Cele mai ciudate plaje din lume

Cele mai ciudate plaje din lume

Louise Tanase - Contributor

Cele mai iubite destinatii de vacanta in anotimpul cald sunt cele care au in apropiere si o plaja. Majoritatea dintre noi nu putem concepe o vara in care sa nu ne relaxam macar cateva zile la soare, sa simtim nisipul cald sub talpi si valurile marii sau oceanului mangaindu-ne trupurile, de aceea Qbebe a facut o lista cu cele mai ciudate plaje din lume. Poate te inspira pentru vacanta urmatoare.

Majoritatea celor care adora plajele incep la un moment dat sa isi doreasca "altceva". Adica o plaja neobisnuita, care sa nu semene cu niciuna dintre plajele vazute in mod normal. In cazul in care si tu faci parte dintre iubitorii de plaje care vor sa viziteze sau sa leneveasca pe o plaja neobisnuita, iata cateva idei.

Playa De Amor, Insula Marietas, Mexic

Pe insula Marietas din Mexic exista o plaja ascunsa cu ape albastru-turquoise numita Playa de Amor, adica "plaja iubirii". Plaja ascunsa nu este una formata natural, ci a fost creata artificial de catre artileria mexicana si folosita drept poligon cu ceva timp in urma, apoi eroziunea naturala a desavarsit opera.

Plaja este situata pe Insula Marieta care se afla la aproximativ 22 mile marine de Puerto Vallarta, Mexic. Ceea ce o face unica si cu adevarat extraordinara este faptul ca este accesibila doar inot sau cu barca de mici dimensiuni, printr-un tunel care are o lungime de aproximativ 15 metri. Insula face parte din patrimoniul UNESCO si este un loc protejat prin lege. Plaja in sine este foarte neobisnuita deoarece este inconjurata de jur imprejur de o stanca uriasa ce se inchide ca un cerc acoperind partial plaja.

Trebuie sa stii ca, deoarece este protejata de guvernul din Mexic si face parte din Insula Marieta, trebuie sa obtii un permis de vizitare pentru a patrunde acolo. In jurul insulei turistii pot observa minunata viata salbatica si pot admira delfini, balene cocosate si pisici de mare.

Plaja cu nisip negru din Vik, Islanda

Orasul Vik este cel mai sudic oras ale Islandei si este asezat in imediata apropiere a vulcanului Katla si a unei minunate plaje cu nisip si pietricele negre.

 

Nisipul este incredibil de negru, iar culoarea sa este datorata, probabil, faptului ca lava fierbinte a vulcanului Katla s-a scurs in apele reci ale oceanului. Trebuie sa stii ca aceasta plaja neobisnuita mai atrage turistii si cu alte atractii interesante.

Pe tarm exista cateva coloane zimtate din bazalt uimitoare numite Reynisdrangar care sunt locuite de o populatie numeroasa de pufini, niste pasari mici, colorate si foarte simpatice.

Plaja cu nisip rosu, Insula Rabida, Galapagos

 

Cunoscuta si sub numele de insula Jervis, insula Rabida este neobisnuita datorita plajei sale cu nisip rosu-maroniu, a stancilor si pantelor abrupte de aceeasi culoare sapate in materie vulcanica.

Trebuie sa stii ca bizara culoare rosie a nisipului se datoreaza concentratiei imense de fier din materia vulcanica de pe insula Rabida.

 

Insula este populara printre turistii indragostiti de plaja si de animale, deoarece este caminul a numerosi lei de mare, iguane si diferite specii de pasari, printre care pelicanul cafeniu.

Plaja cu scoici, Shark's Bay, Australia

Exact cum sugereaza numele, Plaja cu Scoici nu este o plaja obisnuita acoperita cu nisip. In locul nisipului, aceasta plaja este acoperita cu miliarde de scoici mici albe, stratul de scoici fiind estimat la aproximativ 10 metri adancime.

Toate aceste frumoase scoici albe ce acopera plaja sunt din specia Hamelin Cockle, o specie ce populeaza abundent apele acestei zone, datorita tolerantei lor la salinitatea ridicata a apelor. Alte specii, inclusiv pradatorii care se hranesc cu Hamelin Cockle nu pot supravietui in aceste ape foarte sarate.

