Primele ciocănele de pui printate 3D din carne adevărată
Lanțul de restaurante KFC a anunțat în mod oficial că a încheiat un parteneriat cu un laborator rus de cercetare, denumit 3D Printing Solutions, pentru a dezvolta o tehnologie pentru ceea ce denumește “carnea viitorului”. Acest laborator a ajuns să producă nuggets de pui, fiind un pionier în domeniu. Ciocănelele de pui vor arăta și vor avea gustul extrem de similar cu cel original, specific produselor KFC. Producerea de pui printat 3D reprezintă o abordare mai prietenoasă cu mediul înconjurător comparativ cu carnea standard.
Cum este posibil acest lucru? Conform comunicatului de presă, laboratorul lucrează la “dezvoltarea unei tehnologii de bioimprimare folosind cellule de pui și material vegetal, permițând reproducerea gustului și a texturii specifice cărnii de pui“.
Prin intermediul acestei metode de bioimprimare, poți încorpora toți micronutrienții pe care îi conține puiul, fără să adaugi aditivii folosiți în agricultura și creșterea păsărilor în mod tradițional. Prin urmare, reprezintă o variantă mult mai sănătoasă, mai etică, nefiind animale rănite în acest proces.
În cadrul comunicatului este citat un studiu realizat de Revista Americană de Mediu, Știință și Tehnologie care susține că “tehnologia creșterii cărnii din celule are un impact negativ minim asupra mediului, permițând reducerea consumului de energie la mai puțin de jumătate, reducerea emisiilor de gaze de seră de 25 de ori și folosirea de mai puțin pământ cu 100 de ori comparativ cu producția de carne bazată pe ferme.“
Impulsionarea folosirii de pui imprimat 3D reiese din tendința în creștere de a obține alternative la carne, care s-a răspândit și în lanțuri de fast food, precum și în supermarket-uri.
Nu există încă un restaurant care să-și fi creat propria versiune de carne alternativă, însă pare că va fi vorba despre KFC. Este important de subliniat că aceste ciocănele printate 3D sunt compuse din material vegetale și cellule de pui. Există și un alt producător, Alimente Imposibile și Mai mult decât carne, ale cărui produse sunt 100% vegetale, prin urmare pot fi o alegere pentru vegetarieni.
În plus, deși laboratorul de cercetare s-a ocupat de aspectele științifice, KFC s-a ocupat de ingredientele din produs, oferind ingrediente de semnătură, precum condimente și produse de panificație, pentru a oferi acestor ciocănele savoarea specifică, pentru a uita că nu consume de fapt pui.
Sunt necesare însă diverse teste până să fie lansat produsul, ceea ce se estimează în toamna anului 2020 în Moscova. Nu se știe când va figura în meniul restaurantelor din SUA.
Sursa: https://mashable.com