Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”

Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”

Mariana Voinea

Într-o țară în care se militează pentru egalitate de șanse, mama unui copil special face acuzații la adresa educatoarelor din cadrul grădiniței unde învață micuțul Vladimir. Din spusele mamei, băiatul nu ar fi primit un rol pentru serbarea de final de an...

Egalitate de șanse sau nu în sistemul de învățământ? Au toți copiii aceleași șanse în fața cadrelor didactice, sunt tratați la fel? Din acuzațiile unei mame aduse pe Facebook educatoarelor de la gradinița pe care o frecventează copilul ei special, reiese că micuțul nu a avut aceleași șanse ca toți colegii lui.

Cel puțin nu și la serbarea de final de an… Potrivit postării mamei, Vladimir ar fi fost singurul copilaș care nu a primit în ghiozdănel de la cadrele didactice rol pentru serbare, și nici sugestie pentru costum.

Cam asa s.a ținut serbarea la gradinita cu program prelungit Novaci, grupa mare!!!Singurul copilaș necostumat pentru serbare,a fost Vladimir,pe ce motiv,nu știu,dar bănuiesc!domnișoarele educatoare Adelina Popica și Georgiana Vacaru,nu au avut bună plăcere să îmi spună și mie cum sa.l îmbrac pe copil,potrivit pentru serbare!când le.am întrebat,mi s.a răspuns asa,mai de sus,ca puteam sa.l îmbrac și eu,adică ceva de genul,tot eu sunt vinovata ca ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum sa.i îmbrace,numai noi,nu!!!sincer,am rămas cu un gust amar,despre ce s.a întâmplat astăzi,adică,pe mine ca mama m.a durut,dar asta nu rămâne asa,ca nu e ok!!!”.

Bullying-ul și impactul său în dezvoltarea copilului

Replica educatoarelor la cuvintele adresate de mămică

Bineînțeles că povestea de pe Facebook a devenit rapid virală și a scandalizat o țară întreagă și mii de părinți s-au arătat revoltați. Dar nici educatoarele nu au stat cu mâinile în sân în urma acuzațiilor primite de la mămică și au dat replica pe Facebook.

Din postarea făcută de una din educatoare reiese că Vladimir, deși este un copil special, este cel mai cumințel din grupă și că, din cauză că nu poate să vorbească prea bine, a primit o strofă din patru versuri.

sala de gradinita cu multi copii pe scaunele

Totodată, educatoarele au expus problemele pe care le-au avut cu mama lui Vladimir de-a lungul timpului, încă de când și-au înscris băiatul la grădiniță. Una dintre educatoare a făcut precizarea că băiatul nu a fost marginalizat, ci dimpotrivă, momentul în care ar fi spus cele patru versuri alături de educatoare la servare urma să fie inclus în filmare

Fac această postare ca replică la ce a scris această mămică pe Facebook despre noi.
Vreau să precizez faptul ca toți copilașii au primit roluri, inclusiv Vladimir, pe care le-am pus în ghiozdănel, dupa care am anunțat printr-un mesaj pe grupul de părinți ca rolurile au fost distribuite copiilor și să găsească costume potrivite fiecărui personaj.

Numai ca mămica susține ca la copilul ei nu i s-a dat niciun rol și a așteptat până în ziua cu serbarea să vină să facă scandal în fața tuturor ca cel mic de ce nu are costum și poezie în loc să vină să ne întrebe ce s-a întâmplat cu poezia lui care probabil a căzut pe undeva când acesta a umblat în ghiozdănel, fapt care s-a întâmplat și cu o altă fetiță, dar mama a venit și ne-a spus și am rezolvat imediat problema, dându-i din nou poezia.

Acest copil special este unul dintre cei mai cuminți copii, e liniștit, a fost integrat la toate activitățile noastre, îi dădeam în fiecare zi să mănânce în gurița deoarece din păcate el nu poate singur.
Datorită faptului ca cel mic nu poate să vorbească, i-am dat o poezioară scurtă de 4 versuri pe care aveam de gând să o spunem împreună și totodată era inclus și la dansul de la finalul serbării unde trebuia să danseze cu Adelina, colega mea deoarece avem un număr impar de copii așa cum s-a întâmplat și la serbarea de Crăciun.