Trebuie sa stii ca in lume mai exista o singura plaja acoperita cu scoici in afara de aceasta de la Shark's Bay.

Plaja cu nisip negru Punaluu, Hawaii

 

Situata pe Insula Mare din Hawaii, intre Parcul National al Vulcanilor din Hawaii si micutul oras Naalehu, Plaja Punaluu este faimoasa pentru nisipul sau negru de bazalt si creat de lava vulcanului care s-a varsat in ocean.

 

Desi tarmurile negre ale insulei, incadrate exotic de palmieri de cocos creaza o priveliste suficient de impresionanta pentru turisti, trebuie sa stii ca aceasta nu este singura atractie a insulei.

 

Turistii care viziteaza insula mai vin aici si pentru a observa honu, testoasele verzi de mare specifice acestei zone.

Plaja Bolovanilor, Simon's Town, Africa de Sud

 

O plaja retrasa formata printre bolovani de granit, plaja Bolovanilor din Simon's Town, Africa de sud este caminul unei colonii de pinguini africani care s-a stabilit aici in anii '80.

Aleile acoperite cu lemn permit turistilor sa se plimbe in voie si sa admire pinguinii in habitatul lor natural in timp ce micile vietuitoare isi vad de viata lor obisnuita: stau la soare, se tavalesc in nisip sau se scufunda in apele limpezi. Desi sunt amuzanti si dragalasi, probabil ca nu vei vrea sa te apropii prea mult de pinguini: turistii care au facut acest lucru spun ca acestia miros cam urat.

Plaja in sine este superba si trebuie sa fii sigur inainte de a merge acolo ca acumulatorii aparatului de fotografiat sunt incarcati: vei face nenumarate fotografii cu bolovanii de toate dimensiunile, dar si cu pinguinii africani.

Plaja cu apa fierbinte, Peninsula Coromandel, Noua Zeelanda

Plaja cu apa fierbinte se afla pe Peninsula Coromandel, in Noua Zeelanda, iar denumirea neobisnuita a acesteia provine de la o caracteristica la fel de neobisnuita: izvoarele de apa termala ies aici la suprafata, filtrate, evident, de nisip.

 

Turistii obisnuiesc sa sape gropi mari in nisip folosind lopeti si galetuse si sa se aseze in ele, bucurandu-se astfel de apele termale. Apa termala are o temperatura de aproximativ 64°C atunci cand este filtrata de nisip, intre flux si reflux. Cel mai bun moment pentru a te bucura de izvoaree termale de pe plaja cu apa fierbinte este la doua ore dupa reflux.

 

Dupa fiecare flux si reflux, toate gropile create de turisti sunt sterse, lasand plaja neteda, gata sa primeasca o noua serie de turisti care doresc sa isi sape gropile pentru minibazinele individuale. In cazul in care nu ai o lopatica nu trebuie sa te ingrijorezi. Exista centre de inchiriat pe plaja.

Plaja Maho, St. Maarten

 

Plaja Maho este situata in St Maarten si este faimoasa pentru Aeroportul International Princess Juliana aflat adiacent plajei. Trebuie sa stii ca aceasta plaja este unul dintre putinele locuri din lume (exceptand aeroporturile, desigur) unde vei avea ocazia sa observi de aproape o aeronava in miscare.

 

Acest lucru este posibil datorita faptului ca avioanele care sosesc in St. Maarten si trebuie sa aterizeze pe aeroportul Princess Juliana trebuie sa se apropie cat mai mult de pamant atunci cand se apropie de pista de aterizare 10 pentru a putea incheia aterizarea pana la capatul pistei respective; rezultatul este un zbor la altitudine extrem de mica deasupra plajei.

