Am adunat 5 proiecte de cusut rapide și ușoare pentru persoanele care nu au experiență. Așadar, ia un loc în fața noii tale mașini de cusut, relaxează-te și distrează-te cu aceste idei pe care le vei face într-un timp scurt, fără efort, dar cu o mare satisfacție:
1. Săculeți cu șnur pentru depozitat
Creează-ți proprii săculeți de depozitare drăguți și încăpători în care să-ți pui toate acele lucruri care au nevoie fie de protecție împotriva prafului, fie de un loc sigur pentru a nu se pierde. Acești săculeți cu șnur sunt atât de ușor de făcut încât poți modifica dimensiunea după nevoile tale. Poți refolosi țesături vechi de la alte articole sau bucăți de material rămase de la diferite proiecte de croitorie.
În accești săculeți cu șnur poți depozita tot felul de lucruri: obiecte mici precum bijuterii sau cosmetice, pantofi sau curele, instrumente de scris sau piese de lego din camera copilului, semințe și legume uscate din bucătărie. În funcție de scopul acestora, vei alege materialul și dimensiunile potrivite.
2. Bluză de vară cu bretele
Bluzele cu bretele cunoscute sub numele de bluze camisole sunt fantastic de versatile, se pot purta vara sau primăvara cu jeansi sau fuste sau le poți combina toamna cu un cardigan confortabil. Pot fi purtate la serviciu sau la o ocazie specială sau pot fi îmbrăcate pentru o ieșire cu prietenii în oraș.
Un astfel de model simplu, șic și relaxat nu necesită un tipar de croitorie, ci mai degrabă cunoașterea măsurilor corpului. Forma sa simplă și lejeră, alături de bretelele subțiri o fac foarte șic și feminină. Ai nevoie de o bucată de material pe care să o împarți în două bucăți, față și spate și, o alta mai mică pentru cele două bretele. Acesta este modelul ideal de bluză când cauți tipare de croitorie pentru începători.
3. Kimono
Un kimono la modă, care este și foarte ușor de cusut la mașină? Exact. Nu ai nevoie de prea multă experiență în croitorie, ci doar puțină îndemânare pentru a tăia materialul drept.
Alege o țesătură ușoară, cu un drapaj frumos, de preferat mătase, vâscoză, satin sau dintr-un material elastic, dantelă sau plasă. De asemenea, dacă alegi un material cu imprimeu, optează pentru un model care va arăta bine în diferite combinații și mai ales care poate fi croit corect. Gândește-te la kimono ca la un material croit în forma literei T, unde partea din față va fi tăiată la jumătate astfel încât să creeze un decolteu, iar cele două părți să curgă de-o parte și de alta a corpului. Ține cont ca bucățile care compun kimonoul să fie poziționate corect și să fie așezate în direcția bună pentru ca imprimeul să arate complet.
Fie că vrei să te simti elegantă sau vrei un stil mai casual, cardiganul Kimono se va potrivi în foarte multe outfituri, de la cele de vară alături de costumul de baie, până la cele cu jeanși și topuri.
4. Bavețele pentru bebeluși
Unul dintre cele mai simple tipare de croitorie pentru începători cu care este recomandat să înceapă o persoană novice în croitorie sau care tocmai și-a luat o mașină de cusut nouă este bavețica pentru bebeluși. Mai ales dacă ești proaspătă mămică știi cât de utile sunt bavețelele de bebeluși.
Ține cont ca materialul pe care îl alegi să fie absorbant, dacă nu, bavețica nu va avea funcționalitatea de a reține saliva. Îți sugerăm să alegi țesături din bumbac, muselină, flanel sau jerseu - toate acestea sunt absorbante și ușor de spălat.
Dacă ai produse pe care vrei să le reutilizezi în alt scop poți crea de exemplu bavețele din costumașele mici ale copilului, dintr-un prosop de baie sau din tricourile tale de bumbac pe care nu le mai porți.
5. Rochie pentru plajă
Dacă ai o mașină de cusut nouă și nu știi cu ce să începi, o idee este să îți confecționezi o rochie de plajă confortabilă pentru a te bucura de mare și nisip într-un outfit desoebit. O rochie de plajă cu un croi lejer dintr-un material cu imprimeu estival este proiectul perfect de weekend pentru noua ta mașină de cusut.
Ca în orice alt proiect de cusut, înainte de a începe să faci ceva cu materialul, mai întâi spală-l bine și călcă-l bine. Acest lucru te va ajuta să tai drept și să coși cât mai bine materialul și va împiedica țesătura să se micșoreze sau să se deformeze tocmai după ce proiectul este gata.