Sindrom premenstrual? Dismenoree? Descoperă plantele ayurvedice pentru sănătatea femeii!

Sindrom premenstrual? Dismenoree? Descoperă plantele ayurvedice pentru sănătatea femeii!

Corina Naftanaila

Îți amintești momentul primei menstruații? A fost încărcat de emoții, de mândria că ești deja „femeie", poate de teamă că nu vei ști ce să faci sau de toate la un loc. Iar mama ta te privea și ea ușor pierdută, speriată că fetița ei a crescut atât de repede.

Au urmat momente în care ai detestat acele zile din lună, dar ai înțeles rapid că fac parte din viața ta și că poți găsi soluții pentru a nu fi nevoită să iei niciodată pauză de la ceea ce îți place să faci. Ți-au venit în ajutor prietenele, poate profesoara de sport de la școală, mama sau bunica, revistele tale preferate din adolescență. Ai învățat că ești unică și că organismul tău are nevoi specifice, dar și că cele mai bune sfaturi sunt cele ce țin de mici schimbări în stilul tău de viață, de alegeri simple ce permit organismului tău să își găsească starea de bine în mod natural.

organic india

Tulsi, Guduchi, Lodhra și Shatavari - plante medicinale ayurvedice pentru starea de bine a femeii în toate etapele vietii

Menstruatia se declanșează pe la vârsta de 12-15 ani și se termină abia odată cu intrarea la menopauză, în jurul vârstei de 50 de ani. Așadar, marchează aproape jumătate din viața noastră de femei adulte. De aceea găsirea de soluții pentru confortul nostru în perioada menstruală este foarte importantă. Cum ne poate afecta perioada menstruală? De cele mai multe ori din aceste 3 direcții majore:

Sindrom premenstrual

Sindromul premenstrual este cauzat de fluctuațiile hormonale ce se petrec odată cu ovulația. Simptomele sunt diverse - iritabilitate, oboseală, stări schimbătoare, depresie sau anxietate, balonare, retenție de apă, pofte, insomnii, acnee, dureri în zona abdomenului inferior sau a spatelui - și se manifestă de obicei pentru aproximativ o săptămână, încep după ovulație și dispar, de regulă, odată cu declanșarea menstruației. Se estimează că aproximativ 80% dintre femei se confruntă cu o formă a sindromului premenstrual, iar în cele mai multe cazuri acesta se declanșează după vârstă de 20-30 de ani și se accentuează pe măsură ce ne apropiem de menopauză.

În această privință, una dintre plantele ayurvedice cu cele mai bune rezultate este Shatavari. Aceasta acționează direct asupra cauzei sindromului premenstrual: dezechilibrele hormonale. Shatavari menține echilibrul hormonal și preîntâmpină, astfel, apariția simptomelor caracteristice.

shatavari

Pentru reducerea stărilor de depresie, revigorare și calmare se recomandă Tulsi (Busuiocul sfant), planta adaptogenă cu efect antistres. Tulsi este energizant, are efect antiinflamator și îți conferă o stare de bine. În asociere cu Lodhdra, planta cu acțiune benefică în afecțiuni ale pielii precum acneea, Tulsi protejează, de asemenea, sănătatea pielii prin acțiunea sa detoxifiantă. Pentru limitarea retenției de apă, foarte benefică este Guduchi, plantă cu acțiune ușor diuretică.

Dismenoree

Dismenoreea este asociată adesea cu sindromul premenstrual și, deși în multe cazuri îl însoțește, desemnează o problemă distinctă. Dismenoreea este durerea intensă resimțită de regulă în perioada menstruală, dar uneori și înainte sau puțin după. Se manifestă prin crampe și dureri de intensitate variabilă în zona abdomenului inferior, e mai accentuată în adolescență și se reduce, de regulă, odată cu înaintarea în vârstă. Și, în acest caz, se recomandă combinația de Shatavari, Tulsi, Lodhra și Guduchi datorită acțiunii complexe ce include reglare hormonală, reducerea contracțiilor uterine și efect antiinflamator.

