12 semne că ești o mamă normală

12 semne că ești o mamă normală

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Noi, mamele, suntem foarte diferite și totuși asemănătoare, din anumite puncte de vedere. Așa cum veți vedea și în articolul de mai jos, se poate spune că avem în comun trăsături ce dovedesc, de fapt, preocuparea permanentă pentru ai noștri copii, dorința de a le dărui toată dragostea și grija noastră. Toate aceste însușiri ne fac cu adevărat speciale, arătându-ne totodată că statul de mamă este ceea ce ne definește, mai presus de orice altceva. Cu toate acestea, nu putem spune că fiecare dintre noi este mai mult decât o mamă ca oricare, ce-și dorește ca micuțul ei să crească sănătos și fericit.

Îți fixezi mereu o țintă, o „misiune"

Se știe că mămicile sunt mai mereu la cumpărături, iar alături de cele de bază nu poate lipsi nici câte un lucru special pentru copil. Practic, mereu avem de îndeplinit câte o „misiune", ne fixă o țintă și facem tot posibilul să o atingem.
De pildă, care dintre voi nu a fost cel puțin o dată în situația ca, pe lângă cumpărăturile pe care a dat deja o mulțime de bani, să mai fie nevoită să mai ia vreun obiect, dorit cu ardoare de către copil ? Numai o mamă știe cât de greu se găsește obiecul respectiv și că de fapt acesta este adesea costisitor și inutil!

Încerci să te îmbraci cât mai comod

Când ești mamă se știe că trebuie să fii mereu în viteză, că ai de alergat de colo-colo. De aceea, este firesc să cauți să te îmbraci comod, preferând cu precădere stilul sport.
Oricare mamă își dorește să aibă la dispoziție lucruri care nu se șifonează ușor, care să fie din materiale confortabile și care să o facă să se simtă oricând în largul ei. De pildă, cele mai multe dintre noi aleg să poarte ținute pe bază de pantaloni comozi, de colanți, de bluze comode, de cardigane/pelerine, dar și adidași, UCG-uri sau orice alte încălțări sport, care să ne lase să ne mișcăm în voie.

Citește și: 6 trucuri de stil  pentru mămici grăbite

Ești aproape mereu în întârziere

Fiind mereu în viteză și cu o mulțime de responsabilități, ți se poate întâmpla oricând să pierzi noțiunea timpului. De aceea, nu este nimic neobișnuit ca o mamă să întârzie adesea, chiar și la evenimente mai „serioase", precum o serbare a copilului sau mersul la o petrecere aniversară.
Nimeni nu ar trebui să te învinuiască pentru așa ceva, în condițiile în care poate nu găsești încălțămintea sau hainele copilului, nu ai apucat să te clătești pe părul proaspăt spălat pentru că ai auzit brusc țipătul ascuțit al micuțului tău, nu ai apucat să-ți calci hainele de care aveai nevoie sau nu ai reușit să faci la timp vreo altă activitate care ar fi trebuit finalizată.

Cafeaua este cea care te susține adesea

Eforturile pe care le faci zilnic, în condițiile în care ai o mulțime de responsabilități acasă și la locul de muncă, toate acestea te fac să simți frecvent nevoia să te răsfeți la o ceașcă de cafea.
În primul rând, când reușești să-ț bei cafeaua simți că ai un răgaz doar pentru tine, că mai iei o pauză de la tumultul activităților în care ești implicată.
În al doilea rând, specialiștii sunt de părere că în special mamele aleg să consume cafea zilnic în contextul în care cofeina le dă energia de care au atâta nevoie pentru copiii lor. Practic, s-a ajuns la concluzia că această substanță are capacitatea de a bloca unele substanțe din creier, menite să inducă somnul. Cofeina schimbă „chimia" creierului și de aceea va crește și rezistența noastră în fața somnului.
Medicii îți recomandă însă, dacă obișnuiești să bei cafea adesea, să o preferi neîndulcită. Procedând așa, vei putea să eviți diverse probleme de sănătate asociate consumului de zahăr și vei putea și să rămâi trează pentru mai mult timp, întrucât absența zahărului te va feri de fluctuațiile nivelului său în sânge (care de obicei conduce la apariția stărilor de oboseală).

