15 motive de plâns după ce vei naște

15 motive de plâns după ce vei naște

Irina Olteanu - Redactor Senior

Plânsul după naștere nu se datorează întotdeauna depresiei postnatale, dar cu siguranță fluctuațiile hormonale joacă un rol important în acest sens. Pot ajunge să te impresioneze o mulțime de lucruri și situații la care nici nu te-ai fi gândit. Iată câteva motive pentru care poți plânge după ce vei naște. Nu te supăra pe noi dacă ți-am dat idei.

Următoarele motive de plâns pot să nu aibă logică pentru alte femei, dar odată devenită mamă cu siguranță vei înțelege. Conform statisticilor, 1 din 4 mame plânge cel puțin o dată pe săptămână. Între creșterile și scăderile hormonale, lipsa somnului, senzația permanentă de foame, este de la sine înțeles că vei percepe altfel lucrurile din jur. Nu este obligatoriu ca fiecare mamă să le experimenteze, însă nu ar strica să te pregătești dinainte cu multe șervețele.

1. Reclame tv

Nu poți să nu te întrebi de ce sunt atât de emoționante reclamele difuzate în prezent la televizor. Printre reclame cu mămici care schimbă bebeluși de scutece și le fac promisiuni, tătici care se joacă cu animale de pluș pentru a alina temerile copiilor, animale de companie care sunt abuzate sau fără adăpost, lacrimile curg șuvoi. Este ca și când te-ai uita la cel mai siropos film de dragoste din lume. A ajuns să ți se pară periculos să pornești televizorul.

2. Lapte de mamă vărsat

Nimic nu este mai dureros decât să îți verși propriul lapte, pe care te-ai chinuit să îl extragi cu pompa de sân în ultima jumătate de oră. Simți efectiv ca și cum ai fi primit un pumnal în inimă pentru că nu ai cum să recuperezi această pierdere inestimabilă. Nu-ți rămâne decât să apelezi la eventuale rezerve refrigerate pentru a-ți hrăni bebelușul, dacă ești o fire prevăzătoare.

3. Animale adorabile de pe internet

De genul broaște țestoase care mănâncă căpșuni sau furnici care mănâncă coacăze. Sunt atât de simpatice și se străduiesc atât de mult să mănânce fructele care au aproape aceeași dimensiune ca ele încât nu te poți abține de la a te emoțina. 

plansul dupa nastere

4. Să încerci să te îmbraci dimineața

Hainele pe care le-ai purtat în maternitate îți sunt mari, în vreme ce hainele de dinainte de sarcină îți sunt prea mici sau nu te mai...caracterizează. Fie resimți anumite dureri, fie ești ca un străin în propriul corp. Este un sentiment perfect de înțeles pentru orice proaspătă mămică. Așa că nu-ți rămâne decât...să plângi.

5. Când bebelușului tău nu i se mai potrivesc hainele

Atunci când bebelușul tău a crescut și hainele care parcă ieri îi veneau perfect, acum au devenit prea mici. Nici nu-ți dai seama când a trecut timpul. Evident, și în acest moment vei plânge pentru că realizezi că puiul tău se mărește și parcă mâine va deveni adolescent și nici nu te va mai băga în seamă. Stai liniștită, mai este ceva vreme până atunci. 

6. Nu-ți mai amintești al doilea prenume

Lipsa de somn te determină să suferi de o formă gravă de amnezie, una în care îți scapă și propriul prenume. Ți-e dor de perna ta, de patul tău, de conversații cu persoane adulte, de vremurile când nu-ți curgea lapte din sâni. Stai liniștită, nu ești singura.

7. Când te străduiești să rezolvi prea multe lucruri deodată și ceva se strică sau se sparge

Când ești proaspătă mămică te afli în ipostaza de a rezolva o mulțime de lucruri într-un timp limitat. De obicei acest interval de timp este cuprins între mese. Bebelușul tău poate fi treaz sau poate dormi, dar cu siguranță tu nu ai decât două mâini. Prin urmare, un obiect ori va cădea și se va strica, ori se va sparge. Plângi pentru că te simți neputincioasă și ca să cari acea sacoșă din care tocmai a căzut ceva a necesitat toată coordonarea, nervii și puterea pe care le mai aveai.

8. Corpul tău arată de parcă nici nu ai născut

De obicei mămicile care au născut prin cezariană se vor regăsi în această ipostază în care abdomenul le rămâne extrem de umflat până când elimină toate lichidele acumulate în sarcină. Plângi cu lacrimi amare când te privești în oglindă și încerci să îți amintești de vechiul tău corp.

9. Când nu poți să înțelegi cum se folosesc toate obiectele și echipamentele destinate bebelușului

Chiar dacă nu ești o fire tehnică, ai senzația că ai nevoie de un doctorat în inginerie pentru a înțelege unele instrucțiuni. Montarea unui sling ți se pare că durează o eternitate, iar instrucțiunile par concepute pentru niște cercetători de la NASA. Vei plânge și de această dată pentru că oricât de mult ai încerca nu vei reuși să îi dai de cap. Dacă te consolează cu ceva, poți apela la ajutorul unui bărbat.

plansul dupa nastere

10. Tot ce face bebelușul tău este un miracol

Fie că doar clipește sau ți se pare că a schițat un zâmbet, pe obrajii tăi curg lacrimi de bucurie, de oboseală, de uimire. Nu-ți vine a crede că bebelușul tău a putut clipi într-un mod atât de inteligent. Trebuie să fie un geniu.

