- 1. Ești de acord să faci și câteva treburi prin casă?
- 2. Dacă copilul meu ar mușca sau ar lovi un alt copil, cum ai reacționa?
- 3. Cum stabilim zilele libere/concediul?
- 4. Poți să-mi povestești mai multe despre stilul tău de educare?
- 5. Ai fi dispusă să rămâi peste program, dacă intervine o urgență?
- 6. Ce părere ai despre expunerea copiilor în fața ecranelor?
- 7. Poți să-mi dai exemplu de o situație dificilă cu care te-ai întâlnit la alte locuri de muncă? Cum i-ai făcut față?
- 8. Vei găti?
A venit momentul să te întâlnești cu potențiala persoană și totodată, cel în care trebuie să îi pui întrebările potrivite. Îți oferim 8 întrebări pe care poți să le introduci în interviul cu viitoarea bonă, pentru a ști dacă este persoana potrivită sau trebuie să cauți mai departe.
1. Ești de acord să faci și câteva treburi prin casă?
Unele familii au nevoie și de ajutor pe partea de treburi casnice. Dacă și tu te afli printre ele, e bine să stabilești asta cu bona de la început, ca să știi dacă sunteți compatibili sau nu.
2. Dacă copilul meu ar mușca sau ar lovi un alt copil, cum ai reacționa?
Această întrebare este crucială, pentru că îți arată cum procedează atunci când e vorba de impunerea unor limite și de disciplinarea copilului.
3. Cum stabilim zilele libere/concediul?
Un alt aspect vital care trebuie discutat încă de la început: zilele libere. Trebuie să stabiliți înainte cu un timp atunci când bona își ia zile libere sau concediu, tocmai pentru a putea să faci aranjamentele necesare.
4. Poți să-mi povestești mai multe despre stilul tău de educare?
La fel ca și părinții, bonele au stiluri diferite de parenting și este important ca acestea să se alinieze. Dacă stilul bonei se potrivește cu al tău, atunci poate ai în față persoana potrivită.
5. Ai fi dispusă să rămâi peste program, dacă intervine o urgență?
E bine să ai pe cine să te bazezi, în caz că apare ceva urgent și ești reținut la serviciu sau în altă parte. Bineînțeles că orele suplimentare se vor plăti, însă trebuie să știi dacă există disponibilitate.
6. Ce părere ai despre expunerea copiilor în fața ecranelor?
Organizația Mondială a Sănătății recomandă părinților să nu expună copiii sub doi ani în fața ecranelor. Pentru copiii între 2 și 5 ani, se recomandă ca timpul ne expunere să nu fie mai mare de o oră.
Așadar, și aici trebuie să fii atent. Nu vrei să angajezi pe cineva care îți lasă copilul în fața desenelor ore întregi.
7. Poți să-mi dai exemplu de o situație dificilă cu care te-ai întâlnit la alte locuri de muncă? Cum i-ai făcut față?
La fel ca și în cazul altor locuri de muncă, e bine să îți dai seama cum va aborda situațiile dificile, care inevitabil vor apărea. Un mod simplu prin care poți să faci asta, este să observi cum s-a confruntat cu astfel de situații.
8. Vei găti?
Dacă îți dorești ca bona să îi pregătească masa celui mic, atunci trebuie să fii sincer ân aceastp privință și să îți spui și preferințele (de exemplu, vrei ca micuțul să mănânce sănătos, fără prăjeli, sau zahăr).
Sperăm că aceste întrebări te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și familia ta.
Surse foto: istockphoto
Surse articol: insider.com