Cele mai periculoase locuri din lume

Cele mai periculoase locuri din lume

Louise Tanase - Contributor

Planeta noastră este cu adevărat minunată şi fascinantă. Niciodată nu încetează să ne uimească prin diversitatea sa. Această frumoasă planetă albastră găzduieşte munţi magnifici, vulcani misterioşi, râuri maiestuoase, deşerturi fără sfârşit şi atât de multe minuni încât mintea nu le poate cuprinde şi ochii nu încetează să se bucure admirându-le. Şi totuşi, indiferent cât de minunată este planeta pe care trăim, nu trebuie să uităm cât de periculoasă este uneori, mai ales în anumite locuri. Află despre ce este vorba.

Deşi majoritatea dintre noi visează permanent cu ochii deschişi să străbată Pământul în lung şi în lat, deşi am vrea să hălăduim nestingheriţi prin toate vârfurile, văile, oceanele şi cotloanele cele mai ascunse ale minunatei noastre planete, trebuie să ţinem cont de faptul că nu toate locurile sunt primitoare şi că natura nu este paşnică întotdeauna. Iată care sunt cele mai periculoase locuri pe care nu vei vrea să le vizitezi nici tu. Probabil. Sau vrei?

1. Valea Morţii, SUA

Dacă Pământul este căminul nostru, atunci Death Valley (Valea morţii) este cuptorul fierbinte. Acest deşert incredibil de frumos deţine recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe planeta noastră: 56,7 grade Celsius. Indiferent cât de tare crezi că eşti, soarele arzător şi căldura mistuitoare din Death Valley te va epuiza destul de repede. Fără apă, se poate supravieţui în acest deşert maximum 14 ore.

2. Deşertul Danakil, Eritrea

 

 

Cu temperaturi ce depăşesc adeseori 50°C, numeroşi vulcani activi şi gheizere care emit gaze toxice, este greu să îţi imaginezi un peisaj mai brutal decît cel din deşertul Danakil din Africa. Probabil că majoritatea oamenilor consideră că acest loc este „iadul pe pământ", însă trebuie să ştii că, totuşi, atrage foarte mulţi aventurieri curajoşi din întreaga lume. Dacă ai un asemenea curaj nebun şi vrei să vizitezi deşertul Danakil, reţine că este strict interzis să te aventurezi în acest deşert pe cont propriu, fără un ghid experimentat.

3. Muntele Washington, SUA

Vârful muntelui Washington deţine recordul pentru cele mai rapide vânturi de pe suprafaţa pământului. Viteza cea mai mare înregistrată aici este de 327 km / oră. Totuşi, vântul puternic nu este cel mai mare pericol al acestei zone - temperaturile pot coborî aici până la -40°C, iar căderile de zăpadă fac din acest munte unul foarte periculos. În ciuda înălţimii sale modeste (1917 metri), Muntele Washington este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Disconfortul şi pericolul pe care corpul uman îl percepe pe acest vârf sunt comparabile cu cele experimentate în vârful Muntelui Everest.

4. Vulcanul Sinabung, Indonezia

Vulcanul Sinabung este situat în insula indoneziana Sumatra. Erupţiile au loc frecvent , lăsând fără adăpost sute de oameni şi punând în pericol vieţile celor ce trăiesc în apropierea sa. Oraşele şi satele din apropiere au fost în întregime acoperite de lavă şi cenuşă de mai multe ori, în anii 2010, 2013, 2014 şi 2015. Ultima erupţie catastrofală a avut loc în februarie 2016 şi a emanat gaze vulcanice fatale, pietre şi cenuşă până la o înălţime de 2500 metri. Evident că nimeni nu poate şti ce se va întâmpla în viitor cu vulcanul şi când va avea loc următoarea erupţie, acesta fiind în mod cert unul dintre locurile unde nu vrei să te aventurezi.

5. lha da Queimada Grande (Insula Şarpelui), Brazilia

Ascunsă undeva pe coasta Braziliei, această insulă este recunoscută ca fiind cel mai periculos loc de pe planetă. Motivul este foarte simplu - acest loc este plin de cei mai veninoşi şerpi din lume, Bothrops, vipera vârf de lance aurie. Cercetătorii estimează că pe această insulă trăiesc aproximativ 5 asemenea şerpi pe metru pătrat. Evident că există numeroase poveşti despre oameni care au decedat aici în urma muşcăturilor acestor şerpi. Una dintre aceste poveşti spune că unul dintre paznicii farului insulei a fost atacat şi ucis de aceşti şerpi, motiv pentru care, de atunci, farul este automat şi guvernul brazilian a interzis accesul vizitatorilor pe această insulă.