11. Când se modifică programul de dormit

Nu mai plângi pentru că bebelușul tău a crescut, ci pentru că abia începusei să simți că te poți descurca cu programul de proaspătă mămică. Parcă îți recăpătasei viața, iar dintr-odată toate lucrurile se dau din nou peste cap. Te vei adapta în continuare, pentru că nu ai de ales, dar nu ești tocmai bucuroasă.

12. Abia ai reușit să adormi, iar bebelușul se trezește

Încerci din răsputeri să adormi, deși nu te poți abține să numeri respirațiile bebelușului tău și să asculți fiecare zgomot care l-ar putea trezi. Când într-un final reușești, iată că bebelușul tău se trezește. Nu ai dormit de câteva zile, așa că este perfect normal să plângi.

13. Când se modfică programul de mese

Dacă această modificare se suprapune cu un puseu de creștere, bebelușul tău va mânca mai mult, iar tu vei continua să alăptezi sau să îl hrănești cu biberonul. Ți-ar plăcea tare mult să ai nonstop la dispoziție un nutriționist care să te ajute cu idei pentru micul mofturos. Care pare să deteste orice tentativă de-a ta de a-i oferi o masă nutritivă și sănătoasă. 

14. Când partenerul tău iese în oraș

Câtă înțelegere să ai față de el că poate să socializeze, să interacționeze cu alte ființe umane, majore, în vreme ce tu nu vezi decât scutece și lapte?! Ajungi să te întrebi câte secole vor mai trece până vei reuși să ieși în oraș fără să stai cu grija meselor și a schimbatului de scutece.

15. Când oameni necunoscuți sunt prietenoși cu tine

Nu te așteptai să vezi persoane care te ajută fără să își dorească nimic în schimb sau persoane care pur și simplu îți spun o vorbă bună. În realitate nu pare nimic anormal, dar ești tu mult prea sensibilă. Așa că nu-ți rămâne decât să plângi.


Surse: https://mom.me; www.romper.com; www.unitypoint.org

Articolul urmator
Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă
Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce se scarpină copilul în nas, urechi, buric sau funduleț? Vei vedea că are motive bine întemeiate
    De ce se scarpină copilul în nas, urechi, buric sau funduleț? Vei vedea că are motive bine întemeiate

    Scărpinatul face parte dintre obiceiurile la care speri ca micuțul tău să renunțe pe măsură ce crește. Trebuie să știi însă că acest obicei nu ține doar de o deprindere...

    Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște
    Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște

    Să devii bunică este un lucru minunat: îți vezi proprii copii devenind ei înșiși părinți, îți vezi „moștenirea” transmisă unei alte generații și -...

    Cum va reacționa corpul tău după ce vei renunța la fumat
    Cum va reacționa corpul tău după ce vei renunța la fumat

    Fumatul este un obicei dăunător care poate duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi cancer, boli cardiace și afecțiuni respiratorii. Țara noastră se află pe locul 9 în...

    O prietenă mi s-a plâns că este întrebată mereu când va face copii. Iată ce NU i-am spus
    O prietenă mi s-a plâns că este întrebată mereu când va face copii. Iată ce NU i-am spus

    Încep prin a vă ruga să nu mai întrebați o femeie când sau de ce nu (mai) face copii. Nu aveți niciun drept! Pur și simplu nu există niciun moment potrivit, niciun...

    Fiica mea a plâns moartea cățelului nostru timp de trei ani și eu nu am fost pregătită pentru asta…
    Fiica mea a plâns moartea cățelului nostru timp de trei ani și eu nu am fost pregătită pentru asta…

    Atunci când adoptăm un animal de companie, el devine un membru al familiei noastre. E firesc deci, ca atunci când îl pierdem, să suferim. Fiecare suferă în ritmul...

    O femeie nu a știut că naște. Pompierii i-au salvat bebelușul din hazna
    O femeie nu a știut că naște. Pompierii i-au salvat bebelușul din hazna

    Caz șocant într-o localitate din Constanța! O femeie a născut în toaleta din curtea gospodăriei sale și a scăpat bebelușul nou-născut în hazna. Potrivit...

    Comuna din România unde în fiecare zi se naște un copil
    Comuna din România unde în fiecare zi se naște un copil

    În comuna Slobozia Bradului din județul Vrancea, se raportează peste 300 de nașteri anual; în timp ce municipiul Focșani, de exemplu, care are o populație de 8 ori mai mare,...

    Un bărbat a țipat la părinții unui copil care a plâns în avion timp de 45 de minute
    Un bărbat a țipat la părinții unui copil care a plâns în avion timp de 45 de minute

    Bebelușii plâng frecvent în avion, de cele mai multe ori din cauza presiunii cauzate de zborul la altitudine, care este deosebit de greu de suportat pentru ei. Turbulențele,...

    © 2024 Qbebe