 

Acesta este motivul pentru care plaja Maho de pe insula caraibiana St. Maarten nu este un loc perfect numai pentru bai de soare, ci si pentru observarea aeronavelor. Plaja este faimoasa pentru acest lucru si pentru apropierea de aeroport: sunt practic doar cativa pasi intre plaja si pista de aterizare mentionata. Desi poate parea foarte interesant si palpitant sa vezi avioane in zbor atat de aproape, trebuie sa stii ca exista indicatoare care avertizeaza ca exista riscuri semnificative pentru turisti din cauza expunerii la jetul de aer emis de avion. O femeie a fost ranita anul trecut in acest fel si filmarea video a circulat multa vreme pe internet.

Plaja Gulpiyur, Llanes, Spania

 


 

Plaja Gulpiyuri este, de fapt, o groapa inundata, o plaja pe continent, aflata in apropiere de Llanes, Spania, cu o lungime de aproximativ 40 de metri.

 

Micuta plaja in forma de scoica, asezata in mijlocul unei... poieni de pe coasta nordica a Spaniei este la fel de fermecatoare ca si Llanes, oraselul din imediata vecinatate. Nisipul auriu si apele curate care se supun mareei isi datoreaza existenta bizara unei serii de tuneluri subterante sapate de apa sarata a Marii Cantabrica, tuneluri ce permit apelor din Golful Biscay sa creeze mici valuri.

 

Ascunsa de mai multe dealuri, plaja este destul de greu de gasit de catre turisti, insa a reusit sa devina destul de populara printre turistii indragostiti de plaje neobisnuite.

Plaja Zlatni Rat, Brac, Croatia

Plaja Zlatni Rat este o plaja ingusta, cu o forma unica, plina de pietricele albe, aflata pe coasta sudica a insulei Brac in Croatia.

 

Forma plajei se schimba in permanenta odata cu fluxul si refluxul, cu schimmbarea curentilor apei si a vantului, avand o iesire in largul marii de 634 metri lungime. Ape de azur scalda si inconjoara aceasta plaja cu forma ciudata.

 

Plaja Zlatni Rat este foarte populara printre fanii sporturilor acvative. Marginita de o dumbrava de pini, plaja beneficiaza si de cateva locuri in care te poti ascunde de soarele torid la nevoie.

Plaja de sticla, Fort Bragg, California

 

Plaja de sticla este o plaja aflata in Parcul Statal MacKerricher, in apropiere de Fort Bragg, California si este plina de bucatele de sticla de mare provenite din anii intregi in care s-au aruncat deseuri in apa, in zona de coasta din partea nordica a orasului.

Incepand cu anul 1906 pana in 1967, tot gunoiul, incepand cu parti componente ale masinlor, baterii, sticla si alte deseuri erau aruncate de pe stanci in ocean, potrivit FortBragg.com.

 

Comitetul de masurarea a calitatii apelor coastei de nord a oprit in cele din urma aruncarea deseurilor in aceasta zona si in urmatoarele decenii valurile au curatat plaja, dar au depus bucatele mici, rotunjite si neted de sticla colorata care acum acopera in intregime zona. Trebuie sa stii ca plaja este frecventata de turisti si ca in fiecare an aici are loc Festivalul Sticlei.

Plaja cu nisip verde Papakolea, Hawaii

 

Plaja Papakolea este o plaja cu nisip verde aflata langa Punctul Sudic, in districtul Kau din Hawaii. Este una dintre cele doua plaje cu nisip verde care exista in lume, cealalta aflandu-se in insulele Galapagos.

 

Nisipul sau ciudat este verde deoarece este format in principal din cristale olivine care erodeaza din bazalt, conform studiilor realizate. Nisipul verde al plajei Papakolea s-a format prin inchiderea conului de zgura format in urma cu peste 49000 de ani. Coroziunea permanenta si constanta a conului de zgura asigura plajei o improspatare permanenta a stocului de nisip verde.

 

Din pacate, trebuie sa stiti ca la un moment dat eroziunea se va incheia si in cele din urma culoarea verde a nisipului o sa dispara.

Plaja Genipabu, Natal, Brazilia

 

Un punct de atractie neobisnuit dar foarte apreciat in Natal, Rio Grande do Norte, Brazilia, plaja Genipabu este spectaculoasa datorita complexului de dune de nisip si a lagunei.

