Schimbări mici care te ajută să slăbeşti

Schimbări mici care te ajută să slăbeşti

Bianca Onofrei

Atunci când ai un copil, noţiunea de timp devine de cele mai multe ori un subiect sensibil. Ai sentimentul că trebuie să faci atât de multe lucruri pentru familie şi casă, încât uiţi complet de nevoile tale.
Pentru a te simţi bine în pielea ta, nu este nevoie de un stil de viaţă precum al vedetelor de la Hollywood, ci este suficient să ţii cont de câteva sfaturi utile, pe care dacă le pui în aplicare astfel încât să îţi fie confortabil, vei vedea rezultate, fără a te stresa pentru asta.

Iată care sunt schimbările pe care le poţi face în viaţa ta, şi care te ajută să fii mai sănătoasă şi să scapi de câteva kilograme nedorite:

1. Renunţă la zahărul din ceai şi cafea şi la băuturile răcoritoare

Chiar dacă este o simplă cană de cafea sau ceai, câte una, două linguriţe de zahăr, pe lângă alte surse pe care poate nu le conştientizezi, îţi pot afecta sănătatea şi silueta. Înlocuieşte zahărul cu mierea sau cu siropul de arţar sau agave. Ceaiurile le poţi bea chiar neîndulcite. O să vezi că în timp, nu doar că vei scăpa de câteva kilograme, dar te vei simti mai bine, şi te va ajuta în cazul balonării.

cafeaua de dimineata

2. Bea un pahar de apă cu lămâie, în fiecare dimineaţă

Acest sfat a devenit deja un clişeu, dar asta pentru că este foarte sănătos să faci asta. De preferat este ca apa să fie călduţă, şi să o bei pe stomacul gol. Dacă îţi place, poţi să adaugi şi câteva feliuţe de ghimbir, care te ajută la digestie şi la greţurile de dimineaţă, cauzate de oboseală şi alimentaţie nesănătoasă.

pahar apa plata cu lamaie

3. Urcă scările

Renunţă la lift şi urcă scările, ori de câte ori ai ocazia, atât la muncă, cât şi la serviciu. Chiar dacă nu se compară cu o sedinţă de aerobic, dacă petreci 10 minute pe zi făcând asta, vei vedea rezultatele, iar tu îţi vei antrena rezistenţa. Nu e cam neplăcut să gâfâi, după ce urci 20 de scări?

urcarea scarilor pentru sanatate

4. Joacă-te cu copilul tău

Dacă te dedici cu adevărat unei sesiuni de joacă cu copilul tău, cu siguranţă nu o să duci lipsa sălii de fitness. Cei mici sunt extrem de energici iar asta te solicită şi pe tine şi te fac să fii mai activă. Aleargă împreună cu copilul sau fă exerciţii simple de gimnastică, în care îl poţi implica şi pe el, într-un mod extrem de amuzant.

copil care se joaca

 5. Renunţă la gustările pline de zahăr şi grăsimi

Chiar dacă nu mănânci prăjituri sau chipsuri, asta nu înseamnă că nu ingeri o cantitate de zahăr şi grăsimi, de care organismul tău nu are nevoie. Renunţă la biscuiţi, snacksuri şi alte "ronţăieli". Acestea pot conţine sute de calorii. Este de preferat să mănânci un desert făcut în casă, decât produsele din comerţ. Păcăleşte-ţi pofta de dulce cu fructe sau deserturi inteligente, care nu conţin făină şi zahăr.

gustari si deserturi cu zahar si grasimi

6. Acordă zilnic 15 minute pentru exerciţii fizice

Este foarte greu să ajungi la sala de fitness, atunci când ai un copil. Chiar dacă ai avea cu cine să-l laşi, preferi ca cele două ore pe care le petreci la sală si pe drum, să le valorifici prin a rezolva treburile pe care le ai în casă, sau pentru odihnă. De aceea, adoptă un ritual de înviorare, în fiecare dimineaţă. Fă stretching, după care câteva serii de genoflexiuni, fandări, flotări, abdomene. Toate acestea nu necesită mai mult de 15 minute, şi îţi antrenează întreg corpul. După o lună, poţi mări durata antrenamentului, până la 30-40 de minute, în funcţie de rezistenţa fizică pe care o ai. Pentru a te distra în acelaşi timp, ascultă muzica preferată sau caută pe internet antrenamente video, care să te păstreze motivată.

7. Înlocuieşte anumite alimente

Pentru ca schimbarea să nu fie dramatică, mai ales în cazul în care eşti o gurmandă, încearcă să înlocuieşti anumite alimente cu unele mai sănătoase, sau să schimbi modul în care le găteşti. Dacă îţi plac cartofii prăjiţi, optează în schimb pentru cei la cuptor. Dacă îţi place carnea prăjită, poţi să mănânci friptură de porc, dar gătită la cuptor. Dacă îţi este greu să renunţi la pâine, mănâncă maximum două felii, dar niciodată cu cartofi sau orez.

