Sfatul specialistului la Școala Părinților Responsabili: ce trebuie să știi despre monitorizarea bebelușului

Sfatul specialistului la Școala Părinților Responsabili: ce trebuie să știi despre monitorizarea bebelușului

Irina Olteanu - Redactor Senior

Vei afla aici informații interesante despre importanța pe care o prezintă monitorizarea bebelușului, precum și modalități moderne de ajutor părinților prezentate de doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur. Ora de fizică a reprezentat cel de-al șaselea eveniment al Școlii Părinților Responsabili organizat de Qbebe.ro.

Doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur a oferit următoarele informații la cel de-al șaselea eveniment Qbebe, Școala Părinților Responsabili:

Eu nu vreau să vă vorbesc foarte mult de alăptare astăzi, vreau să vă întreb pe cei din sală și vreau să știu câte fetițe avem în sală. Acasă sau în burtică. Și să aflu și câți băieței avem. O să vă spun că de când țin eu cursuri de Școala Mamei tot încerc să fac rapoarte, să văd câte fetițe, câți băieței am în sală și în ultimii 2-3 ani am observat că am mai mulți băieței decât fetițe. Tot aștept să se nască și ele, ca să aibă și ei cu cine să se însoare. 

Aș vrea să vă întreb pe cei care aveți copii acasă dacă ați monitorizat bebelușul când s-a născut. Dacă ați monitorizat numărul de scaune, cât a mâncat, cât a dormit. Este cineva care crede că nu o să monitorizeze nimic după nașterea copilului? Eu vreau să vă vorbesc despre monitorizarea bebelușului. Știm că este important să facem asta, că primele 1000 de zile din viața unui copil sunt importante, că monitorizarea sarcinii este importantă. Probabil toate gravidele au fost la medic, au făcut o mulțime de analize, de investigații, au monitorizat sarcina destul de aproape, iar eu am o soluție pentru dumneavoastră. Se numește aplicația uGrow. Este o aplicație de monitorizare a sarcinii și a nou-născutului.

scoala parintilor responsabili

Cu siguranță o să aveți multe întrebări după naștere, cu siguranță o să vă întrebați, și îmi amintesc că am fost sunată de foarte multe mame și chiar astăzi am primit 3 dintre ele. Culmea, 2 erau de la tătici. Copilul meu nu a urinat de aseară, ce să fac? Și când l-am întrebat dacă a mâncat a zis că nu, a dormit 8 ore. Atunci ce să urineze? Se știe că cu cât udă copilul mai multe scutece, cu atât înseamnă că se hrănește, că suge. Mai ales la hrănirea la sân, la alăptare. Dacă îl hrănim cu biberonul, cu siguranță vom ști cât a mâncat, dacă-l alăptăm, nu vom cunoaște acest lucru. Majoritatea părinților încearcă să folosească metoda cântarului. Adică îl cântărim înainte și după supt, ca să monitorizele cât a mâncat. Dar dacă îl veți monitoriza la o singură masă, s-ar putea să intrați în panică dacă la acea masă a mâncat doar 30 ml. De aceea, monitorizarea sau proba suptului se face pe mesele pe 24 de ore, și nu pe o singură masă. 

Aplicația este prima aplicație medicală din lume. A fost creată cu specialiști din domeniul medical. Este o aplicație interactivă care o să vă ofere o imagine completă și reală asupra a ceea ce se întâmplă cu copilul. Și principalele beneficii ale aplicației uGrow sunt în primul rând pentru dumneavoastră, sunt pentru beneficiul copilului. și o să vă dau un exemplu: puteți monitoriza prin aplicație cât a mâncat, cât a supt ca și timp sau cât a supt ca și cantitate. Atunci aveți o opțiune de start cronometru în care puteți să monitorizați timpul pe care copilul îl petrece la supt, la sân. Cât ați colectat, dacă folosiți pompa, ca să știți cât lapte produce un sân, cât lapte produce celălalt. Biberoane, dacă este hrănit artificial și aveți contraindicație de alăptare, cu siguranță veți dori să știți cât a mâncat copilul. Somn, cât a dormit. Plâns - se cunoaște faptul că dacă o întrebi pe o mamă cât a plâns copilul dumneavoastră și a plâns 30 de minute, în general mama spune 2 ore. Are tendința de a exagera. Se știe faptul că dacă un copil plânge, s-ar putea într-o jumătate de oră să plângă și mama și de aceea îi sfătuiesc pe tătici ca atunci când copilul plânge să se implice în liniștirea copilului. S-ar putea ca mama să fie stresată, să fie obosită, să aibă dureri, este în perioada de lăuzie în care stabilitatea hormonală încă nu s-a produs și atunci mama să fie plângăcioasă. Ar fi bine să se implice tăticii, dar și bunicii și bunicile, pentru că vin cu o altă stare, mult mai liniștiți. 