Cu această mămică am avut numai probleme din cauza ca am îndrăznit să îi spunem cu ceva timp în urmă să respecte și ea anumite reguli ca toți ceilalți părinți, adică să încerce să îl aducă pe cel mic mai devreme de ora 10, să nu mai intre încălțată în clasă, ne-a bătut apropouri cum ca să îi tăiem noi unghiuțele la cel mic deoarece la ea nu stă și multe alte lucruri care nu țin de noi.

Din acest motiv, doamna a așteptat să creeze tot acest scandal denigrându-ne și spunând ca l-am exclus pe cel mic. Poza pe care ea a postat-o nu este de la serbare, ci dinaintea acesteia unde copiii așteptau cuminței pe scaunele să termine grupa care a avut serbare înaintea noastră, ca după aceea și noi să intrăm în clasa respectivă unde s-a ținut serbarea, unde copilul nu a fost marginalizat, ci a fost așezat între ceilalți copii, dar când am intrat în sala unde s-a ținut sceneta, doamna a venit direct în fața părinților spunând în gura mare ca cel mic nu a primit rol, și că nu are de ce să stea la serbare, l-a luat de mânuță și a plecat.

Doamna director s-a dus după acesta, rugand-o să rămână la serbare, dar nu a fost cale de înțelegere.
Am muncit foarte mult pentru această serbare de final de promoție să se termine așa. Numai cine lucrează în domeniu știe ce înseamnă să lucrezi cu peste 20 de copii zilnic și câtă grijă implică asta.
Dar e mai ușor să faci rău.”

„O să merg mai departe pe cale legală și o să cer explicații”

Șirul de replici bineînțeles că a continuat și mămica și-a susținut ferm punctul de vedere, după ce a fost acuzată de foarte mulți părinți în urma răspunsului dat de educatoare pe Facebook.

Femeia a pus la îndoială spusele educatoarelor că Vladimir ar fi pierdut rolul pe care l-a primit și versurile pe care le-ar fi avut de învățat, dar nu contestă grija pe care doamnele au avut o față de cei 20 de copii zilnic.

„Ultima postare a mea și de aici sa înțeleagă fiecare ce vrea, puteți sa ma condamnați toți ,îmi apar drepturile de părinte și drepturile unui copil!!!

Astăzi, la o discuție privata cu una dintre doamnele educatoare, mi s.a spus ca Vladimir avea la serbare rolul lui Pinocchio!!! ele au anunțat pe grup, ca părinții să își costumeze copilașii în funcție de rolul pus în ghiozdanel, Vladimir clar nu a primit!!!

Toate aceste explicații,vin după aproape 2 zile, timp în care s.a lucrat intens la minciuna!!!Dacă el chiar avea un rol pregătit,cum susțin,de ce nu mi-au zis atunci, de fata cu toți părinții, doamna, stați un pic,c opilașul are rolul aici??? de ce s.au gândit abia după mult timp,sa apară cu aberațiile astea???atașez și un filmuleț, de când le.am întrebat de ce copilașul meu nu are rol, unde nu se aude prea bine, dar una dintre doamne e mirată de ce nu l.am costumat și eu asa, pe când cealaltă își făcea evantai cu rolurile copiilor, cam ironic!!!