Dunele de nisip de pe plaja Genipabu sunt mobile, deoarece vanturile coastei Rio Grande do Norte muta nisipul dintr-un loc in altul, creand peisaje superbe.

 

Plimbarile cu buggie (un fel de atv cu roti supradimensionate) sunt foarte populare pe aceasta plaja. In cazul in care vrei sa faci o plimbare mai exotica, poti explora dunele de nisip, mai lent, cu un dromader.

Plaja cu nisip rosu, Insula Prince Edward, Canada

 

Insula Prince Edward din Canada este celebra pentru solul sau rosu si pentru nisipul care se desprinde din defalcarea placilor de gresie rosie.

Continutul mare de fier al nisipului ii confera acestuia o minunata culoare ruginie. Insula Prince Edward este gazda unui numar mare de atractii turistice naturale: stanci, dealuri, golfuri si maiestuosul pod al Confederatiei.

Insa cea mai fotogenica atractie turistica ramane, fara indoiala, plaja cu nisip rosu.

Plaja cu bile de bowling, Point Arena, California

 

Aflata in sudul localitatii Point Arena in California, plaja cu bile de bowling este plina de bolovani preistorici care au fost slefuiti frumos de trecerea anilor, transformandu-se in sfere perfect netede, majoritatea avand dimensiunea unei bile de bowling.

 

Cel mai bun moment sa vizitezi aceasta plaja este la momentul refluxului, atunci cand poti vedea bilele in toata splendoarea lor.

Plaja cu nisip roz, Insula Harbour, Bahamas

 

Insula Harbour din Bahamas este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip roz. Culoarea roz a nisipului provine de la niste creaturi microscopice cu cochilie numite Formaminifera. Si pentru ca pala culoare roz este asociata cu romantismul, nu este nicio surpriza ca plaja este plina de indragostiti aflati in luna de miere.

 

Fiind una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip roz din lume, plaja este mereu cautata de turisti.

Daca va doriti o vacanta romantica si o destinatie cu plaja, plaja aceasta va fi perfecta.

Voua care plaja va place cel mai mult?

Articolul urmator
Cum să vorbești cu copilul despre evenimentele negative din lume
Cum să vorbești cu copilul despre evenimentele negative din lume

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume
    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume

    Pe lângă faptul că Barbie este un brand arhicunoscut și îndrăgit de copiii din toată lumea, este și un subiect fierbinte în perioada aceasta, dat fiind faptul că...

    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!
    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!

    Când fotografa cecenă Amina Arsakova a văzut, cu aprox. 4 ani în urmă, o fotografie cu Amina Ependieva, în vârstă de 11 ani, într-un centru comercial, a...

    Cele mai frumoase fetițe gemene din lume au ajuns modele de succes! Au crescut, dar sunt la fel de frumoase
    Cele mai frumoase fetițe gemene din lume au ajuns modele de succes! Au crescut, dar sunt la fel de frumoase

    Nu degeaba au primit titulatura de „cele mai frumoase gemene din lume” când aveau doar 7 ani. Ava și Leah Clements sunt la fel de frumoase, au contracte fabuloase cu firme...

    Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș
    Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș

    Cea mai apreciată fotografie din lume este portretul Yelenei, o fetița surprinsă pe prispa unei case din Maramureș, în 2009 de artistul Kerekes István din Târgu...

    Am pus camere de filmat în camera bebelușului pentru că aveam impresia că aud zgomote ciudate. Ce am descoperit din imagini
    Am pus camere de filmat în camera bebelușului pentru că aveam impresia că aud zgomote ciudate. Ce am descoperit din imagini

    O cameră de filmat montată în camera bebelușului este mai mult decât o necesitate în societatea modernă actuală. Părinții, preocupați de bunăstarea și liniștea...

    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

    Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    Din ce culte religioase fac parte româncele care au adus pe lume cei mai mulți copii
    Din ce culte religioase fac parte româncele care au adus pe lume cei mai mulți copii

    Nu este o noutate faptul că natalitatea a scăzut tot mai mult în ultimii ani în țara noastră. Sociologii au încercat să-și explice acest fenomen și au ajuns la...

    © 2025 Qbebe