6. Parcul Naţional Madidi, Bolivia

La prima vedere, acest parc pare foarte pitoresc, însă, în realitate, este foarte periculos. Motivul este că Parcul Naţional Madidi este căminul celor mai otrăvitoare şi agresive specii de plante din lume. Contactul cu oricare dintre plantele care cresc în acest parc provoacă mâncărimi intense, iritaţii şi ameţeli. Orice rană sau tăietură mică se poate infecta cu paraziţi tropicali letali.

7. Valea Morţii, Kamchatka, Rusia

 

Peninsula Kamchatka, din Orientul Îndepărtat Rus are propria sa Vale a Morţii. Acest loc este situat nu departe de faimoasa Vale a Gheizerelor. Concentrațiile mari de gaze toxice gasite în acest domeniu reprezintă o amenințare serioasă pentru orice formă de viaţă: plantele și animalele mor repede, în timp ce oamenii încep să se simtă rău foarte repede, să facă febră, amețeli și frisoane.

8. Bikini Atoll, Insulele Marshall

Pierdută undeva în apele oceanului, această insulă pare un adevărat paradis. Însă, insula Bikini Atoll a fost gazda a numeroase experimente nucleare care au transformat peisajul pitoresc al insulei într-un depozit de deşeuri nucleare radioactive. Locuitorii acestei insule au fost obligaţi să îşi abandoneze locuinţele şi chiar şi în zilele noastre această insulă este foarte periculoasă pentru orice formă de viaţă, deoarece emisiile radioactive înregistrate aici pot provoca numeroase forme agresive de cancer.

9. Depresiunea Afar, Etiopia

Vulcanul Erta Ale, din regiunea etiopiana Afar este unul dintre cei mai periculoşi vulcani de pe planeta noastră. Cutremure mici mişcă permanent pământul în această zonă, formând numeroase prăpăstii adânci. Acest lucru se întâmplă pentru că Erta Ale conține două lacuri de lavă în craterul din vârful său, iar cantitatea de lavă din ele se schimbă permanent, provocând suprafaţa pământului să se cutremure pe verticală.

10. Lacul Natron, Tanzania

 

Deşi pare ca un peisaj de pe altă planetă, această imagine suprarealistă este, de fapt, o fotografie a lacului Natron din Tanzania. Crusta de sare alcalina de pe suprafaţa lacului este atât de periculoasă încât toate fiinţele vii decedează la contactul cu aceasta. Din motive evidente, înotul în lac este strict interzis, iar mirosul puternic de sulfat de hidrogen nu permite nici măcar să stai în apropierea lacului pentru a-l admira pentru o perioadă prea lungă de timp.

Articolul urmator
Dragostea nu are dimensiuni: povestea celui mai mic cuplu din lume
Dragostea nu are dimensiuni: povestea celui mai mic cuplu din lume

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume
    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume

    Pe lângă faptul că Barbie este un brand arhicunoscut și îndrăgit de copiii din toată lumea, este și un subiect fierbinte în perioada aceasta, dat fiind faptul că...

    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!
    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!

    Când fotografa cecenă Amina Arsakova a văzut, cu aprox. 4 ani în urmă, o fotografie cu Amina Ependieva, în vârstă de 11 ani, într-un centru comercial, a...

    Cele mai frumoase fetițe gemene din lume au ajuns modele de succes! Au crescut, dar sunt la fel de frumoase
    Cele mai frumoase fetițe gemene din lume au ajuns modele de succes! Au crescut, dar sunt la fel de frumoase

    Nu degeaba au primit titulatura de „cele mai frumoase gemene din lume” când aveau doar 7 ani. Ava și Leah Clements sunt la fel de frumoase, au contracte fabuloase cu firme...

    Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ
    Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ

    Atunci când vine vorba despre plante sau remedii naturiste pentru sănătate, suntem mereu în căutare de noi informații. Însă unele plante ne pot face mai mult rău...

    Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș
    Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș

    Cea mai apreciată fotografie din lume este portretul Yelenei, o fetița surprinsă pe prispa unei case din Maramureș, în 2009 de artistul Kerekes István din Târgu...

    Elevele din România se întrec pentru titlul de cea mai bună aplicație din lume!
    Elevele din România se întrec pentru titlul de cea mai bună aplicație din lume!

    Descoperă programul care ajută elevele din România să devină antreprenoare în IT. Technovation Girls a început!

    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

    Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    © 2024 Qbebe