Unul din cei mai iubiți și îndrăgiți preoți din mediul online, Vasile Ioana se adresează tinerilor părinți ai generației actuale și îi roagă să ia decizii inspirate pentru ca cei mici să aibă parte de un viitor echilibrat și prosper.
Cine este părintele Vasile Ioana și ce relație are cu soția lui?
Părintele Vasile Ioana este căsătorit cu soția lui de 26 de ani. Unul din cei mai iubiți preoți din România are o poveste de viață impresionantă și se declară a fi un reprezentant al bisericii atipic, pentru că iubește muzica rock, iubește să facă sport și uneori se destinde cu un gin tonic.
Adesea participă la podcasturi și la emisiuni televizate pentru a da sfaturi prețioase milioanelor de tineri care îl urmăresc. Un lucru mai puțin cunoscut celor care îl iubesc este faptul că părintele este un familist convins, care își iubește foarte mult soția, copiii și care susține că în calitate de preot, pune suflet și iubește oamenii.
Soției sale îi poartă o admirație deosebită și nu contenește în a-i face surprize și gesturi de dragoste. La 50 de ani, părintele mărturisește: „Și astăzi mă gândesc cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Că și ea e teolog și psiholog, are două maserate în psihologie. Nu poți să o cucerești chiar ușor, se prinde dacă e vreo vrăjeală.
E deșteaptă, e frumoasă, n-ai nicio șansă să îți ascunzi gândurile. Dar la noi nu există dispute care să-i deranjeze pe copii, noi avem discuții în contradictoriu. Ea nu vine întoarsă pe dos doar dacă are la serviciu probleme, că ea e psiholog de copii și are cazuri din astea grave cu probleme de sănătate și e dramatic”.
Părintele are la rândul său trei băieți, deci vorbește din propria sa experiență în creșterea celor trei copii. Băiatul cel mijlociu este student la Universitatea Oxford, una din cele mai prestigioase universități din lume.
În calitate de tată, susține că i-a învățat pe fiii săi să gândească, să fie independenți și, având o situație financiară modestă, nu a avut prea multe lucruri să le ofere, ceea ce i-a avantajat la maturitate pe băieți.
Părintele Vasile Ioana: Cuvintele pe care copilul nu trebuie să le audă din gura ta, mamă!
Cu o familie fericită și împlinită, părintele Vasile Ioana sfătuiește părinții să nu devină slugile copiilor!
Adesea părintele participă la emisiuni televizate și la podcasturi, iar recent a fost invitat la un podcast unde a atenționat părinții să nu devină slugile copiilor. Practic, părintele face referire la faptul că părinții nu trebuie să le ofere totul pe tavă cu ușurință mezinilor familiei.
Este necesar să îi învețe să aprecieze banul muncit, oferindu-le în același timp iubire necondiționată. Din dorința de a se relaxa după muncă sau după alte evenimente mai stresante, deseori părinții le pun la dispoziție dispozitive de tip telefon tabletă sau calculator, iar acest lucru este catalogat de către părintele Vasile Ioana a fi îngrijorător.
„Dacă faci așa să primească e pentru că părinții... mamelor, taților, când îl vezi pe copil că stă acolo la jocurile online, când îl vezi pe copil că stă acolo îi zici „Bă, băiatule, vino încoace să te iubesc”, și el zice „Nu, vreau aici la jocuri”, el trăiește într-o lume virtuală și nu zice nimic, nu te deranjează (copilul), dar dacă îi zici după „Hai, mă, să ducem gunoiul”- refuză.
Deci noi, devenim slugile copiilor noștri: „Ce îți ia tata? Iphone 14? Bine, ultimul model. Dar ce mai vrei, cu 3 camere? Cu trei camere să fie” și atunci ce devii tu, ca părinte? Dragi părinți, nu deveniți slugi ai copiilor voștri: „Copile drag, am pentru un tricou între 60 și 120 de lei, caută ceva de acești bani”, a concluzionat părintele.
Părintele Vasile Ioana: 7 greșeli pe care părinții le fac în educația copilului
Sfaturile părintelui, susținute de psihologi
Psihologul Beatrice Busuioc împărtășește opinia părintelui Vasile Ioana și sfătuiește părinții să nu le ofere ecrane luminoase copiilor doar pentru a-i ține captivați și ocupați.
Specialista atrage atenția asupra faptului că, dacă cei mici sunt strigați în timp ce folosesc aceste dispozitive, ei nu răspund pentru că nu aud din cauză că acești stimuli sunt atât de puternici pentru creierul lor și au un efect dăunător asupra stării emoționale și cognitive.
Un telefon acționează ca și un drog pentru un copil mic și creează dependențe, iar problemele de comportament care apar se datorează sevrajului, atunci când părinții iau copiilor telefonul.
Îi mulțumim părintelui Vasile Ioana pentru aceste sfaturi de viață și urmărim cu atenție și cu mult interes emisiunile la care apare pentru a ne bucura de povețele lui.
Surse foto: facebook.com
Surse articol: spectacola.ro, romaniatv.net