Menstruație neregulată

Cel mai adesea menstruația neregulată este o manifestare a dereglărilor hormonale. E nevoie întotdeauna de consultul unui specialist pentru o diagnosticare corectă, însă poți interveni în siguranță cu ajutorul plantelor ayurvedice pentru susținerea echilibrului hormonal. Iar cum în multe cazuri menstruația neregulată se asociază cu menoragia (menstruație abundentă), vei găsi un dublu sprijin în Lodhra, planta folosită în medicina ayurvedica și pentru stoparea sângerărilor.

Descoperă ORGANIC INDIA WWB, supliment din plante ayurvedice pentru Sănătatea Femeii!

Shatavari, Tulsi, Lodhra și Guduchi, formula de plante ayurvedice pentru starea de bine a femeii, sunt disponibile în România prin suplimentul ORGANIC INDIA WWB | Sănătatea femeii, Sindrom premenstrual.

organic india 2

Plantele din compoziția acestui supliment acționează benefic atât în perioada fertilă din viața femeii, cât și în trecerea de la o etapă la alta a vieții (susțin organismul stresat de schimbările intrării la pubertate și preîntâmpină simptomele asociate cu menopauza):

• Refac echilibrul hormonal;

• Reglează ciclul menstrual;

• Calmează durerile menstruale;

• Reduc inflamațiile din organism;

• Împiedică retenția apei;

• Au acțiune benefică în tulburările asociate cu sindromul premenstrual;

• Au acțiune benefică în tulburările asociate cu premenopauză și menopauză.

ORGANIC INDIA WWB conține plante 100% certificate organic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producției. Plantele sunt recoltate exclusiv de la agricultorii ORGANIC INDIA, iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare le protejează integritatea nutrițională.

ORGANIC INDIA WWB | Sănătatea femeii, Sindrom premenstrual este disponibil în România prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor și de a proteja planetă prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.

Afla mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA România pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Articolul urmator
10 moduri prin care muzica ne menține sănătatea psihică

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    „Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii
    „Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii

    Un fotograf a surprins dragostea necondiționată dintre un cuplu cu Sindrom Down. „În cei 28 de ani, de când exist pe acest Pământ, nu cred că am văzut o dragoste...

    Sindrom antifosfolipidic: cauze, simptome și tratament
    Sindrom antifosfolipidic: cauze, simptome și tratament

    Sindromul antifosfolipidic este o afecțiune autoimună caracterizată prin producția de anticorpi împotriva fosfolipidelor, cu potențialul de a provoca cheaguri de sânge și...

    Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată
    Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată

    O femeie în vârstă de 40 e ani a aflat că este însărcinată cu un copil care are sindrom Down. Deși nu era sigură dacă să păstreze sarcina, acum fetița ei este cel...

    Ce relație frumoasă au acești nepoți cu unchiul lor, cu sindrom Down!
    Ce relație frumoasă au acești nepoți cu unchiul lor, cu sindrom Down!

    Relația dintre unchi și nepoți poate fi foarte strânsă, mai ales dacă unchiul stă în preajma lor încă din primii ani ai copilăriei. De asemenea, legătura se...

    Are gemeni cu sindrom Down, dar nu se ferește să-i arate lumii. „Dumnezeu mi-a dat acești copii pentru că știa că o să-i iubesc orice ar fi”
    Are gemeni cu sindrom Down, dar nu se ferește să-i arate lumii. „Dumnezeu mi-a dat acești copii pentru că știa că o să-i iubesc orice ar fi”

    O tânără mamă a două fetițe gemene care s-au născut cu sindromul Down își împărtășește povestea de viață pe rețelele sociale. De unii criticată, de alții...

    Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort
    Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort

    O mamă din Florida a adoptat o fetiță care a supraviețuit unei tentative de avort la doar 10 săptămâni și jumătate. Femeia a povestit, intr-o emisiune TV, ca mama bebelușului...

    Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”
    Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”

    Într-o țară în care se militează pentru egalitate de șanse, mama unui copil special face acuzații la adresa educatoarelor din cadrul grădiniței unde învață...

    Papa Francisc consideră că mamele surogat ar trebui interzise. „Reprezintă o încălcare gravă a demnității femeii și a copilului"
    Papa Francisc consideră că mamele surogat ar trebui interzise. „Reprezintă o încălcare gravă a demnității femeii și a copilului"

    Așa cum ne-a obișnuit, Papa Francisc a făcut o altă declarație care stârnește indignare și rumoare în rândul părinților din întreaga lume. Suveranul Pontif...

    © 2025 Qbebe