Mama cu bebelusul in brate, ce isi toarna in cana niste cafea

Cauți mereu pretexte să sărbătorești câte ceva

De dragul copilului său, pentru a-l distra și pentru a-l stimula să îndrăgească diverse activități sau obiecte, o mamă va ajunge să caute pretexte pentru a sărbători câte ceva.
Spre exemplu, dacă ai un mic mofturos , nimic nu te împiedică să „sărbătorești" o „zi a pastelor", pe care să o stabilești la o dată cât mai convenabilă. Scopul va fi să strecori prin ele și diverse ingrediente sănătoase (cum ar fi anumite legume), pe care copilul nu le-ar mânca în alte condiții.
Vei vedea că o asemenea activitate va fi în avantajul amândurora, iar relația dintre voi va putea să devină mai frumoasă, mai puternică.

Mama ce mananca spaghete impreuna cu copiii ei

Ai ajuns să iubești Instagram-ul

În ciuda dificultăților ce pot surveni oricând, viața de mamă nu se compară cu nimic. Bucuriile enorme pe care le trăiești te fac să uiți clipele grele și îți dorești să te bucuri mereu de tot ceea ce ține de copilul tău.
Pentru a te bucura și mai mult de așa ceva, dar și pentru a împărtăși cu ceilalți ce trăiești tu, vei fi tentată să folosești rețelele de socializare. De aceea vei ajunge să apreciezi și Instagramul, care se bazează pe imagini. Ori imaginile pot spune mai mult decât cuvintele, iar acest fapt te poate stimula mai mult să utilizezi această rețea.
Așa cum sunt de părere și psihologii, o mamă oarecare, din prezent, va fi entuziasmată să posteze, să împărtășească, să comenteze și chiar să se inspire din ceea ce vede pe Instagram. Va fi un demers ce o va ajuta să se simtă mai împlinită, mai inspirată și mai fericită că al ei copil este admirat de ceilalți.
Iată de ce mamele ajung să posteze în special momente care arată cât de minunat este să fii mamă.
În plus, imaginile postate pe Instagram ne pot face să reflectăm și la ceea ce ar trebui să îmbunătățim, astfel încât să devenim mame și mai bune pentru micuții noștri.

Adori ședințele foto care par profesioniste

Un semn că ești o mamă ca oricare este că îți place foarte mult să imortalizezi cât mai multe momente prin fotografii, pentru ca apoi să faci adevărate colecții de amintiri.
O mamă încearcă să găsească mereu pretexte pentru a-și fotografia copiii sau chiar le va permite acestora, când sunt mai măricei, să facă ei poze de familie. Toate acestea au drept scop obținerea cât mai multor poze, la care să vă uitați pe măsură ce trece timpul și vreți să vă amintiți cu drag anumite momente.
Cu atât mai mult cu cât apare ocazia să fiți surprinși toți în poză, de la mic la mare, satisfacția va fi mai mare. În mod sigur că, de dragul unei asemenea fotografii, ai fi în stare să faci rost de cea mai inedită „recuzită".

Mama ce isi fotografiaza fetita

Citește și: Cum sa faci poze copiilor: 5 trucuri de la cei mai renumiti fotografi

Ai cont pe Amazon

Într-o epocă a vitezei, mai ales când ești mamă și trebuie să le faci pe toate, ai mare nevoie să economisești timp și efort cu cumpărăturile. Prin urmare, vei opta să te înscrii pe tot felul de site-uri destinate comerțului online, astfel încât să poți să ai acces la tot ceea ce-ți dorești printr-un simplu „click".
Iar dacă petreci fosrte multe ore la serviciu, nu este de mirare că un site precum Amazonul îți va oferi posibilitatea de a-ți primi cumpărăturile inclusiv la locul de muncă, fără să fii nevoită să te deplasezi cine știe pe unde în căutarea unor lucruri care nu se găsesc prea ușor.

Vei ajunge să fii dependentă de Pinterest

O mamă obișnuită, care trebuie să fie la curent cu de toate, va ajunge să prefere un site precum Pinterest, ce oferă materiale și fotografii din toate domeniile, de la rețete până la crafting și trucuri de frumusețe.
Iar dacă al tău copil este la școală, pe Pinterest poți găsi o mulțime de materiale didactice, inclusiv fișe de lucru pentru diverse materii. În mod sigur că vei fi atrasă de așa ceva și îți vei face un cont cât mai repede posibil!

