miere, 1 linguriță de esență vanilie, 25 g de ulei de cocos topitș Pentru topping: 10 g de cacao, 30 g de lapte praf, 40 g de unt moale, 2 linguri de miere
Pune untul de arahide, crema de brânză, mierea într/un bol. Amestecă bine cu un mixer, la viteză mică până ce devine totul cremos. Adaugă cocosul, vanilia până ce se formează un amestec precum o cocă. Pune coca în frigider pentru 15 minute până ce se solidifică. Formează biluțe mici din cocă, așează-le pe o tavă și lasă-le la frigider pentru 20 de minute. Între timp amestecă cacao cu unt, miere și lapte praf. Pune glazura pe bomboane și mai lasă-le la frigider câteva ore. Servește cu poftă!
Bomboane de ciocolată umplute de unt de arahide
Pentru umplutură: 200 g de unt de arahide neîndulcit, 2 lingurițe de ulei de cocos la temperatura camerei - solid, dar îndeajuns de moale ca să poată fi luat cu lingura, 3 linguri de miere sau mai multe dacă vrei bomboanele mai dulci, fulgi de cocos - opțional
Pentru ciocolată: 450 g de ciocolată neagră, dată pe răzătoare, o linguriță de ulei de cocos
Într-un castron amestecă untul de arahide cu uleiul de cocos și mierea până ce se omogenizează. Mai pune miere dacă vrei să fie mai dulce. Pune deoparte. Topește ciocolata în bain marin sau la cuptorul cu microunde, amestecând-o ușor cu uleiul de cocos. Pune forme de brioșe pe o tavă. Umple fiecare formă cu 2 lingurițe de ciocolată topită, adaugă câte o linguriță de amestec de unt de arahide în mijloc și mai pune o linguriță deasupra de ciocolată. Presară fulgi de cocos și lasă la frigider pentru cel puțin 20 de minute. Dacă nu găsești ulei de cocos poți folosi ulei de canola pentru ciocolată și unt moale nesărat pentru umplutura. De asemenea, poți cfolosi orice forme dorești, mai mici sau mai mari. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!