Interviu cu tăticii 4Dads: întrebări sensibile cu răspunsuri amuzant de imposibile

Interviu cu tăticii 4Dads: întrebări sensibile cu răspunsuri amuzant de imposibile

Gabriela Paladi - Redactor

Tăticii sunt subestimați, să recunoaștem, dragi mămici. Ne văităm mereu că nu sunt suficient de implicați, că nu sunt atenți la nevoile copilului și că nu respectă așa cum trebuie regulile de parenting. Oare să fie așa? Pentru că avem aici, pentru voi, 4 tătici care sfâșie cu amuzament, dar seriozitate (da, știu că este o dihotomie, dar este adevărul!) aceste mituri. Pentru că tăticii sunt grozavi, sunt niște eroi în ochii celor mici și nu fac altceva decât să abordeze diferit, dar la fel de iubitor, parentingul modern.

Cezar Ionașcu,  Daniel Osmanovici, Dan Cruceru și Alex Zamfir sunt 4 tătici. Și ce ... veți spune? Ei sunt și bloggeri. Și nu, nu scriu numai despre politică, mașini, gadget-uri și sport. Ei scriu și despre copii. Despre viața de tată, despre provocările ei, și fiecare dintre ei abordează parentingul ăsta modern diferit, dar la fel de frumos, de corect și de responsabil ca oricare dintre voi, mămici. Însă ei mai aduc ceva, condimentele viziunii de tată, amuzante, diferite și pline de învățăminte pentru toti părinții. Cei 4 tătici de pici au ales să își unească forțele de eroi în Liga Tăticilor, care a căpătat numele de 4Dads  - adică 4 tați pentru tați, și nu numai. Pe cei patru îi urmărim de multă vreme, așa că ne-am bucurat să îi vedem laolaltă în acest proiect frumos și nu am pierdut ocazia să îi bombardăm puțin cu câteva întrebări mai puțin comode, care să scoată la iveală grozavele nuanțe ale tăticilor parentingului modern.

4dads

1. Dacă ai trăi în junglă, având la dispoziție numai natura, cu ce ai înlocui scutecul pentru bebeluș?

Cezar: Nu l-aș înlocui deloc. Doar aș avea grijă să-mi așez cortul lângă o apă curgătoare sau lac.

Daniel: Dacă spui junglă, înțeleg că este cald și umed și atunci nu cred că mi-aș bate capul cu scutecul. Nicio frunză nu este îndeajuns de blândă și nici nu cred că până la apariția scutecelor textile oamenii își puneau această problemă. În concluzie nu mi-aș bate capul cu găsirea unei soluții.

Dan: Pfff! Inedită întrebare. :) Probabil aș căuta o frunză mare de palmier, ceva. Dacă e musai, deși mă gândesc că, în junglă, nuditatea n-ar fi o problemă.

Alex: Cu niște Frunze de palmier, îmi inchipui. Deși nu cred că ar fi prea distractiv când ar trebui să-l schimb.

2. Dacă activitatea de schimbare a scutecului ar fi un film de lung metraj, ce titlu ar avea filmul?

Cezar: Look who's talkin'

Daniel: Pentru multi tați, și dacă te uiți pe social media sunt mulți, schimbarea scutecului DAR mai ales conținutul sunt Misiune Imposibilă sau Greu de ucis sau Terminatorul sau First Signs (film de groază). Pentru mine și la experința de până acum pot vorbi de un Notting Hill.

Dan: Păsările lui Hitchcock. :))))

Alex: Uneori ar fi What a wonderful life. Alteori ar fi ceva de groaza, gen IT. Și partea simpatică este că niciodată nu ai ști dinainte ce o să "vizionezi".

3. Este sâmbătă seara. Copilul/Copiii și mami sunt la bunici. Somn sau bere cu băieții?

Cezar: nici una, nici alta - ambele sunt legende gresite de oraș. Mai ales berea cu băietii. Documentare, lectură sau netflix. Cu Muscat.

