Trebuie să fim fără de cusur, să îmbinăm viața de familie cu cea profesională și să creștem copii perfecți, care să iubească școală și să nu considere matematica cea mai grea materie, să își descopere pasiunile de mici, să fie cuminți, să nu facă crize de isterie în mijlocul magazinului, să își strângă jucăriile, să nu fie încăpățânați, să fie empatici și lista poate continua. Și nu zic că nu există astfel de copii, sunt sigură că sunt familii care au avut grijă să le insufle micuților lor cele mai valoroase obiceiuri. Dar nu este cazul familiei mele!
Defectele copiilor mei sunt o dovadă că sunt o mamă bună!
Sunt conștientă că nu am fost și nu sunt o mama perfectă. Și nici copiii mei nu sunt și, sinceră să fiu, nici nu îmi doresc acest lucru. Vedeți voi, în toți acești ani mi-am dat seama de un lucru: defectele copiilor mei sunt o dovadă că sunt o mamă bună!
La fel ca și jobul meu, cele două fiice ale mele, Tanya și Opal, vin „la pachet” cu câte un set de calități și defecte. Și îmi dau seama că am două opțiuni: aș putea fie să continui să corectez defectele fetelor mele la nesfârșit și, în continuare, să nu fiu mulțumită de felul în care le-am crescut, fie să mă bucur din plin de fiecare clipă petrecută de ele și să accept că:
Tanya nu este deloc organizată când vine vorba de temele pentru acasă.
Opal nu este atât de activă la ore.
Tanya nu este empatică.
Ambele fete sunt foarte încăpățânate.
Sunt copiii mei și trebuie doar să-i îndrum spre un viitor mai bun! A fi părinte este o provocare și, în mod ironic, când îi aducem pe lume nu primim și un manual de utilizare, care să ne explice cum să creștem un copil perfect. Dar mi-am luat angajamentul față de copiii mei, și față de mine însămi, să îmi asum fiecare defect pe care îl au și să lucrăm împreună la el. Dacă eu nu le voi recunoaște defectele, cine altcineva să o facă? De aceea, scopul meu ca părinte, în acest moment, este să îmi asum defectele copiilor mei. Da, copiii mei nu sunt perfecți, dar sunt ai mei. Ei au încredere în mine că îi voi iubi necondiționat, indiferent de situație. Nu poți fi o mamă grozavă decât dacă îți însușești defectele copiilor tăi!
Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul momspresso.com.
Surse foto: istockphoto.com