Serile tale de vineri arată într-un anumit fel

Odată ce devii mamă, momentele tale de relaxare vor fi tot mai puține, mai ales când ai un copil mic. Din acest motiv, va fi greu să găsești și pentru tine niște clipe în care să poți face orice, în care să te ocupi pur și simplu de tine.
Chiar și așa, o mamă oarecare știe că mai simplu va fi ca momentele ei de răgaz să fie tot acasă. De pildă, dacă alegi o seară de weekend pentru a fi puțin timp și cu tine însăți, cel mai probabil oboseala acumulată își va spune cuvântul și te vei limita la următoarele activități: statul în fața televizorului/computerului la un film sau la un concert, în timp ce ai la îndemână gustările preferate (chiar și din cele care nu sunt cele mai sănătoase!), un pahar de vin sau unul de suc.
Nu trebuie să-ți uiți nici ținuta, obligatoriu aceeași: un halat confortabil sau orice alte articole vestimentare potrivite cu statul  pe canapea, lungită în pat sau pe un fotoliu.

Ești fan „meme"

„Meme" înseamnă „lucru imitat sau copiat" și se referă la încercarea de a explica modul în care anumite idei sau culturi se dezvoltă. De pildă, „meme" înseamnă melodii, modă, tehnologii sau chiar glume.
În ceea ce te privește, trebuie să știi că și tu, la fel ca alte mame, adori să imiți unele lucruri pe care le vezi la celelalte. Mai ales când vine vorba despre lucruri haioase, vei fi tentată să te inspiri și tu de alte mămici.  În mod cert te vei binedispune și îți vei recăpăta din energie, râzând. Iar râsul tău va fi „molipsitor" și pentru copil, care se va înveseli chiar și în momentele tensionate.

Voi știați până acum ce semne ne indică faptul că suntem niște mame ca oricare?

Surse:
www.dailymom.com, www.redtri.com, www.romper.com

Articolul urmator
Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?
Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    27 de semne ca esti vindecator spiritual. Atentie la punctul 10!
    27 de semne ca esti vindecator spiritual. Atentie la punctul 10!

    Vindecatorul spiritual este considerat sacru in multe culturi. Unii oameni cred ca acest dar este transmis din generatie in generatie, asemenea codului ADN. Totusi, darul vindecarii...

    6 semne că nu mai ești la ovulație
    6 semne că nu mai ești la ovulație

    Dacă încerci să rămâi însărcinată, este important să știi când ești și când nu ești la ovulație. Uite 6 semne prin care îți poți da seama...

    Șapte semne că ești căsătorit cu o femeie care te abuzează verbal
    Șapte semne că ești căsătorit cu o femeie care te abuzează verbal

    Abuzul verbal nu este perceput ca fiind la fel de grav ca abuzul fizic, însă studiile arată că efectele sale sunt la fel de grave. Abuzul verbal poate lua multe forme, care se pot...

    Semne că ești un părinte toxic
    Semne că ești un părinte toxic

    Ești sau nu un părinte toxic? Faptul că ridici vocea la copilul tău când face o greșeală te transformă într-un factor generator de traume la maturitate? Care este...

    4 semne că ești „țapul ispășitor” din familie și cum îți poate afecta asta relațiile
    4 semne că ești „țapul ispășitor” din familie și cum îți poate afecta asta relațiile

    Ai simțit de multe ori că majoritatea membrilor familiei dau vina pe tine pentru diverse probleme sau că întreaga responsabilitate pentru a rezolva o problemă stă în...

    Țipatul nu te face o mamă rea, demonstrează doar că ești OM
    Țipatul nu te face o mamă rea, demonstrează doar că ești OM

    Aveam la dispoziție cincisprezece minute pentru a-mi încălța fetița de trei ani, a o scoate pe ușă, a o așeza în mașină și a o duce în sala de așteptare pentru...

    „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei
    „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei

    Cele nouă luni de sarcină vin la pachet cu o mulțime de provocări pentru multe cupluri. În timp ce unele relații se consolidează în această perioadă, pentru alte cupluri,...

    „Serios, ești mama ei? Chiar este copilul tău?” Prin ce situații stânjenitoare trec cuplurile interrasiale
    „Serios, ești mama ei? Chiar este copilul tău?” Prin ce situații stânjenitoare trec cuplurile interrasiale

    Un cuplu interrasial ne povestește despre viața lor de părinți cu 4 copii, dintre care unul adoptat, care nu seamănă neapărat nici cu mama, nici cu tata.

    © 2024 Qbebe