Generația celor născuți între anii 1980-1985 a primit o mulțime de denumiri de-a lungul timpurilor moderne, de la mileniali la Generația X. Însă au trecut anii și iată că lângă mileniari se mai adaugă un termen, cel de geriatric pentru o micro-generație de care, în acest moment, depinde bunăstarea lumii.
Cum știi că ești un milenial geriatric?
- Ești născut între anii 1980-1985.
- Ai crescut cu un computer în acasă când erai copil ... din acela vechi, cu unitate, tastatură, monitor de 20 de kilograme.
- Te simți extrem de confortabil utilizând orice tip de tehnologie, fie ea de tip analog sau digital, dar uneori propriul tău copil știe și se descurcă mai bine decât tine să facă o plată online, de exemplu.
- Poți să interpretezi subînțelesul unui sms, al unui email și în același timp să "citești" cu ușurință expresiile faciale ale unei persoane într-o întâlnire față în față.
- La o întâlnire cu prietenii subiectele principale de discuții sunt parentingul, călătoriile și politica.
- Știi ce înseamnă un oracol, dar îți amintești și cum se folosea Mirc-ul, Yahoo Messenger și Winamp.
- Știi să îți faci un selfiee, dar înțelegi și termenul de developat un film.
- Te enervează la culme termenul de ”geriatric”.
Termenul de milenial geriatric a fost folosit prima oară de Erica Dhawan, expert în resurse umane, într-un material online în care lăuda această micro-generație pentru faptul că este capabilă să se descurce atât în mediul analog cât și în cel digital și că milenialii geriatrici sunt cei mai indicați pentru a conduce echipe hibrid. Însă, deși ea scrie numai de bine, internetul nu prea a fost de acord cu termenul și multe comentarii ale celor care aparțin acestei generații au răsunat în online.
Și eu fac parte din această generație și, trebuie să recunosc, că mi-a fost greu să accept termenul. Apoi mi-am amintit că termenul de ”sarcină geriatrică” este folosit pentru femeile care rămân gravide după 35 de ani. Timpul se simte și se măsoară diferit pe măsură ce înaintăm în vârstă. Așa că trebuie să accept că, eu, cea care am 37 de ani, sunt tânără în ochii celui care are 65 de ani, dar geriatrică pentru proaspătul adult de 22 de ani. Prin urmare, geriatric să fie. Pentru că, iată că, se pare că lumea are nevoie de noi, fiind micro-generația care creează o punte între analog și digital. Da, noi suntem podul între generațiile tehnologiei și avem o abilitate pe care nimeni nu o mai are: suntem cameleoni ai tehnologiei, descurcăreți în orice situație. Deci, fiți mândrii, frații mei mileniali, geriatria salvează omenirea!
Citește și: Primul sfânt milenial: Papa l-a beatificat și a devenit ”influencerul lui Dumnezeu” la numai 16 ani
Surse: Vice.com, The Sunday Times