Daniel: Ca să fac furori voi spune un pahar de vin cu soția. Mai sunt două variante de lucru pentru sâmbătă seara. Ne adunăm trei familii la un loc, copiii se joacă în trei sferturi din casă, iar adulți fac petrecere precum în studenție în restul de casă. O altă variantă de lucru este un board game cu prietenii. După cum se poate observa băieții sau berea le pun în alt context.

Dan: Dragoste cu soția! Că mami nu pleacă la bunici. Nu de alta dar și ea își dorește același lucru cu tati.

Alex: Somn. Sau bere cu băieții. Sau somn.

4. Prin reducere la absurd, dacă pentru o zi ai fi copilul tău, și el ar fi tati, ce comportament i-ai aplica?

Cezar: Fix același comportament.

Daniel: Aș vorbi non stop dacă aș fi Radu, iar dacă aș fi Tea aș începe să povestesc despre ziua respectivă dar nu mi-aș termina niciodată propoziția și aș începe o alta.

Dan: L-aș obliga să mergem la cel mai tare parc de distracție din Europa să ne dăm în toate tiribombele. Stai, că s-a întâmplat în realitate asta de i s-a făcut rău lui tati de la atâtea montagne- russe-uri.

Alex: L-aș trezi dimineața devreme. Ceea ce și plănuiesc să fac, atunci când va deveni adolescent.

 

5. Tati, te roooog .... Completează liniile punctate cu cererea pe care niciodată nu o poți refuza.

Cezar: ......mergem?

Daniel: Să mă mai lași puțin să mă joc, dacă este Tea (asta în condițiile în care joaca este prezentă în fiecare zi, își are rolul ei). La Radu este despre mașinuțe și nimic altceva.

Dan: Tati, te rog să mă ții în brațe.

Alex: "Ne jucăm?" Nu e că nu o refuz niciodată, ci doar că o refuz foarte, foarte greu.

6. Ai trei cuvinte la dispoziție. Dă-i o replică unui prieten care îți spune - Copilul tău seamănă perfect cu maică-sa. N-are nimic de la tine.

Cezar: Nimeni nu-i perfect.

Daniel: Mergi la Oftalmolog.

Dan: E bine așa!

Alex: Ai dreptate, prietene!

7. Mai sunt 10 minute până la cină. Ești în bucătărie și înfuleci o prăjitură pe ascuns. Intră copilul și te surprinde. Ce faci?

Cezar: I le dau pe celelalte două.

Daniel: Nimic, pentru că știu eu și știe și el că adulții pot face asta din când în când, dar copii niciodată seara. NU i-am ferit de dulce, au peste tot, dar au ales ei să servească puțin și după masa de prânz. Tea, de multe ori, cere un fruct.

Dan: Îi spun că testam dulciurile să fiu sigur că nu se îmbolnăvește el când va veni episodul săptămănal în care are voie să guste și el. Și asta chiar e desprinsă din realitate. :)

Alex: Împart cu el. După ce îi explic de ce nu e ok și îl întreb dacă nu vrea să aștepte, ceea ce nu o să facă, că doar m-a văzut pe mine, nu?

8. Mami nu este acasă și trebuie să pregătești tu cina pentru tine și copil/copii. Ai directivă de la ea să pregătești una dintre aceste legume: broccoli, conopidă sau spanac. Ce mâncați?

Cezar: Broccoli. Plus pizza livrată la domiciliu.

Daniel: Un iaurt cu sanvișuri calde și dacă mă răsfăț servim o pizza. După cum se poate observa legumele menționate sunt "nelipsite" și soția oricum știe că nu vor avea succes.

Dan: Ghinion pentru voi. Cu excepția conopidei, noi mâncăm cantități industriale de brocolli și spanac. Ambele trase la tigaie, cu puțin unt, sunt delicioase.

Alex: Murim de foame!

9. În final, alege trei obiecte fără de care nu ai putea să îți duci la final misiunea de tată pe o insulă pustie și pe care le-ai recomanda și tăticilor cititori de Qbebe.

Cezar: Două mâini și un cap pe umeri. E exagerată chestia asta cu insula pustie. Nu prea mai sunt teritorii din astea.