De ce nu au venit atunci,pe moment cu replica???Și vad aici multă susținere din partea cadrelor didactice ,ceea ce nu ma mira, ce.i drept,doar ma îngrijorează! eu nu zic sa nu fiți solidari, dar puneți un pic în balanta totul!!! și app,cine vrea,va mai pot trimite o conversație telefonica în privat,sa vedeți ca, totuși nu toate cadrele didactice au o părere buna, dar de teama, se încearcă mușamalizarea!!!

dacă pana seara ma suna și pe mine,una din ele, sa.mi explice situația,nu mai postam, dar nu, doamnele au zis ca e ok asa, eu sunt vinovata!!!Și aici ,eu închei cu postările, o sa merg mai departe pe cale legala,și o sa cer explicații, și de unde s.a ajuns la concluzia ca nu a fost discriminare, de s.a postat acel comunicat???pe baza a ce???o seara buna tuturor!!!”
 

Așadar cine să aibă dreptate în războiul părinte-educator? Când un copil cuminte, special, iubitor, care nu știe ce înseamnă ura și răutatea, de ce trebuie să fie prins la mijloc în discuțiile adulților care își dispută nevinovăția?

Surse foto: facebook.comfacebook.com

Surse articol: observatornews.ro

Articolul urmator
Lupta unei mame pentru viața fiului ei! "Ne-am plimbat la medici timp de 4 ani și mereu a primit diagnostic greșit"
Lupta unei mame pentru viața fiului ei! "Ne-am plimbat la medici timp de 4 ani și mereu a primit diagnostic greșit"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Copilul meu, copilul lui = copiii noștri? Aș vrea să plec doar cu copilul meu într-o călătorie, fără copiii partenerului
    Copilul meu, copilul lui = copiii noștri? Aș vrea să plec doar cu copilul meu într-o călătorie, fără copiii partenerului

    Când mama refuză să își ia partenerul și copiii vitregi într-o călătorie la Disneyland pe care doar ea o plătește este dovadă de egoism sau nu? O alegere dificilă...

    Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică de 10 ani a fost abuzată într-o excursie
    Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică de 10 ani a fost abuzată într-o excursie

    Când îți lași copilul în grija cadrelor didactice, te aștepți că acesta va fi în siguranță și, în cazul în care ar surveni vreun eveniment mai...

    Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată
    Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată

    O femeie în vârstă de 40 e ani a aflat că este însărcinată cu un copil care are sindrom Down. Deși nu era sigură dacă să păstreze sarcina, acum fetița ei este cel...

    Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama
    Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama

    Îmi amintesc că aveam vreo 13 ani când primul album BUG Mafia s-a lansat și am primit în vizită pe verișorii mei mai mari la o nunta de familie. Și ascultam cu ei...

    Nu, copilul meu nu e un monstru! Este doar un copil cu dizabilități, care merită o șansă!
    Nu, copilul meu nu e un monstru! Este doar un copil cu dizabilități, care merită o șansă!

    Întotdeauna mi-am dorit să fiu mamă. Când am aflat că sunt însărcinată, am fost cea mai fericită femeie din întreaga lume. Nu mă puteam opri să mă...

    Copilul meu s-a născut cu probleme grave de sănătate după ce a fost infestat cu un virus în timpul sarcinii. Ce este infecția cu citomegalovirus
    Copilul meu s-a născut cu probleme grave de sănătate după ce a fost infestat cu un virus în timpul sarcinii. Ce este infecția cu citomegalovirus

    Virusul citomegalovirus (CMV) face parte din familia virusului herpes simplex (HSV) și poate fi prezent atât la oameni, cât și la animale, iar simptomatologia este...

    O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!
    O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!

    O mămică de peste granițe a jurat că nu va mai bea niciodată o ceașcă de ceai fierbinte în preajma fiului ei, după ce acesta a suferit arsuri îngrozitoare într-o...

    „Tehnologia distruge educația, opriți-vă!”. Apelul public al unei profesoare către toți părinții care își lasă prea mult copiii cu telefonul
    „Tehnologia distruge educația, opriți-vă!”. Apelul public al unei profesoare către toți părinții care își lasă prea mult copiii cu telefonul

    Avansarea tehnologiei din ultimul deceniu aduce atât aspecte pozitive asupra educației și cunoștințelor copiilor, cât mai ales aspecte negative. O educatoare aduce în...

    © 2024 Qbebe