Greutatea, lungimea copilului, temperatura, de asemenea le puteți monitoriza și puteți observa toate aceste date sub forma unui grafic. Sunt mai multe tipuri de grafice, pentru a vă oferi o imagine cât mai reală asupra situației și stării copilului. Este important să observăm acest lucru. De multe ori, atunci când se duc la medic părinții au tendința să spună că a vărsat, de 3 ori, în cantitate mare, dar observăm că acel copil crește în greutate și în lungime. Este important să cunoaștem acest lucru.

UGrow îi învață pe părinți prin intermediul unor articole specializate. Să știți că există articole despre sarcină și despre copil, cu recomandări cu privire la sănătate și siguranță, la dietă și fitness. De asemenea, pentru copil dezvoltare și alăptare, hrănirea copilului, temperatură, creșterea copilului, situații de criză pe care le puteți întâlni.

scoala parintilor responsabili

În plus, uGrow îl serbează pe cel mic, pentru că dumneavoastră puteți începe și descărca această aplicație, și o să vă spun cum, încă din perioada de sarcină. Puteți să introduceți datele privitoare la primul trimestru, la primele vizite la medic în al doilea trimestru, mișcarea bebelușului, fotografii pe care le faceți. Iar toate informațiile sunt asemănătoare și apar în ordine cronologică cu pagina de Facebook. Toată lumea o utilizează și este ușor de folosit. 

UGrow poate ține un jurnal și puteți introduce date despre greutate. Este important să introduceți cât mai multe date, ca datele introduse în aplicație să fie corecte și complete, ca după naștere, în momentul în care monitorizați cât a mâncat copilul să nu introduceți doar 2 din cele 7-8 mese pe cele 24 ore, ca să vă dați seama dacă el mănâncă în limitele vârstei și greutății lui.

Aplicația îi ajută pe părinți cu sfaturi personalizate. Dacă datele introduse nu sunt corecte sau dacă cele introduse, iar aplicația sesizează că există greșeli, uGrow trimite părinților notificări de genul știați că. Dacă un copil a dormit mai puțin, aplicația trimite părinților sfaturi, ce să facă ca acesta să doarmă mai bine sau mai mult. 

 

UGrow îmbunătățește calitatea vizitelor la medic prin prezentarea unor date precise, de aceea aplicația poate exporta acele grafice pe care dumneavoastră le completați sub forma unui fișier pdf, se va putea realiza în curând. Le puteți printa și puteți merge cu acele grafice la medic și îi puteți arăta atunci când copilul face febră dacă a făcut febră, cât a făcut și acesta să vă ofere cele mai bune recomandări. Pot fi monitorizate și condițiile din camera bebelușului. Poate fi monitorizată temperatura și umiditatea, poate fi de asemenea monitorizată temperatura copilului prin sistemul de monitorizare inteligent de la Philips Avent și prin termometrul inteligent. De asemenea, există încă o aplicație, deci sunt două, pentru aceste dispozitive pe care le puteți folosi pentru copilul dumneavoastră.