8. Consumă cât mai multe supe

Cea mai săţioasă şi hrănitoare variantă, potrivită şi pentru diete, este supa. Fie că laşi legumele întregi, fie că preferi varianta crema, aceasta îţi oferă nutrienţii de care ai nevoie şi îţi dă senzaţia de saţietate, fără prea multe calorii. Este ideală mai ales seara, când ai tendinţa să faci alegeri nesănătoase.

consumul de supa este sanatos

9. Planifică-ţi mesele

Dacă eşti mereu pe fugă şi la birou zilele sunt foarte ocupate, există riscul să mănânci pe fugă pizza sau altă mâncare pe care o comanzi, alături de prieteni. Găteşte mâncare sănătoasă acasă şi ia-ţi pachetul cu tine. Astfel, atunci când ţi se face foame, ai mereu ceva sănătos la îndemână.

10. Acordă atenţie micului dejun

Renunţă la covrigul mâncat pe fugă în staţia de autobuz, sau la produsele de patiserie. Acestea nu doar că nu ţin de foame suficient timp, dar conţin carbohidraţi şi grăsimi. Poţi să optezi pentru iaurturi, fructe, ovăz, ouă fierte, roşii, ardei, castraveţi sau smoothieuri de fructe. Pe unele dintre ele poţi să le pregăteşti de seara, iar dimineaţa să le iei cu tine la birou, dacă pleci foarte devreme, şi nu ai timp să mănânci acasă. Acest obicei te va ajuta să nu mai mănânci gustări nesănătoase până la masa de prânz.

11. Bea multă apă

Atunci când îţi este poftă să ronţăi ceva, poate fi semn că organismul este deshidratat. Bea căt mai multă apă între mese, pentru hidratare şi digestie, şi pentru a nu mânca mai mult decât este nevoie.

12. Mănâncă mai des

Secretul pentru o digestie optimă şi un corp de invidiat este reducerea cantităţii de mâncare la o singură masă, şi creşterea numărului de mese într-o zi. Este ideal să ai 3 mese pe zi şi două gustări. Dacă nu poţi să faci asta, asigură-te că ai mereu la tine un fruct sau un iaurt, pentru a nu fi tentată să mănânci orice îţi este la îndemână.

13. Dormi mai mult

Nu ai cum să slăbeşti, dacă nu te odihneşti suficient şi organismul tău este dereglat hormonal. Atunci când eşti obosită, simti mai mult nevoia să mănânci carbohidraţi şi zahăr, pentru a avea energie, doar că asta este o falsă impresie. Nu faci decât să te epuizezi şi mai tare. Seara cînd mergi la culcare nu mai sta pe telefon şi nu te uita la televizor. Trebuie să ai măcar 30 de minute de relaxare, timp în care poţi să meditezi sau să citesti o carte. Asta te va ajuta să adormi mai uşor. În timpul zilei, dacă ai timp, alege să aţipeşti pentru 30 de minute, decât să pierzi timpul în defavoarea ta.

femeie care doarme

Articolul urmator
Cauzele metabolismului lent: de ce nu slăbești
Cauzele metabolismului lent: de ce nu slăbești

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    8 trucuri ingenioase care te ajută să amenajezi un spațiu perfect pentru ca cei mici să se joace singuri
    8 trucuri ingenioase care te ajută să amenajezi un spațiu perfect pentru ca cei mici să se joace singuri

    Pe măsură ce un copil devine tot mai independent și dornic să descopere lumea din jur, trebuie încurajat să se joace și singur. Nu numai că așa poate să dobândească...

    Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu
    Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu

    Cîmpeanu: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie sau fac performanţă"

    6 schimbări minore care vă pot transforma radical căsnicia și viața de cuplu
    6 schimbări minore care vă pot transforma radical căsnicia și viața de cuplu

    Relația de cuplu are nevoie de muncă din partea ambilor parteneri pentru a se susține și a se păstra puternică. Dacă și tu ești în căutarea unor moduri prin care îți...

    Ministrul Educației continuă: cele 5 schimbări majore care vor schimba învățământul preuniversitar
    Ministrul Educației continuă: cele 5 schimbări majore care vor schimba învățământul preuniversitar

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în această dimineață, pe Facebook, cele cinci modificări pe care le ia în calcul la proiectele legilor educației, care...

    Încă puțin și începe școala! Top 10 schimbări pe care trebuie să le știi
    Încă puțin și începe școala! Top 10 schimbări pe care trebuie să le știi

    Pe 5 septembrie 2022, copiii de grădiniță și elevii încep cursurile, conform ordinului publicat în Monitorul Oficial din luna aprilie a acestui an. Anul școlar 2022-2023 va...

    „Sindromul” nasului de gravidă este real! Prin ce schimbări neașteptate trec viitoarele mame și care este motivul
    „Sindromul” nasului de gravidă este real! Prin ce schimbări neașteptate trec viitoarele mame și care este motivul

    Un nou trend pe TikTok îi face pe internauți să se întrebe ce se întâmplă cu nasul femeilor în timpul sarcinii. Mai multe gravide au împărtășit...

    4 schimbări vizibile ale pielii în timpul sarcinii. Când trebuie să te adresezi medicului
    4 schimbări vizibile ale pielii în timpul sarcinii. Când trebuie să te adresezi medicului

    De la vergeturi și vene varicoase, până la coșuri și pete pigmentare, pielea unei femei suferă o serie de modificări în timpul sarcinii. Majoritatea sunt inofensive, nu pun...

    6 vitamine care te ajută să te îngrași
    6 vitamine care te ajută să te îngrași

    Vrei să iei în greutate, dar nu știi ce vitamine te pot ajuta ? Descoperă în acest articol 6 vitamine care, în mod indirect, prin proprietățile lor, te pot ajuta să...

    © 2024 Qbebe