Daniel Osmanovici: 1. Animalele de somn (câte unul pentru fiecare copil), 2. Cărțile preferate de citit (Pânza Charlottei, George cel Curios), 3.Un ceva la care să ascultăm muzică

Dan Cruceru: Depinde de vârsta copilului. Dacă e mic- un marsupiu, un leagăn, medicamente. Dacă e mai mare: o minge de fotbal, o carte, medicamente.

Alex: Coș de baschet, minge, telefon.

Mulțumim celor patru tătici pentru sinceritatea răspunsurilor și pentru răbdarea de a le gândi și scrie. Și vă invităm, dragi părinți, să îi cunoașteți pe cei 4 la primul show de Stand-Up Parenting accesând linkul de aici. Și, mai mult, vă provocăm să le puneti întrebările de mai sus și tăticilor prezenți în viața voastră. S-ar putea să descoperiți că parentingul nu înseamnă numai  responsabilitate, reguli și griji, ci și multă iubire împletită cu relaxare și distracție, cu aventuri, glume și interpretare subiectivă a regulilor, așa cum îi stă bine oricărui tătic de pitic.  

Articolul urmator
Jennifer Lawrence, primul interviu după ce a devenit mamă. Ce nume a ales pentru băiețelul ei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Tăticii gestionează mai bine decât mamele crizele de furie ale copiilor? Ce spun experții
    Tăticii gestionează mai bine decât mamele crizele de furie ale copiilor? Ce spun experții

    Când vine vorba de creșterea copilului, mamele sunt cele care gestionează cele mai multe situații dificile. Însă, dacă vorbim despre crizele de furie ale copilului, care te...

    Concediu parental se dublează! Ce alte beneficii vor primi tăticii care stau acasă cu copilul
    Concediu parental se dublează! Ce alte beneficii vor primi tăticii care stau acasă cu copilul

    Concediul parental s-a dublat și condițiile de acordare a stimulentului s-au schimbat. Vezi ce documente sunt necesare, ce modificări au fost aduse legislației și de ce trebuie să stai...

    30 de întrebări de cunoaștere care te vor ajuta să îți întărești relația
    30 de întrebări de cunoaștere care te vor ajuta să îți întărești relația

    Indiferent de durata relației în care te afli, nu poți niciodată să îl cunoști pe celălalt în totalitate. Oamenii se schimbă și evoluează constant, așa că...

    Nu sunt eu părintele amuzant și, în sfârșit, sunt împăcată cu situația
    Nu sunt eu părintele amuzant și, în sfârșit, sunt împăcată cu situația

    De când a divorțat de partenerul său, această mamă a reprezentat părintele principal pentru cei doi copii ai săi. Asta înseamnă că rolul părintelui amuzant a fost ocupat...

    Ce întrebări au românii pentru psiholog?
    Ce întrebări au românii pentru psiholog?

    V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai comune întrebări pe care le au românii pentru psiholog? Ne spune specialistul Mirona Păun.

    De ce ador că nu am copii: trendul care a rupt TikTok-ul cu milioane de răspunsuri
    De ce ador că nu am copii: trendul care a rupt TikTok-ul cu milioane de răspunsuri

    Libertatea de a se trezi oricând doresc, mai mulți bani pentru ei înșiși, pace și liniște. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pe care oamenii au spus că le...

    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților
    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților

    În multe familii, o dădacă este indispensabilă. Totodată, angajarea unei bone nu este un lucru ușor, până la urmă e o misiune grea să găsești un om în...

    "Ce soluții aveți pentru abstinența după naștere? Simt că o iau razna". Întrebare de la un tătic pe un grup. Ce răspunsuri a primit
    "Ce soluții aveți pentru abstinența după naștere? Simt că o iau razna". Întrebare de la un tătic pe un grup. Ce răspunsuri a primit

    După naștere proaspăta mamă se concentrează 100% pe nou-născut și pe nevoile acestuia, dar și pe recuperarea corpului ei care a trecut prin schimbări masive. De aceea libidoul este...

    © 2024 Qbebe