UGrow vă ajută în călătoria de părinte. Vreau să vă spun că de-a lungul acestor ani, deși eu acum și aici vă vorbesc despre o aplicație, am să vă spun că am întâlnit foarte mulți părinți care erau speriați de ceea ce se întâmplă cu copilul lor. Am întâlnit părinți care se temeau și de foarte multe ori tătici. Dacă veți monitoriza somnul bebelușului, cât mănâncă copilul, cât a dormit și sunteți mult mai liniștite, probabil că și tăticii vor avea momentele lor de liniște alături de mămici. Iar pe tătici îi sfătuiesc să descărcați aplicația și să monitorizați copilul pentru că am primit de foarte multe ori telefoane de la tătici să îmi spună că soția plânge de 3 zile. Dar îi întreb: soția dumneavoastră a mâncat? Iar ei răspund că nu a mâncat, dar nu de asta plânge. Dar a dormit? Nu, dar nici de asta nu plânge. Are dureri? Are dureri, dar nici de asta nu plânge. Și copilul plânge? Plânge și el de o săptămână, dar eu cred că are alt motiv de plânge soția, crezând că soția este într-o fază de depresie. Eu vă sfătuiesc să descărcați și dumneavoastră aplicația, să le liniștiți pe mame, să încercați să le luați copilul la sân atunci când mai dorm și dacă nu monitorizați perioadele de somn ale bebelușului, cel puțin monitorizați-le pe ale mamei pentru că veți avea nevoie. 

Ugrow baby poate fi descărcat de pe Google Play sau App Store, depinde de tipul de telefon. O să vă spun că dacă meniul telefonului este în limba engleză, și cel al aplicației va fi în limba engleză. Dacă meniul este în limba română meniul aplicației va fi în limba română. Este gratuită aplicația, o puteți descărca oricând, este ușor de utilizat, vă recomand să o încercați. Și eu m-am jucat pe aplicație și recunosc că am recomandat-o părinților și am primit feedback-uri bune de la ei, sunt foarte încântați, pentru că înainte își notau pe agendă. Și este mult mai ușor și mult mai practic să apeși pe un buton și să cronometrezi sau să introduci câteva date acolo în timp ce copilul suge sau mai târziu, când vă amintiți.
 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sfatul specialistului: 6 întrebări pe care trebuie să i le adresezi profesorului copilului dacă are probleme la școală
    Sfatul specialistului: 6 întrebări pe care trebuie să i le adresezi profesorului copilului dacă are probleme la școală

    Niciun copil nu este un sfânt și, mai devreme sau mai târziu, cel mai probabil că va face anumite năzbâtii. Este bine să adresezi problemele comportamentale ale...

    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi
    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi

    Steven Palter, medic ginecolog și directorul unei clinici de fertilitate din New York este cunoscut în mediul online (dar nu numai) pentru că demontează miturile cu privire la...

    Sfatul specialistului: cum gestionăm anxietatea de separare la cei mici?
    Sfatul specialistului: cum gestionăm anxietatea de separare la cei mici?

    Copilul tău preșcolar are dificultăți în a sta departe de tine? Sarah Rosensweet, expert în parenting, dezvăluie trei metode prin care poți gestiona anxietatea de separare...

    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului
    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului

    Toți părinții își învață pe copii să fie politicoși, ceea ce e foarte bine. Însă dincolo de „te rog” și „mulțumesc”, e important ca cel...

    Încă puțin și începe școala! Top 10 schimbări pe care trebuie să le știi
    Încă puțin și începe școala! Top 10 schimbări pe care trebuie să le știi

    Pe 5 septembrie 2022, copiii de grădiniță și elevii încep cursurile, conform ordinului publicat în Monitorul Oficial din luna aprilie a acestui an. Anul școlar 2022-2023 va...

    Pedeapsa elevilor cu bătaia, reinstaurată în SUA, cu acordul părinților
    Pedeapsa elevilor cu bătaia, reinstaurată în SUA, cu acordul părinților

    O școală din Missouri, SUA, a decis să reintroducă pedepsele corporale în sălile de clasă. În cazul în care toate celelalte măsuri disciplinare eșuează, profesorii...

    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților
    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților

    Când lași copilul dimineața la școală te gândești că va avea o zi ca oricare alta, unde va primi educație și noi cunoștințe, se va simți bine alături de colegi, va...

    O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală
    O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

    „Minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap că altul”, „la școală specială cu ăștia care nu învață!”. Îți vine să nu să...

    © 2024 Qbebe