- 1. Dacă ai mai mulți copii, nu le duplica inițialele
- 2. O altă regulă importantă este ca numele copiilor să nu se termine cu o anumită literă/grup de litere și sa nu rimeze între ele
- 3. Nu îți boteza copilul cu același nume pe care îl poartă majoritatea copiilor născuți în aceeași perioadă
- 4. Nu îi da numele unui unchi putred de bogat în speranța că va lăsa acestuia o moștenire semnificativă
- 5. Numele copilului nu trebuie să aiba o anumită temă
- 6. Nu inventa nume
- 7. Gândește-te bine înainte dacă un nume este cu adevărat la modă
- 8. O altă regulă importantă este să nu te lași inspirat de numele unei celebrități sau al unei persoane publice
- 9. Nu uita de numele tradiționale
- 10. Nu în ultimul rând, nu lua decizia în pripă
Puterea care vine alături de atribuirea unui nume copilului tău poate fi deopotrivă intimidantă și creează dependență. Iar decizia cu privire la alegerea numelui ideal este îngreunată când există deja alți copii în familie, respectiv frați sau surori. Iată de ce reguli este bine să ții cont înainte de a te decide:
1. Dacă ai mai mulți copii, nu le duplica inițialele
Această regulă a fost deseori încălcată de către binecunoscutul clan Kardashian și aliterațiile numelor lor (Khloe, Kim, Kourtney). Poate părea amuzant la început ca toată familia să aibă prenumele cu aceeași inițială, însă în realitate, pe termen lung, nu reprezintă o variantă demnă de luat în seamă.
2. O altă regulă importantă este ca numele copiilor să nu se termine cu o anumită literă/grup de litere și sa nu rimeze între ele
Chiar dacă tentația poate fi mare și vouă ca părinți vă pare drăguț, cu siguranță opinia nu va fi împărtășită și de copii. Dimpotrivă, nu evitați nume pe care le considerați că rimează cu anumite cuvinte (în general dispun de conotații negative) doar din acest motiv. Copiii au o imaginație copleșitoare, nu vă îngrijorați, cu siguranță vor găsi o rimă la care nu vă așteptați. În orice caz, dacă este băiat nu îi dați nume de fată și viceversa.
3. Nu îți boteza copilul cu același nume pe care îl poartă majoritatea copiilor născuți în aceeași perioadă
Această poruncă este de bază dintr-un motiv logic: în mod inevitabil simțul său de individualitate va fi distrus pe veci și vei condamna copilul să fie strigat pe nume plus numele de familie eventual alături de inițială, mai ales în context școlar.
4. Nu îi da numele unui unchi putred de bogat în speranța că va lăsa acestuia o moștenire semnificativă
Pe lângă faptul că acest motiv nu este defel etic, nu ai nicio garanție reală a vreunui beneficiu ulterior.
5. Numele copilului nu trebuie să aiba o anumită temă
Prin urmare, diferite stiluri de flori, locuri sau obiecte trebuie excluse de pe lista cu variante de nume.
6. Nu inventa nume
Majoritatea invențiilor de orice natură sunt sortite eșecului, iar bietul copil este singurul care va suporta povara. Nu schimba litere ale numelor clasice pentru a le face deosebite, nu vă va fi defel de folos când numele va fi scris greșit în diverse documente oficiale și, evident, în catalog. Dacă însă nu poți rezista tentației, găsește cel puțin un nume cu o semnificație aparte, care are o poveste în spate, de exemplu o istorie de familie sau un membru din arborele genealogic.
7. Gândește-te bine înainte dacă un nume este cu adevărat la modă
Numele respectiv va călăuzi copilul pentru o perioadă foarte lungă de timp. Chiar dacă există anumite personaje care par deosebite și interesante într-un anumit interval de timp, cultura se schimbă și numele respectiv ajunge, inevitabil, să se perimeze.
8. O altă regulă importantă este să nu te lași inspirat de numele unei celebrități sau al unei persoane publice
Această regulă comportă o excepție, respectiv situația în care este vorba despre un nume comun, deoarece copiii își pot atrage antipatia persoanelor care nu îl simpatizează pe titularul de drept al numelui.
9. Nu uita de numele tradiționale
Tot felul de nume ciudate ar trebui excluse, mai ales că frustrarea de a corecta pronunția sau silabisirea greșită pot deveni istovitoare în viitor pentru cei cu care interacționează copilul. Ia în schimb în considerare nume clasice, simple, chiar nume din familie mai vechi (precum cele ale unor rude, de obicei bunici) care au o notă modernă excentrică.
10. Nu în ultimul rând, nu lua decizia în pripă
Nu aștepta până înainte de a ajunge la maternitate, hotărându-te cu câteva minute în prealabil. Gândește-te la copil și la tine însuți, gândește-te ca acel nume îl va reprezenta pe el/ea și faptele sale, iar nu pe tine ca mamă/tată sau pe voi ca părinți. Numele nu ar trebui să definească o persoană, ci persoana trebuie să-și pună în valoare numele, prin urmare nu-l priva de acest drept.
Surse:
www.huffingtonpost.com; www.gq.com; www.dailymail.co.uk; http://thoughtcatalog.com